Ομορφιά

Περιποίηση μαλλιών: Πώς να βάλετε έλαιο μαλλιών χωρίς να λαδώσουν

Περιποίηση μαλλιών: Πώς να βάλετε έλαιο μαλλιών χωρίς να λαδώσουν

Από τα εκατοντάδες προϊόντα μαλλιών που υπάρχουν, τα λάδια είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αλλά και ζωτικής σημασίας προϊόντα σε ό,τι αφορά την υγεία τους.

Όχι μόνο βοηθούν στην υγεία τους και στην επανόρθωσή τους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαμόρφωση διάφορων χτενισμάτων, αφού επίσης απομακρύνουν και το φριζάρισμα.

Ένα από τα θέματα κατά την εφαρμογή του λαδιού όμως είναι ότι πολλές φορές λόγω της λάθος τοποθέτησης, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται λαδωμένα.

Σύμφωνα με τον στιλίστα David Lopez, “Πρέπει να θυμόμαστε ότι το τριχωτό της κεφαλής μοιάζει με προέκταση του δέρματος στο πρόσωπό μας. Εάν κάποια έχει λιπαρό δέρμα και αφαιρεί τη λιπαρότητα από το δέρμα της, εάν δεν αντικαταστήσει αυτή την υγρασία, το σώμα θα θέλει να αντικαταστήσει αυτήν την υγρασία και θα παράγει περισσότερο λάδι. Κάποια με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη θεραπεία με λάδι στο τριχωτό της κεφαλής μία ή δύο φορές την εβδομάδα, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα”. 

Υγεία μαλλιών

Ο Lopez ορκίζεται στο καστορέλαιο για την προώθηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και προσθέτει πως μερικές σταγόνες από ένα λάδι στο μαλακτικό του είναι σαν μια μικρή σπιτική μάσκα μαλλιών.

Η ιδρυτής της μάρκας Charlotte Mensah λέει πως αν ανήκουμε στην ομάδα των λιπαρών, μπορούμε να κάνουμε μασάζ πριν από το ντους και στη συνέχεια να ξεπλύνουμε το λάδι με το αγαπημένο μας σαμπουάν.

Για να αποφύγεις να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται λιπαρά, μισή πίεση της αντλίας από το μπουκάλι είναι αρκετό. Θυμήσου πάντα να ξεκινάς με λίγο και να χρειάζεται, να προσθέτεις στην πορεία. Το σημείο από το οποίο ξεκινάς με την εφαρμογή είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου μεταξένια και όχι λαδωμένα.

Ο Lopez λέει ότι ακόμα κι αν βλέπεις το μεγαλύτερο μέρος του φριζαρίσματος στο στέμμα του κεφαλιού σου, μην ξεκινήσεις την εφαρμογή από εκεί.

Αντ ‘αυτού, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη υγρά, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα, ξεκίνησε από τα άκρα και προχώρησε μέχρι τις ρίζες με όποια ποσότητα προϊόντος απομείνει στα χέρια σου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία με λάδι μαλλιών;

Η θεραπεία των μαλλιών με λάδι κερδίζει πολλή δημοτικότητα. Αντικαθιστά αποτελεσματικά τα παραδοσιακά μαλακτικά και μάσκες για τα μαλλιά. Το λάδι μαλλιών βασίζεται αποκλειστικά σε φυσικά έλαια μαλλιών. Είναι μια από τις πιο ευέλικτες μεθόδους. Ιδανικό για γυναίκες, άνδρες και ακόμη και για παιδιά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, κοστίζουν πολύ λίγο και μπορούν να εκτελεστούν με διάφορους τρόπους.

Γνωρίστε την θεραπεία μαλλιών με λάδι. Δείτε και μόνοι σας ότι το αγαπημένο σας μαλακτικό μαλλιών δεν είναι αναντικατάστατο. Τα έλαια για τα μαλλιά έχουν βαθύτερη και πιο ευέλικτη δράση. Τα καλλυντικά που διατίθενται στην αγορά είναι συνήθως γεμάτα με σιλικόνη. Αυτό σημαίνει ότι η επίδρασή τους στα μαλλιά είναι μόνο επιφανειακή. Η θεραπεία των μαλλιών παρέχει θρέψη και αναγέννηση στο εσωτερικό.

Η δράση τους

Οι ιδιότητες των ελαίων μαλλιών είναι ποικίλες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την επιλογή. Μεταξύ των φυσικών ελαίων μαλλιών είναι και εξαιρετικά αναγεννητικά και εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως η πιτυρίδα ή η ψωρίαση. Όλα τους ενυδατώνουν, ενισχύουν το φυσικό εμπόδιο και θρέφουν. Μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη των τριχών, να αποτρέψουν την τριχόπτωση, να σκουρύνουν ή ακόμα και να προστατεύσουν από τα σπασμένα άκρα.

Ξέρετε ότι…;

Τα φυσικά έλαια μαλλιών περιέχουν πολλά πολύτιμα συστατικά. Αυτά είναι λιπαρά οξέα που δημιουργούν φυσικό φραγμό των λιπιδίων των μαλλιών, θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτοστερόλες και πολλά άλλα.

Τα έλαια για τα μαλλιά μπορούν να χωριστούν σε:

  • κρύας και ζεστής πίεσης,
  • κατεργασμένα και ακατέργαστα,
  • φυσικά ή βιολογικά (με πιστοποιητικό),
  • στεγνά, ημί-στεγνά, και μη στεγνά,
  • για μαλλιά χαμηλής, μεσαίας και υψηλής πόρωσης.

Η καλύτερη δράση έχουν έλαια ψυχρής πίεσης και τα ακατέργαστα. Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία. Οι διαδικασίες υψηλής θερμοκρασίας και καθαρισμού προκαλούν την έκπλυση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Η θεραπεία με έλαια μαλλιών ελιναι μία θεραπεία που επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατάστασης μαλλιών που επιτυγχάνεται με τα φυσικά έλαια. Τα λάδια λειτουργούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό των μαλλιών. Ρυθμίζουν τις διαδικασίες στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να ενισχύουν τα μαλλιά σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και να λειτουργούν καλύτερα από άλλα προϊόντα.

Πώς πρέπει να κάνετε θεραπεία με λάδι μαλλιών;

Όταν πρόκειται για τη θεραπεία μαλλιών με λάδι, η τακτικότητα είναι ύψιστης σημασίας. Η μόνιμη αλλαγή δεν μπορεί να παρατηρηθεί μετά από μία μόνο χρήση. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λάδι για μαλλιά πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά, καλύτερα πριν από κάθε πλύση των μαλλιών, αλλά δεν είναι η μόνη μέθοδος.

Διαχωρίζουμε δύο βασικές μεθόδους θεραπείας με λάδι μαλλιών:

  1. Θεραπεία σε στεγνά μαλλιά
    Εφαρμόζετε λάδι απευθείας σε στεγνά μαλλιά. Συνήθως εκτελείται πριν την πλύση των μαλλιών. Εάν έχετε ελαφρύ λάδι, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Θεραπεία σε υγρά μαλλιά
    Εδώ εφαρμόζετε λάδι σε βρεγμένα μαλλιά. Πιο συχνά πραγματοποιείται μετά την πλύση των μαλλιών και πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι. Τα μαλλιά μπορούν επίσης να είναι υγρά πριν την πλύση των μαλλιών και στη συνέχεια να βάλετε το λάδι.
  3. Θεραπειά μαλλιών στο μπολ
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε νερό με το αγαπημένο σας λάδι σε μικρή ποσότητα. Βουτήξτε τα μαλλιά σας στο προετοιμασμένο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο το λάδι χορηγείται ομοιόμορφα στα μαλλιά.

Φυσικά, οι μέθοδοι θεραπείας των μαλλιών μπορούν να συνδυαστούν. Μπορείτε να εκτελέσετε τη θεραπεία σε στεγνά μαλλιά ή βρεγμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί απλά πλένετε τα μαλλιά σας. Επιπλέον, το λάδι για μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ώρα πριν ή μετά την πλύση των μαλλιών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι όταν σκοπεύετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας ή να πιάσετε τα μαλλιά αφού τα λούσετε, για παράδειγμα, την προηγούμενη ημέρα. Τα έλαια μαλλιών είναι πραγματικά καθολικά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τη χρήση τους. Λειτουργούν σε όλο το μήκος των μαλλιών, μόνο στο τριχωτό της κεφαλής ή για να προστατεύσουν τα άκρα των μαλλιών.

Να θυμάστε μόνο ένα πράγμα. Το νερό και η υψηλή θερμοκρασία διευκολύνουν τη διείσδυση των ελαίων στις εσωτερικές δομές των μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιδερμίδες μαλλιών είναι ανοιχτές και εξασφαλίζουν καλύτερη απορρόφηση. Εάν ενδιαφέρεστε για βαθιά αναγέννηση, επιλέξτε τη θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, την θεραπεία σε υγρά μαλλιά και την προστασία των μαλλιών σας με μια ζεστή πετσέτα.

Ομορφιά

07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Στα ιατρεία Advanced Derma της δερματολόγου Χρύσας Ζησίμου, παρέχονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής με τη «σφραγίδα» της γιατρού αλλά και στις πιο προσιτές τιμές. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, το Botox, η Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, στα ιατρεία της κας Ζησίμου, κοστίζει μόλις 150 ευρώ, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται βέβαια να […]

20.11.2023

Beauty Black Friday στα ιατρεία της Χ.Ζησίμου: Yπερποσφορά στο full body laser μόνο για λίγες μέρες

Μόνο για την εβδομάδα 20-25 Νοεμβρίου, η έμπειρη και εξειδικευμένη δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου προσφέρει τις υπηρεσίες laser στο ιατρείο της στην πιο ασυναγώνιστη τιμή! Ενδεικτικά η προσφορά που αφορά το full body laser είναι στα 50 ευρώ, μια μοναδική προσφορά για έναν επαγγελματικό χώρο με εμπειρία χρόνων της γιατρού. Το laser στα ιατρεία Advanced Derma […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού