Διατροφή

Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να παίρνεις μαζί σου στο γραφείο

Για να ξέρεις τι να βάζεις και τι όχι στο ταπεράκι
Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να παίρνεις μαζί σου στο γραφείο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια φαγητά μπορείτε και ποια όχι, να παίρνετε μαζί σας στη δουλειά;

Φαγητά που δεν πρέπει να παίρνεις στο γραφείο

Ψάρια

Όσο νόστιμο και υγιεινό κι αν είναι ένα τηγανητό ή ψητό ψάρι, μην περιμένετε από τους συναδέλφους σας στο γραφείο να ανέχονται έντονες μυρωδιές ψαριού. Επίσης, η δυσοσμία μπορεί να παραμείνει στα ρούχα σας αφού τελειώσετε το φαγητό. Εκτός και αν υπάρχει χώρος εστιατορίου, όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα,χωρίς τα βλέμματα των συναδέλφων σας, το ψάρι.

Λάχανο

Έχετε μπει ποτέ σε σπίτι όπου βράζουν ή μαγειρεύονται λάχανο; Αν ναι, δεν χρειάζεται εξήγηση. Αν και πρόκειται για ένα υγιεινό και νόστιμο προϊόν, δεν αξίζει να το πάρετε στο γραφείο για μεσημεριανό γεύμα.

Τουρσιά

Το ξινολάχανο, τα αγγούρια και οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά, βοηθώντας το σώμα σας να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, οτιδήποτε ζυμώνει βγάζει μια μυρωδιά που θα κάνει τον άνθρωπο στο διπλανό γραφείο να σας μισήσει.

Τα βραστά αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βρώμας. Αυτή η μυρωδιά παραμένει στο χώρο για πολύ καιρό ακόμα και μετά το τέλος του γεύματος. Φάτε αυγά για πρωινό στο σπίτι και φέρτε κάτι άλλο στη δουλειά που δεν αφήνει μυρωδιά.

Τα αγαπημένα σας μπιφτέκια ή πίτσα έχουν ωραία γεύση όταν τα τρώτε, αλλά η μυρωδιά που μένει μετά από αυτά είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ακόμα και οι συσκευασίες φαστ φουντ θα βρωμάνε στο γραφείο για μέρες.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Ακόμα κι αν σας αρέσουν πολύ τα καρυκευμένα φαγητά, μην προσθέτετε κρεμμύδια και σκόρδο σε οτιδήποτε σκοπεύετε να φάτε στο γραφείο. Όχι μόνο ο χώρος θα μυρίζει άσχημα, αλλά και η αναπνοή σας .

Τυριά

Τα περισσότερα υψηλής ποιότητας και νόστιμα τυριά μυρίζουν ιδιαίτερα. Η μυρωδιά τους μπορεί να μπει στη γαστρονομική έκσταση ενός γκουρμέ, αλλά όχι των συναδέλφων σας. Κρατήστε αυτή τη λιχουδιά για το σπίτι.

Φαγητά με έντονα μπαχαρικά

Ακόμη και οι άνθρωποι που τους αρέσει η γεύση του πικάντικου φαγητού δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να το μυρίζουν όλη μέρα στο γραφείο. Επιπλέον, αυτό το άρωμα μπορεί να προκαλέσει μια κρίση άσθματος ή μια αλλεργική αντίδραση.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού