Δερματολογικά

Απολέπιση προσώπου: Ποιούς κινδύνους κρύβει;

Απολέπιση προσώπου: Ποιούς κινδύνους κρύβει;

Η απολέπιση είναι ένα από τα βασικά βήματα στον καθαρισμό προσώπου. Είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι αφού με την τριβή που προκαλείται απομακρύνονται όλοι οι ρύποι, το περιττό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα. Ενισχύει επίσης την ανάπλαση της επιδερμίδας αφού την επανενεργοποιεί και την «ξυπνάει» και ωθεί τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται στη συνέχεια να εισχωρήσουν βαθύτερα και να απορροφηθούν όπως πρέπει.

Αυτό είναι επίσης είναι ένα κομμάτι που δεν προσέχουμε συχνά, με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης που βάζουμε (κρέμες, οροί κλπ) να μην «κάνουν δουλειά» ακριβώς επειδή δεν τοποθετούνται σωστά.

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε απολέπιση;

Το κάθε πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας.

-Αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα: 2-3 φορές την εβδομάδα

-Αν έχετε κανονική επιδερμίδα: 1-2 φορές την εβδομάδα

-Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα

-Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα: 2 φορές τον μήνα, με έξτρα προσοχή

Πότε;

Το βράδυ προτού ξαπλώσετε και αφού έχετε ξεβαφτεί

Βήμα βήμα η διαδικασία

  • Αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπό σας και βρέξτε το με χλιαρό νερό.
  • Βρέξτε τα χέρια σας και πάρτε ποσότητα ίση με ένα φουντούκι από το απολεπιστικό προϊόν.
  • Απλώστε το προϊόν κάνοντας απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Οι περιοχές που μπορείτε να τρίψετε λίγο πιο έντονα είναι μέτωπο, πηγούνι και μύτη. Προσέξτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ γιατί το δέρμα εκεί είναι πιο ευαίσθητο.
  • Ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα ή κρέμα.

Tip

Όταν απορροφηθεί το νερό και δεν γλιστράει το προϊόν στο πρόσωπο, βρέξτε ξανά τα χέρια σας και συνεχίστε να τρίβουμε κυκλικά, αυτή τη φορά με τις παλάμες σας, ασκώντας ήπια πίεση (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε αυτήν την κίνηση). Έπειτα, ξεβγάλετε το προϊόν με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρύνετε τους κόκκους του.

Ξέρατε ότι…

Κάθε ημέρα γεννιούνται νέα κύτταρα στην επιδερμίδα και ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνειά της, όπου και κερατινοποιούνται, σχηματίζοντας την κεράτινη στιβάδα.

Αυτός ο κύκλος διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 30 ημέρες. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε αυτό το διάστημα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα παλιά κύτταρα να παραμένουν στην επιφάνεια περισσότερο και σε αυτά να προστίθενται τα επόμενα.

Ποιά είναι η διαφορά της φυσικής απολέπισης από την χημική;

Πιο ασφαλή θεωρούνται τα προϊόντα που προσφέρουν χημική απολέπιση, καθώς οι ουσίες που περιέχουν είναι πιο ήπιες και ελεγμένες, κάνοντας τη χρήση τους ιδανική ακόμα και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες οι οποίες ποτέ δεν ξέρουμε πώς δέχονται τυχόν φυσικά προϊόντα όπως κουκούτσια, κόκκοι ζάχαρης ή αλατιού ακόμα και βούρτσα.

Ο γενικός κανόνας λέει πως το είδος αυτό είναι ιδανικό και για την ξηρή επιδερμίδα, καθώς τα ΑΗΑ την ενυδατώνουν παράλληλα, αλλά και για την λιπαρή, καθώς τα ΒΗΑ ελέγχουν επίσης την παραγωγή σμήγματος και καθαρίζουν τους φραγμένους πόρους.

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού