Διατροφή

Με αυτά τα έξι φρούτα θα κάνετε αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι

Όσο φάγατε... φάγατε! Ώρα για να προσέξετε την διατροφή σας
Με αυτά τα έξι φρούτα θα κάνετε αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι

Μετά το Πάσχα και την κατανάλωση κρέατος καλό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλει τις επικίνδυνες για την υγεία τοξίνες ακολουθώντας μία διατροφή πλούσια σε φρούτα.

Με τα παρακάτω έξι φρούτα θα επιτύχετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας:

– Μήλα

Εκτός από πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα, τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε φυτοχημικά και πηκτίνη, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση. Η πηκτίνη ξεπλένει τα πρόσθετα των τροφίμων και τα μέταλλα στο σώμα μας. Τα οξέα του μήλου (μηλικό και τρυγικό) βοηθούν στην πέψη.

Τα μήλα τρώγονται καλύτερα ωμά και αν καταναλώνονται με την φλούδα τους είναι καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών. Τα βιολογικά μήλα έχουν υψηλότερα αντιοξειδωτικά από εκείνα τα μήλα που καλλιεργούνται συμβατικά.

– Λεμόνια

Τα λεμόνια ή τα εσπεριδοειδή γενικότερα, αναφέρονται συχνά όταν γίνεται λόγος για αποτοξίνωση. Όλα τα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Το λεμόνι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού του οργανισμού και βοηθά επίσης σε γαστρικά προβλήματα. Τα εσπεριδοειδή είναι πιο αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση όταν λαμβάνονται με ζεστό νερό. Η καλύτερη ώρα για ένα τέτοιο ρόφημα είναι το πρωί, προσθέτοντας και λίγο τζίντζερ.

– Μούρα

Όλα τα φρούτα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία – οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα και τα μύρτιλα – είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C και φυτικών ινών. Μόνο ένα φλιτζάνι βατόμουρα έχει 7,6 γραμμάρια φυτικών ινών. Η κατανάλωση μούρων συμβάλει στην παραγωγή βουτυρικού, το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα μούρα είναι να τα πολτοποιήσετε για να βγάλουν τους χυμούς τους, να τα ανακατέψετε με νερό και να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε νερό σε αυτό το μίγμα και να το πιείτε ή να απλά να το αναμίξετε με λίγη βρώμη.

– Ανανάς

Ο ανανάς είναι φρούτο πλούσιο σε βρομελίνη που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στην πέψη. Ο ανανάς είναι καλύτερα να τρώγεται φρέσκος. Ο ανανάς σε κονσέρβα δεν ενδείκνυται αφού το ένζυμο βρωμελίνη καταστρέφεται.

– Παπάγια

Η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, μαγνήσιο και κάλιο, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Η παπαΐνη, ένα ένζυμο που βρίσκεται στην παπάγια, βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης και στην πέψη.

Το πλούσιο σε β-καροτένιο φρούτο έχει παρατηρηθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο του πνεύμονα και του στόματος. Είναι καλύτερα αν καταναλώνεται φρέσκια και κομμένη σε φέτες.

– Ρόδι

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε το ρόδι είναι σε χυμό, καθώς οι σπόροι του χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευτούν.

Το ρόδι προσφέρει καλή ποσότητα βιταμίνης C και φυτικών ινών. Θεωρείται επίσης ως φάρμακο, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και ρυθμίζει τη χοληστερόλη.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού