Διατροφή

Τι συμβαίνει με την διατροφή μας; – Το ’70 οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερη ζάχαρη & κόκκινο κρέας αλλά σήμερα είναι παχύσαρκοι!

Τι συμβαίνει με την διατροφή μας; – Το ’70 οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερη ζάχαρη & κόκκινο κρέας αλλά σήμερα είναι παχύσαρκοι!

Αν κάποιος δει με προσοχή οπτικό υλικό που απεικονίζει ανθρώπους των δεκαετιών του ’60 και του ’70 και το συγκρίνει με σημερινά βίντεο θα παρατηρήσει ουσιαστικές και ανησυχητικές διαφορές:

Οι σημερινοί άνθρωποι είναι παχύσαρκοι, κινούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία και η όψη τους δείχνει άρρωστη (πολλές φορές και πάρα πολύ γερασμένη).

Αυτό ειδικότερα παρατηρείται σε βίντεο που παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή στις ΗΠΑ (και φυσικά δεν πρόκειται για την «ωραιοποιημένη» ζωή που παρουσιάζουν οι ταινίες του Χόλιγουντ).

Την δεκαετία του 70′ όλοι δείχνουν να βρίσκονται στο σωστό βάρος και φαίνονται υγιέστατοι.

Φαίνεται σαν κάτι να έχει «χαλάσει» τον μεταβολισμό μας.

Στα παλιά χρόνια όλοι ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση  και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στις δυτικές χώρες έτρωγαν περισσότερο από ότι τρώνε σήμερα.

Γυμναζόντουσαν λιγότερο από ότι σήμερα (δεν υπήρχαν τόσα γυμναστήρια και δεν υπήρχε η τάση της εκγύμνασης σε μία εποχή που η τάση ήταν να κυκλοφορούν έξω σχεδόν όλοι με κοστούμια) και κάπνιζαν αρειμανίως. Κι όμως έδειχναν καλύτερα!

Η παχυσαρκία έχει αυξηθεί σε σχέση με τότε κατά πέντε φορές!

Κάτι φαίνεται να δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό και κανένας δε γνωρίζει τι είναι.

Πολλοί ρίχνουν το φταίξιμο στους υδατάνθρακες, στο κόκκινο κρέας και στο βούτυρο.

Αλλά οι προηγούμενες γενιές έτρωγαν περισσότερα από αυτά τα πράγματα από ότι εμείς.

Η γενιά των παππούδων μας κατανάλωνε κάθε ημέρα 100 γραμ. ζάχαρη, τέσσερις φορές περισσότερο βούτυρο, επεξεργασμένα σιτηρά, αυγά και ψωμί!

Και όμως, στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’70 οι παχύσαρκοι αποτελούσαν το 1% του πληθυσμού ενώ την σημερινή εποχή αποτελούν το 40% του πληθυσμού!

Πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται πως τα τρόφιμα που καταναλώνουν την σημερινή εποχή είναι σα να μην έχουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και γι’ αυτό αναγκάζονται να αγοράζουν συμπληρώματα διατροφής στα φαρμακεία καθώς νιώθουν αδύναμοι και άρρωστοι.

Τα σημαντικότερα για την διατροφή, μέρη των ζώων, αυτά που όλοι οι πρόγονοι μας θεωρούσαν απαραίτητα για την σωστή και υγιεινή συντήρησή τους, απουσιάζουν εντελώς από τις σημερινές δίαιτες με αποτέλεσμα ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος να είναι παχύσαρκος και σχεδόν παραμορφωμένος στην εμφάνισή του.

Στα αρχαία χρόνια όταν οι κυνηγοί σκότωναν ένα ζώο για να τραφούν πάντοτε πρώτα μαγείρευαν το συκώτι, τα όργανα και τις κολλαγόνες ίνες και κάποιες φορές άφηναν το κρέας των μυών.

Σήμερα ο σύγχρονος άνθρωπος απλώς πηγαίνει στο κρεοπωλείο και αγοράζει μία κομμένη μπριζόλα, χωρίς κανένα άλλο μέρος του ζώου από αυτά που οι πρόγονοί μας είχαν σε εκτίμηση.

Με βάση τα δεδομένα και ότι συμβαίνει είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διατροφή μας. Πρόκειται για μείζον ζήτημα καθώς χωρίς τροφή δεν μπορεί να ζήσει κανένας και δεν μπορεί να «λειτουργήσει» αποτελεσματικά.

Ακόμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται σωστή διατροφή καθώς από εκεί αντλεί την ενέργειά του.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού