Διατροφή

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής στο πλαίσιο των ενεργειών του για συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την Διάθεση και Επικοινωνία Συμπληρωμάτων Διατροφής στο Φαρμακείο- Επιστημονική Τεκμηρίωση & Κανονιστικό Πλαίσιο.

Το σεμινάριο είχε πολύ μεγάλη απήχηση, με 328 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων με σκοπό να παρουσιαστεί και να αναλυθεί το κανονιστικό πλαίσιο εμπορίας και επικοινωνίας των συμπληρωμάτων διατροφής, όπως επίσης το επιστημονικό τους υπόβαθρό και ο ρόλος και η πρακτική τους χρήση από τους ειδικούς υγείας.

Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες πλήρη εικόνα του συμπληρώματος διατροφής από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την τελική του χρήση.

Οι ομιλητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στον τομέα τους, παρουσίασαν τα σημερινά δεδομένα της βιομηχανίας και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου σεμιναρίου, δόθηκε έμφαση στη σημασία των συμπληρωμάτων στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 καθώς επίσης και στον σωστό τρόπο λήψης ιστορικού από τον φαρμακοποιό προκειμένου να χορηγηθεί το κατάλληλο, για την κάθε περίπτωση, συμπλήρωμα.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις αλληλεπιδράσεις και την συγχορήγηση των συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και στην μεγάλη προσοχή που απαιτείται τόσο για την διαφήμιση όσο και για την επικοινωνία τους από τα φαρμακεία.

Aπό το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου δεν έλειψε η αναφορά στη συμβολή των συμπληρωμάτων στην πρόληψη διατροφικά συνδεδεμένων παραγόντων κινδύνου αλλά και στο επίπεδο  κανονιστικής ευρωστίας του κλάδου- υπάρχει πλαίσιο πλήρες που καλύπτει όλες τις πτυχές από την σύνθεση και την παραγωγή μέχρι την τελική διακίνηση.

Το σεμινάριο προλόγισαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κος Διονύσιος Ευγενίδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΣΔΙ κος Γιώργος Κωτσιόπουλος.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν όλα τα παραπάνω ενδιαφέροντα ζητήματα από εγκεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου.

Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου δόθηκε στους συμμετέχοντες πλήρης Οδηγός Νομοθεσίας για τη διακίνηση και την διαφήμιση συμπληρωμάτων διατροφής από το φαρμακείο.

Όλες οι ομιλίες από το σεμινάριο είναι αναρτημένες και διαθέσιμες στο παρακάτω link www.livemedia.gr/sesdiwebinar

Σχετικά με το Σύλλογο Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής:

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1992 με μέλη από το χώρο των εταιριών συμπληρωμάτων διατροφής με την ονομασία ΣΕΠΠΦΔ- Σύλλογος Εταιριών Προϊόντων Φυσικής Διαβίωσης.

Το 2014 τα μέλη προχώρησαν στη δημιουργία νέου φορέα, με την επωνυμία Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής, με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία στον κλάδο.

Αποστολή του ΣΕΣΔΙ είναι να προωθήσει, τη γενική συνειδητοποίηση του ρόλου των συμπληρωμάτων διατροφής στην προαγωγή της καλής υγείας & του ευ ζην, την ενημέρωση για τα ποιοτικά και προσωπικά κριτήρια επιλογής των προϊόντων και να ενθαρρύνει, τη συμμετοχή των εταιριών παραγωγής και εμπορίας και των αρμόδιων διοικητικών και ελεγκτικών αρχών, στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη πολιτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Perception Consulting Communication, Νικολέτα Ασημομύτη, +30 694 640 0067, [email protected]

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού