Νεοπλασίες

«Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει»

Το νέο μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας “forHER” της Roche
«Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει»

Οι Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas ανανεώνουν την επιτυχημένη εκστρατεία  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “forHER”, με κεντρικό μήνυμα «Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει».

Παράλληλα, παρουσιάζουν τη νέα μορφή της ομώνυμης ιστοσελίδας www.forher.gr, η οποία έχει εμπλουτιστεί, μεταξύ άλλων, με ενημερωτικό υλικό, όπως άρθρα, podcasts και άλλο ψηφιακό υλικό, σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και των τύπων καρκίνου που αφορούν στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι κάθε γυναίκα έχει φωτογραφίες που είναι μόνο δικές της και αποτελούν ό,τι πιο ακριβό, ιδιαίτερο και προσωπικό έχει.

Οι “φωτογραφίες” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, είναι οι διαγνωστικές της εξετάσεις, οι οποίες απεικονίζουν το σώμα της και μπορούν να την προειδοποιήσουν αν κάτι απειλεί τη ζωή της και να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση.

-Ο γυναικολογικός έλεγχος,

-μια μαστογραφία ή,

-ένας υπέρηχος,

μπορούν να επιτύχουν πρώιμη διάγνωση καρκίνου.

Η φετινή εκστρατεία “forHERκαλεί τη γυναίκα να μοιραστεί τη “γυμνή φωτογραφία” που πρέπει να έχει.

Μια συμβολική υπενθύμιση να μην αναβάλει το ραντεβού με το γιατρό της και να ενημερωθεί για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει.

Στο ανανεωμένο site οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη νόσο, video γιατρών και ασθενών, καθώς και τα νέα podcasts της εκστρατείας.

Μια σειρά συζητήσεων, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους ειδικούς να μιλούν για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου.

Γιατί η γνώση, το θάρρος και η πίστη για τη νίκη είναι η καλύτερη στρατηγική σε κάθε μάχη.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Ezat Azem, υπογράμμισε ότι: «Η επιτυχημένη υλοποίηση της εκστρατείας forHER τα τελευταία έξι χρόνια αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της συνέπειας και της υπεύθυνης στάσης της Roche Hellas στο ζήτημα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Στεκόμαστε για ακόμη μια φορά με ελπίδα στο πλευρό κάθε γυναίκας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι αυτή η “πολύτιμη φωτογραφία” μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η πρόληψη, οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι διαθέσιμες θεραπευτικής επιλογές θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Ο Γενικός Διευθυντής της Roche Diagnostics Hellas Dr. Ulrich Schwörer, ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη έχει προοδεύσει σημαντικά στη διαχείριση του καρκίνου της γυναίκας – από τις καινοτόμες διαγνωστικές εξετάσεις έως τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές – με αποτέλεσμα μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να ζει περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην πρόληψη, όμως, και την έγκαιρη διάγνωση των νόσων αυτών, οι γυναίκες της ζωής μας θα είναι πάντα προτεραιότητά μας.

Και αυτός είναι και ο στόχος της Roche Diagnostics μέσω αυτής της προσπάθειας: να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες, με ένα σημαντικό μήνυμα, ότι αν φροντίζουν τον εαυτό τους και κάνουν τις κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, αποκτούν ένα μεγάλο προβάδισμα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο».

Η εκστρατεία υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με τη συνεργασία: της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ), της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού (Ε.Γ.Ε.Π.Α.Μ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV),  το Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών μαζί με την Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»,  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ καθώς και τους οργανισμούς Europa Donna Hellas και Women for Oncology (W4O).

Οι προγραμματισμένες δράσεις της εκστρατείας, οι οποίες θα είναι αποκλειστικά ψηφιακές με σεβασμό στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της νόσου COVID-19, περιλαμβάνουν επίσης την προσφορά βιωματικών ασκήσεων Mindfulness από την ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, Μυρτώ Λεγάκη.

Όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.forher.gr θα γνωρίσουν τη θεραπευτική πρακτική του mindfulness και θα ενημερωθούν για το πώς βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες καθώς και την πρόληψη για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Σχετικά με τη «forHER»

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «forHER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015, ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.α.).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας υλοποιούνται μία σειρά δράσεων, όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Σχετικά με τη Roche

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος  στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Περισσότερα από τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα.

Επιπλέον, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2020 απασχόλησε περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Το 2020, η Roche επένδυσε 12,2 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 58,3 δισ. ελβετικών φράγκων.

Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche.

Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της  Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Νεοπλασίες

20.02.2024

Καρκίνος: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα

Η Daily Express αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι καρκίνου που μπορούν να επηρεάσουν το ανθρώπινο σώμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα συμπτώματα λιγότερο γνωστών καρκίνων χάνονται εύκολα, καθυστερώντας τη διάγνωση. Μια τέτοια ασθένεια είναι ο καρκίνος της σκωληκοειδούς απόφυσης. Ο σπάνιος καρκίνος Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτός ο καρκίνος επηρεάζει την […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

Ένα πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA θα λάβουν καρκινοπαθείς στην Αγγλία, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι πρώτοι ασθενείς έλαβαν ήδη το εμβόλιο mRNA-4359 της Moderna στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Το συγκεκριμένο εμβόλιο συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που στοχεύουν ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου […]

Καρκίνος του στόματος: Δείτε πώς να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι αυτοεξέταση – Τα πιο κοινά συμπτώματα
23.11.2023

Καρκίνος του στόματος: Δείτε πώς να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι αυτοεξέταση – Τα πιο κοινά συμπτώματα

Αυτές είναι οι τρεις πιο υποδιαγνωσμένες μορφές καρκίνου – Δεν παρουσιάζουν συμπτώματα
21.09.2023

Αυτές είναι οι τρεις πιο υποδιαγνωσμένες μορφές καρκίνου – Δεν παρουσιάζουν συμπτώματα

Δείτε πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού
17.09.2023

Δείτε πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Το λαχανικό που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
07.09.2023

Το λαχανικό που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Προσοχή: Αυτό είναι το τοξικό χημικό που βρίσκεται στα πλαστικά και προκαλεί όγκους στη μήτρα
31.08.2023

Προσοχή: Αυτό είναι το τοξικό χημικό που βρίσκεται στα πλαστικά και προκαλεί όγκους στη μήτρα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ