Διατροφή

Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι πέντε τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι πέντε τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Η παλιά-κακή συνήθεια να ψωνίζουμε ότι βρούμε μπροστά μας στο σούπερ μάρκετ τείνει να μειωθεί τα τελευταία χρόνια. 

Βεβαίως, όσοι κοιτάνε μόνο το κόστος κινδυνεύουν να αγοράσουν τρόφιμα που κάνουν πολύ κακό στην υγεία τους, όπως τονίζει ο διάσημος γαστρεντερολόγος, Sarmed Sami, ο οποίος εξηγεί ποια είναι 5 πράγματα που δεν θα έτρωγε ποτέ

Ο γιατρός μίλησε στην Mailonline ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ απαριθμεί τις τροφές, τις οποίες γνωρίζει ότι κάνουν ζημιά στην υγεία.

Επεξεργασμένο κρέας: Αυτά είναι κρέατα που διατηρούνται σε διαδικασίες που περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τη σκλήρυνση, το αλάτισμα και την προσθήκη συντηρητικών. Και ενώ έχουν υψηλή γεύση, έχουν χαμηλά οφέλη για την υγεία.

Γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνουν γάλα, κρέμα γάλακτος και τυρί, τα οποία παρέχουν στο σώμα πρωτεΐνες και πηγή ασβεστίου, ωστόσο παρά τα οφέλη τους για την υγεία, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι για όλους. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία από τις πιο κοινές τροφικέςδιαταρραχές που επηρεάζουν 3,25 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τηγανητά τρόφιμα: Το μόνο θετικό στα τηγανητά τρόφιμα είναι η γεύση τους. Όταν πρόκειται για το σώμα μας, είναι ένα μεγάλο όχι-όχι. «Τα τηγανητά μπορούν να προκαλέσουν στομαχικά προβλήματα, καθώς επιβραδύνουν την εκκένωση του στομάχου λόγω των υψηλών ποσοτήτων λίπους», είπε ο δόκτωρ Sami και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και κοιλιακή δυσφορία».

Ζαχαρούχα ποτά: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών δεν φέρνει οφέλη για την υγεία και αυτό περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, εάν καταναλώνονται υπερβολικά. Η υπερβολή στη ζάχαρη συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, έναν παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του εντέρου σας.

Έτοιμα γεύματα: Μπορεί να είναι βολικά, αλλά τα έτοιμα γεύματα έχουν κόστος στην υγεία. «Τα επεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) συχνά περιέχουν πολλή πρόσθετη ζάχαρη, λίπος, αλάτι καθώς και πολλές άλλες χημικές ουσίες, συντηρητικά και γαλακτωματοποιητές και συνδέονται με μεταβολικές αλλαγές και χειρότερη υγεία», ξεκαθάρισε ο γιατρός.

Ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνουμε

Ο γαστρεντερολόγος εξηγεί ποια τρόφιμα κάνουν καλό στην υγεία μας. Τονίζει ότι πρέπει να καταναλώνουμε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι τροφές υποστηρίζουν το σώμα, ενισχύουν την ευεξία και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού