Ομορφιά

Περιποίηση μαλλιών: Πώς να βάλετε έλαιο μαλλιών χωρίς να λαδώσουν

Περιποίηση μαλλιών: Πώς να βάλετε έλαιο μαλλιών χωρίς να λαδώσουν

Από τα εκατοντάδες προϊόντα μαλλιών που υπάρχουν, τα λάδια είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αλλά και ζωτικής σημασίας προϊόντα σε ό,τι αφορά την υγεία τους.

Όχι μόνο βοηθούν στην υγεία τους και στην επανόρθωσή τους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαμόρφωση διάφορων χτενισμάτων, αφού επίσης απομακρύνουν και το φριζάρισμα.

Ένα από τα θέματα κατά την εφαρμογή του λαδιού όμως είναι ότι πολλές φορές λόγω της λάθος τοποθέτησης, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται λαδωμένα.

Σύμφωνα με τον στιλίστα David Lopez, “Πρέπει να θυμόμαστε ότι το τριχωτό της κεφαλής μοιάζει με προέκταση του δέρματος στο πρόσωπό μας. Εάν κάποια έχει λιπαρό δέρμα και αφαιρεί τη λιπαρότητα από το δέρμα της, εάν δεν αντικαταστήσει αυτή την υγρασία, το σώμα θα θέλει να αντικαταστήσει αυτήν την υγρασία και θα παράγει περισσότερο λάδι. Κάποια με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη θεραπεία με λάδι στο τριχωτό της κεφαλής μία ή δύο φορές την εβδομάδα, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα”. 

Υγεία μαλλιών

Ο Lopez ορκίζεται στο καστορέλαιο για την προώθηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και προσθέτει πως μερικές σταγόνες από ένα λάδι στο μαλακτικό του είναι σαν μια μικρή σπιτική μάσκα μαλλιών.

Η ιδρυτής της μάρκας Charlotte Mensah λέει πως αν ανήκουμε στην ομάδα των λιπαρών, μπορούμε να κάνουμε μασάζ πριν από το ντους και στη συνέχεια να ξεπλύνουμε το λάδι με το αγαπημένο μας σαμπουάν.

Για να αποφύγεις να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται λιπαρά, μισή πίεση της αντλίας από το μπουκάλι είναι αρκετό. Θυμήσου πάντα να ξεκινάς με λίγο και να χρειάζεται, να προσθέτεις στην πορεία. Το σημείο από το οποίο ξεκινάς με την εφαρμογή είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου μεταξένια και όχι λαδωμένα.

Ο Lopez λέει ότι ακόμα κι αν βλέπεις το μεγαλύτερο μέρος του φριζαρίσματος στο στέμμα του κεφαλιού σου, μην ξεκινήσεις την εφαρμογή από εκεί.

Αντ ‘αυτού, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη υγρά, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα, ξεκίνησε από τα άκρα και προχώρησε μέχρι τις ρίζες με όποια ποσότητα προϊόντος απομείνει στα χέρια σου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία με λάδι μαλλιών;

Η θεραπεία των μαλλιών με λάδι κερδίζει πολλή δημοτικότητα. Αντικαθιστά αποτελεσματικά τα παραδοσιακά μαλακτικά και μάσκες για τα μαλλιά. Το λάδι μαλλιών βασίζεται αποκλειστικά σε φυσικά έλαια μαλλιών. Είναι μια από τις πιο ευέλικτες μεθόδους. Ιδανικό για γυναίκες, άνδρες και ακόμη και για παιδιά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, κοστίζουν πολύ λίγο και μπορούν να εκτελεστούν με διάφορους τρόπους.

Γνωρίστε την θεραπεία μαλλιών με λάδι. Δείτε και μόνοι σας ότι το αγαπημένο σας μαλακτικό μαλλιών δεν είναι αναντικατάστατο. Τα έλαια για τα μαλλιά έχουν βαθύτερη και πιο ευέλικτη δράση. Τα καλλυντικά που διατίθενται στην αγορά είναι συνήθως γεμάτα με σιλικόνη. Αυτό σημαίνει ότι η επίδρασή τους στα μαλλιά είναι μόνο επιφανειακή. Η θεραπεία των μαλλιών παρέχει θρέψη και αναγέννηση στο εσωτερικό.

Η δράση τους

Οι ιδιότητες των ελαίων μαλλιών είναι ποικίλες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την επιλογή. Μεταξύ των φυσικών ελαίων μαλλιών είναι και εξαιρετικά αναγεννητικά και εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως η πιτυρίδα ή η ψωρίαση. Όλα τους ενυδατώνουν, ενισχύουν το φυσικό εμπόδιο και θρέφουν. Μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη των τριχών, να αποτρέψουν την τριχόπτωση, να σκουρύνουν ή ακόμα και να προστατεύσουν από τα σπασμένα άκρα.

Ξέρετε ότι…;

Τα φυσικά έλαια μαλλιών περιέχουν πολλά πολύτιμα συστατικά. Αυτά είναι λιπαρά οξέα που δημιουργούν φυσικό φραγμό των λιπιδίων των μαλλιών, θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτοστερόλες και πολλά άλλα.

Τα έλαια για τα μαλλιά μπορούν να χωριστούν σε:

 • κρύας και ζεστής πίεσης,
 • κατεργασμένα και ακατέργαστα,
 • φυσικά ή βιολογικά (με πιστοποιητικό),
 • στεγνά, ημί-στεγνά, και μη στεγνά,
 • για μαλλιά χαμηλής, μεσαίας και υψηλής πόρωσης.

Η καλύτερη δράση έχουν έλαια ψυχρής πίεσης και τα ακατέργαστα. Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία. Οι διαδικασίες υψηλής θερμοκρασίας και καθαρισμού προκαλούν την έκπλυση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Η θεραπεία με έλαια μαλλιών ελιναι μία θεραπεία που επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατάστασης μαλλιών που επιτυγχάνεται με τα φυσικά έλαια. Τα λάδια λειτουργούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό των μαλλιών. Ρυθμίζουν τις διαδικασίες στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να ενισχύουν τα μαλλιά σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και να λειτουργούν καλύτερα από άλλα προϊόντα.

Πώς πρέπει να κάνετε θεραπεία με λάδι μαλλιών;

Όταν πρόκειται για τη θεραπεία μαλλιών με λάδι, η τακτικότητα είναι ύψιστης σημασίας. Η μόνιμη αλλαγή δεν μπορεί να παρατηρηθεί μετά από μία μόνο χρήση. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λάδι για μαλλιά πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά, καλύτερα πριν από κάθε πλύση των μαλλιών, αλλά δεν είναι η μόνη μέθοδος.

Διαχωρίζουμε δύο βασικές μεθόδους θεραπείας με λάδι μαλλιών:

 1. Θεραπεία σε στεγνά μαλλιά
  Εφαρμόζετε λάδι απευθείας σε στεγνά μαλλιά. Συνήθως εκτελείται πριν την πλύση των μαλλιών. Εάν έχετε ελαφρύ λάδι, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 2. Θεραπεία σε υγρά μαλλιά
  Εδώ εφαρμόζετε λάδι σε βρεγμένα μαλλιά. Πιο συχνά πραγματοποιείται μετά την πλύση των μαλλιών και πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι. Τα μαλλιά μπορούν επίσης να είναι υγρά πριν την πλύση των μαλλιών και στη συνέχεια να βάλετε το λάδι.
 3. Θεραπειά μαλλιών στο μπολ
  Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε νερό με το αγαπημένο σας λάδι σε μικρή ποσότητα. Βουτήξτε τα μαλλιά σας στο προετοιμασμένο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο το λάδι χορηγείται ομοιόμορφα στα μαλλιά.

Φυσικά, οι μέθοδοι θεραπείας των μαλλιών μπορούν να συνδυαστούν. Μπορείτε να εκτελέσετε τη θεραπεία σε στεγνά μαλλιά ή βρεγμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί απλά πλένετε τα μαλλιά σας. Επιπλέον, το λάδι για μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ώρα πριν ή μετά την πλύση των μαλλιών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι όταν σκοπεύετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας ή να πιάσετε τα μαλλιά αφού τα λούσετε, για παράδειγμα, την προηγούμενη ημέρα. Τα έλαια μαλλιών είναι πραγματικά καθολικά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τη χρήση τους. Λειτουργούν σε όλο το μήκος των μαλλιών, μόνο στο τριχωτό της κεφαλής ή για να προστατεύσουν τα άκρα των μαλλιών.

Να θυμάστε μόνο ένα πράγμα. Το νερό και η υψηλή θερμοκρασία διευκολύνουν τη διείσδυση των ελαίων στις εσωτερικές δομές των μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιδερμίδες μαλλιών είναι ανοιχτές και εξασφαλίζουν καλύτερη απορρόφηση. Εάν ενδιαφέρεστε για βαθιά αναγέννηση, επιλέξτε τη θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, την θεραπεία σε υγρά μαλλιά και την προστασία των μαλλιών σας με μια ζεστή πετσέτα.

Ομορφιά

20.10.2021

Αυτά τα έλαια είναι θαυματουργά χάρη στις αντιγηραντικές τους ιδιότητες (βίντεο)

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση και προκαλούν σημάδια, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Με τη βοήθεια κάποιων ελαίων μπορείτε να καθυστερήσετε τη διαδικασία της γήρανσης και να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια που προκαλεί. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής κολλαγόνου και της ανάπλασης των κυττάρων της επιδερμίδας. Δείτε ποια είναι αυτά τα έλαια:

15.10.2021

Μεταμόσχευση μαλλιών: Μπορεί να αλλάξει την κακή ψυχολογία;

Σημαντικό ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο έχει η έντονη τριχόπτωση και το αραίωμα των μαλλιών, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Ωστόσο, πιο σοβαρός είναι στις γυναίκες. Οι ασθενείς απογοητεύονται από την ενοχλητική εμφάνιση και υποφέρουν από κακή ποιότητα ζωής και χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία μάλιστα μπορεί να επηρεάζει ακόμα και τα αποτελέσματα της θεραπείας. Μόνιμη θεραπεία […]

H αισθητικός των Κardashians μας δίνει συμβουλές και μας λέει κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο
07.10.2021

H αισθητικός των Κardashians μας δίνει συμβουλές και μας λέει κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου: Ποιο είναι το απαραίτητο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας
05.10.2021

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου: Ποιο είναι το απαραίτητο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας

Δέρμα: Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού
17.09.2021

Δέρμα: Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού

Διατροφή και λαμπερό δέρμα: Πώς επιτυγχάνεται το καλοκαίρι;
18.08.2021

Διατροφή και λαμπερό δέρμα: Πώς επιτυγχάνεται το καλοκαίρι;

Φακίδες και κηλίδες: Υπάρχει θεραπεία;
17.08.2021

Φακίδες και κηλίδες: Υπάρχει θεραπεία;

Απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
27.07.2021

Απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Βούτυρο καριτέ – βίντεο: Ο θησαυρός για την ενυδάτωση του δέρματος
09.07.2021

Βούτυρο καριτέ – βίντεο: Ο θησαυρός για την ενυδάτωση του δέρματος

Ενυδατωμένο πρόσωπο και το καλοκαίρι: Πώς επιτυγχάνεται;
29.06.2021

Ενυδατωμένο πρόσωπο και το καλοκαίρι: Πώς επιτυγχάνεται;

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
3

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Υγεία & πολιτική
4

ΙΣΑ: Δέσμευση Πλεύρη για επίλυση των αιτημάτων του ιατρικού κλάδου

Περισσότερα

27.10.2021

Δωρεά 3 απινιδωτών στο δήμο Δελφών από το Metropolitan Hospital

Σε μία ακόμα ενέργεια που δείχνει πόσο στηρίζει την υγεία, τον αθλητισμό και τη ζωή προχώρησε το Metropolitan Hospital. Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, δώρισε στο δήμο Δελφών τρεις απινιδωτές, τρία μηχανήματα που όταν και όπου χρειαστεί σώζουν ζωές, προκειμένου να εγκατασταθούν σε ισάριθμες αθλητικές δομές του εν λόγω δήμου. Από την πλευρά του δήμου, […]

27.10.2021

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο “PHARMA 4.0 FUTURE”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου “PHARMA 4.0 FUTURE”, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα. Το διήμερο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υβριδικά, προσέλκυσε περισσότερους από 60 συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και 210 συμμετέχοντες με διαδικτυακή παρακολούθηση. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου […]

“Η Καρδιά σας είναι σπάνια: Ακούστε το μήνυμά της»
27.10.2021

“Η Καρδιά σας είναι σπάνια: Ακούστε το μήνυμά της»

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά του Ομίλου ΙΑΣΩ
27.10.2021

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά του Ομίλου ΙΑΣΩ

Κορωνοϊός: 4-18 ετών το 27% των κρουσμάτων την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου
27.10.2021

Κορωνοϊός: 4-18 ετών το 27% των κρουσμάτων την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου

Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας αιμοδοσίας στο ΓΝΕ Θράσιο
27.10.2021

Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας αιμοδοσίας στο ΓΝΕ Θράσιο

Ακμή ενηλίκων: Ποιες οι επιπτώσεις της στις γυναίκες;
27.10.2021

Ακμή ενηλίκων: Ποιες οι επιπτώσεις της στις γυναίκες;

Γεωγραφική κατανομή: 721 κρούσματα στην Αττική – 602 στη Θεσσαλονίκη
27.10.2021

Γεωγραφική κατανομή: 721 κρούσματα στην Αττική – 602 στη Θεσσαλονίκη

Merck: Συμφωνία αδειοδότησης για να ενισχύσει την πρόσβαση στο χάπι του κορωνοϊού
27.10.2021

Merck: Συμφωνία αδειοδότησης για να ενισχύσει την πρόσβαση στο χάπι του κορωνοϊού

ΣτΕ: Υποχρεωτικό το self test σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης
27.10.2021

ΣτΕ: Υποχρεωτικό το self test σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης