Διατροφή

Βιβλίο Ελληνίδας διατροφολόγου διαλύει την παραπληροφόρηση σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή

Βιβλίο Ελληνίδας διατροφολόγου διαλύει την παραπληροφόρηση σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή

Για πρώτη φορά Ελληνίδα διατροφολόγος δημοσιεύει βιβλίο με έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, την Penguin Random House. 

Με το βιβλίο The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners, η Έλενα Παραβάντη, διατροφολόγος και συγγραφέας, στοχεύει στην καταρτισμένη προβολή και προώθηση της αυθεντικής Μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως.

Ύστερα από την πετυχημένη κυκλοφορία του βιβλίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη, το The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα.

Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας φιλοδοξεί να δώσει την πραγματική εκδοχή της Μεσογειακής διατροφής που έχει βασιστεί στην παραδοσιακή Ελληνική διατροφή, ξεδιαλύνοντας τους μύθους και την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο εξωτερικό.

H Μεσογειακή διατροφή, για άλλη μια φορά έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως τον καλύτερο τρόπο διατροφής.

Τι είναι όμως η Μεσογειακή διατροφή;

Είναι ο τρόπος ζωής και διατροφής που επικρατούσε τη δεκαετία του ’60 στην Ελλάδα και τη Νότια Ιταλία.

Τα ξένα ΜΜΕ με τον όρο “Μεσογειακή διατροφή” αναφέρονται στην Ιταλική και Ισπανική κουζίνα!

Εντούτοις όμως τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται λανθασμένα κυρίως στην ιταλική αλλά και στην ισπανική κουζίνα, “ξεχνώντας” την Ελληνική διατροφή που στην ουσία υπήρξε και το πρότυπο της γνωστής πλέον ανά τον κόσμο Μεσογειακής Διατροφής.

Η πρώτη φωνή ενάντια στην παραπληροφόρηση

Έως τώρα δεν υπήρξε καμία ελληνική «φωνή» που να αποτελεί πηγή πληροφόρησης για την Ελληνική διατροφή στο εξωτερικό, και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω έλλειψης οργανωμένης, καταρτισμένης και συντονισμένης προώθησης της ελληνικής κουζίνας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής.

Το γεγονός αυτό, ώθησε την διατροφολόγο Έλενα Παραβάντη στο να επικεντρωθεί όχι μόνο στην προβολή και προώθηση της Ελληνικής διατροφής αλλά και στην αναγνώριση της ελληνικής διατροφής ως πρότυπο της Μεσογειακής μέσω της ιστοσελίδας της ,που αποτελεί πια μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες για την αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή.

Το olivetomato.com έχει 750.000 μηνιαίους επισκέπτες.

Όπως ανέφερε η συγγραφέας Έλενα Παραβάντη:

«Η Μεσογειακή διατροφή είναι η διατροφή των γονιών και των παππούδων μας με πολιτισμική, ιστορική, τουριστική και φυσικά και οικονομική αξία και οφείλουμε να την προωθήσουμε, να την προβάλουμε και να την υποστηρίξουμε».

Το βιβλίο έρχεται σε μια εποχή που οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν απαντήσεις και τρόπους για να ενισχύσουμε την υγεία και την ευημερία μας.

Έχει επίσης μια πολύ σημαντική πολιτισμική αξία καθώς προστατεύει την ελληνική διατροφική κληρονομιά και την κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής παγκοσμίως.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε με την αναγνώριση της Αντωνίας Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και από τους σημαντικότερους ερευνητές της Μεσογειακής  Διατροφής η οποία και  συμπεριλήφθηκε για άλλη μια φορά στη λίστα των καθηγητών με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Για το βιβλίο, η κ. Τριχοπούλου λέει τα ακόλουθα:

«Η Έλενα Παραβάντη μας παρέχει μια ενημερωμένη προσέγγιση για την παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, προσφέροντας μια σαφή μέθοδο για να παρουσιάσουμε αυτό το διατροφικό πρότυπο με τα οφέλη για την υγεία, την υπέροχη γεύση και τη συμβολή του ως ένα βιώσιμο σύστημα διατροφής».

Το βιβλίο στον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του είχε ήδη ξεπουλήσει και ήταν στην πρώτη θέση νέων βιβλίων για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Άμαζον (Amazon).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners δεν είναι απλά ένα βιβλίο με συνταγές.

Βασίζεται στη προσωπική εμπειρία του συγγραφέα.

Με αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για την αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή.

Η Έλενα Παραβάντη αρχικά κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μεσογειακής διατροφής ξεδιαλύνοντας την παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με την προέλευση της.

Στη συνέχεια μοιράζεται 100 συνταγές που καλύπτουν όλη την γκάμα αναγκών και γούστων αλλά πάντα σύμφωνα με τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

-αναλυτικά πληροφορίες για κάθε διατροφική ομάδα,

-μενού,

-τεχνικές μαγειρέματος,

-λεπτομερείς οδηγίες για τη δημιουργία εξατομικευμένου μενού,

-οδηγός ελαιόλαδου, 

πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων, και,

-μια ολόκληρη ενότητα που καλύπτει τον τρόπο ζωής και συνήθειες που προωθούν τη μακροζωία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Παραβάντη είναι διαιτολόγος, διατροφολόγος και συγγραφέας.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της διατροφής εδώ και 20 χρόνια ως κλινικός διαιτολόγος, σύμβουλος τροφίμων και διατροφής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, και καθηγήτρια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Ως αναγνωρισμένη ειδικός στην Μεσογειακή Διατροφή,  έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, Prevention, Men’s Health, Women’s Health, U.S. News, Fitness και Today’s Dietitian.

Συμμετέχει σε διεθνή́ συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια στο θέμα της Μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου.

Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια όπως: το Yale University, Loyola University, University of Missouri, Louisiana State University, American College of Greece και άλλα.

Διατηρεί την πετυχημένη αγγλόφωνη ιστοσελίδα www.olivetomato.com η οποία προβάλλει και προωθεί τη Μεσογειακή Διατροφή και ελληνικά προϊόντα διατροφής μέσω έγκυρων και επιστημονικά́ τεκμηριωμένων άρθρων σε αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

Το www.olivetomato.com  έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όχι μόνο αναγνωστών αλλά και εταιριών, μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων (MKO), επιστημόνων διατροφής και ξένων δημοσιογράφων.

-Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ:

https://www.penguinrandomhouse.com/books/634096/the-mediterranean-diet-cookbook-for-beginners-by-elena-paravantes-rdn/

https://www.olivetomato.com/the-mediterranean-diet-cookbook-for-beginners/

-Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Public στην Ελλάδα: https://bit.ly/2THxUit

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού