Διατροφή

10 εναλλακτικές επιλογές για το πρωί εκτός του καφέ

10 εναλλακτικές επιλογές για το πρωί εκτός του καφέ

Εάν η επανεκίννηση της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει μείωση της καφεΐνης, ακολουθούν μερικά υπέροχα εναλλακτικά ροφήματα αντί για τον αγαπημένο σας πρωινό καφέ.

Cascara

Αυτό το τσάι, φτιαγμένο από το φλοιό των αποξηραμένων κερασιών καφέ που μοιάζουν με σταφίδα, έχει λιγότερο από το ένα τέταρτο της καφεΐνης του καφέ. Το ποτό δεν έχει γεύση όπως ο καφές – περισσότερο σαν τσάι από βότανα. Η Casara μόλις αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να βρεθεί σε μερικά καφέ, συμπεριλαμβανομένου του Devoción στο Williamsburg, Brooklyn, όπου το κάνουν λίγο διαφορετικό από όλους τους άλλους.

«Χρησιμοποιούμε έναν διαφορετικό τύπο cascara – από το εσωτερικό μέρος του φρέσκου κερασιού. Μειώνεται σε έναν τύπο μελάσσας και αναμιγνύεται με νερό », λέει ο Steven Sutton, ιδρυτής της Devoción. Ως μπόνους, το cascara είναι ένα υπερφυσικό φαγητό με ισχυρούς αντιφυσικούς. «Είναι 100% φρούτα και νερό. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα σε αυτό. » Ο Sutton λέει ότι έχει νότες από tamarind, κεράσι και δαμάσκηνο και ότι οι άνθρωποι που το παραγγέλνουν δεν προσθέτουν ζάχαρη ή γάλα, γιατί έχει υπέροχη γεύση από μόνη της. Δείτε τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του τσαγιού.

Golden Lattes

Το «χρυσό» μέρος αυτών των ποτών χωρίς καφέ προέρχεται από την κίτρινη απόχρωση του κουρκούμη, το οποίο αναμιγνύεται με γάλα στον ατμό (συνήθως γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας, έτσι είναι vegan), καθώς και κανέλα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο.

Συχνά γλυκαίνεται με αγαύη από vegans και μέλι από μη vegans. έχει ένα μπαχαρικό σαν τσάι. Θεωρείται ως ένα από τα πιο καυτά ποτά της χρονιάς, χρυσά lates βρίσκονται ευρέως σε καφετέριες και εστιατόρια που εξυπηρετούν vegans, όπως η κόρη του Butcher στη γειτονιά SoHo του Μανχάταν. Γνωρίζατε ότι ο κουρκούμη έχει πολλά οφέλη ομορφιάς;

Matcha
Το τσάι Matcha έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, τα οποία μπορεί να είναι μέρος του λόγου για τον οποίο παρασκευάζεται αυτό, το οποίο παρασκευάζεται από λεπτό αλεσμένο πράσινο τσάι που κτυπιέται με ζεστό νερό μέχρι να αφρίσει, εμφανίζεται παντού.

Το Matcha μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων συνταγών, από καρύδα matcha lattes έως matcha λεμονάδα και matcha smoothies, όλα με γήινο, φλοιό. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις θα βρείτε μπουτίκ με επίκεντρο το matcha, όπως το Cha Cha Matcha του Μανχάταν. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας μαγαζί που αγοράστηκε από το κατάστημα, όπως το Carrington Farms Matcha Tea Powder.

Κομποτσά

Αυτό το μείγμα τσαγιού, ζάχαρης και ενός συνδυασμού βακτηρίων και ζύμης έχει λίγο σαν αφρώδες, ξινό μηλίτη μήλου με ένα άγγιγμα ξιδιού και λέγεται ότι έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία. Αναζητήστε καφετέριες και εστιατόρια που έχουν kombucha στη βρύση, όπως το Forager στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όπου υπάρχει μια εκ περιτροπής επιλογή γεύσεων στη βρύση.

Σύμφωνα με τον Tanya Zuckerbrot MS, RD, συγγραφέα και ιδρυτή του The F-Factor Diet, το kombucha μπορεί να βελτιώσει την πέψη και ακόμη και να σταθεροποιήσει τη διάθεση. Επειδή το kombucha έχει υποστεί ζύμωση, είναι στη λίστα των προβιοτικών τροφών για να λειτουργήσει στη διατροφή σας για καλύτερη υγεία.

Yerba Maté
Το Yerba Maté, μια έγχυση της Νότιας Αμερικής γνωστή για τη γήινη, φυτική γεύση της, είναι δημοφιλής στην Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Χιλή. Έχει ματεΐνη σε αυτό, το οποίο προσφέρει παρόμοιο διεγερτικό με την καφεΐνη. Το Random Tea Room & Curiosity Shop στη Φιλαδέλφεια διαθέτει πολλές διαφορετικές επιλογές yerba maté που μπορούν να παραγγελθούν ζεστά ή παγωμένα, με ή χωρίς γάλα και ζάχαρη. Το πωλούν ακόμη και σερβίρεται η παραδοσιακή μόδα, σε μια κολοκύθα. Ως μπόνους, τα στοιχεία δείχνουν ότι το yerba maté μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα – και ακόμη και να αποτρέψει την αύξηση βάρους.

Μηλίτης

Ενώ αυτή η επιλογή έχει μηδενική καφεΐνη και άφθονη ζάχαρη, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ζεστό ρόφημα για να ξεκινήσουν το πρωί τους τις κρύες μέρες του χειμώνα και έχουν επίσης τη συνήθεια να πάνε σε μια καφετέρια πριν από τη δουλειά. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να παραγγείλετε μηλίτη από οπουδήποτε παίρνετε συνήθως καφέ. Μη διαθέσιμος? Θεωρήστε μια μικρή καυτή σοκολάτα ως γλυκό υποκατάστατο. Μην χάσετε τους τρόπους με τους οποίους τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο.

Ρόφημα πρωτείνης
Για όσους ακολουθούν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, η συσκευασία σε αρκετές πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά ξεκινώντας την ημέρα με ένα πρωτεϊνικό κούνημα – φτιαγμένο με σκόνη πρωτεΐνης, πάγο και ίσως μια μπανάνα – σας δίνει μια υπέροχη αρχή. Απλά φροντίστε να επιλέξετε προσεκτικά τα συστατικά σας. Ο Zuckerbrot προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι εξίσου κακοί με το milkshakes, αν προσθέσετε είδη με θερμίδες όπως παγωτό. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης για εσάς.

Πράσινος χυμός

Ακριβώς όπως τα ροφήματα πρωτεΐνης αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις πρωτεϊνών, οι πράσινοι χυμοί βοηθούν εκείνους που αγωνίζονται να πάρουν αρκετό πράσινο στη διατροφή τους. Εάν έχετε την τάση να παίρνετε μπιφτέκια αντί για σαλάτες και να αγνοήσετε τα λαχανικά στο πιάτο σας, ένας πράσινος χυμός το πρωί – με σχεδόν καθόλου φρούτα που προστίθεται – μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο Zuckerbrot, το να πίνετε τα χόρτα σας μπορεί να σας αφήσει πιο πεινασμένο από ό, τι αν φάγατε ολόκληρα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Για τους καλύτερους και των δύο κόσμων, σκεφτείτε αυτά τα κόλπα για να κάνετε ένα υγιές smoothie.

Dandy μείγμα
Οι θαυμαστές του Dandy Blend, ένα φυτικό, υποκατάστατο καφέ χωρίς καφεΐνη, το έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία για να βοηθήσουν να ξεκινούν μια συνήθεια καφέ. Το Dandy Blend αποτελείται από πικραλίδες και ρίζες (συμπεριλαμβανομένων ραδικιού και ζαχαρότευτλων), καθώς και σίκαλης και κριθαριού. Είναι γεμάτο τσάι και έχει υπέροχη γεύση με γάλα και ζάχαρη. Ή σκεφτείτε να ανταλλάξετε ζάχαρη για αυτό το φυσικό γλυκαντικό που πραγματικά καταπραΰνει το σάκχαρο στο αίμα.

Τόνικ
Ένας απλός συνδυασμός τονωτικού με τζίντζερ, λεμόνι και μέλι βρασμένο και στη συνέχεια διατηρημένο με απλή ψύξη μπορεί να είναι νόστιμο αν προτιμάτε ένα κρύο ποτό το πρωί, ίσως για να αντικαταστήσετε μια κρύα παρασκευή το πρωί.

Διατροφή

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Οι αγκινάρες, μπορεί να μην αποτελούν από τα πιο αγαπημένα φαγητά ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό πως  είναι γεμάτες βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά που καταπολεμούν ασθένειες. “Η καρδιάς της αγκινάρας είναι μαλακιά και σαρκώδης. Αλλά τα πέταλα και οι μίσχοι του φυτού είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο […]

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου
07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Φάρμακα
2

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
3

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Healthy pets
4

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ