Επιδημίες

Ν.Τζανάκης: «Τα κρούσματα θα είναι κάτω από 10.000 για μέρες – Θα έχουμε ήσυχο Σεπτέμβριο»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης δήλωσε σήμερα ότι «αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι να λήξει αυτή η επιδημιολογική έξαρση, θα έχουμε έναν ήσυχο Σεπτέμβριο, εκτός και εάν, εκτός απροόπτου μας έρθει κάποια έκπληξη, πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο, τόσο βραχυπρόθεσμα να έχουμε μία αλλαγή, επομένως θα έχουμε έναν καλό Σεπτέμβριο, κυρίως για τους άνω των 70 ετών».

«Όλοι όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως καθότι ο ιός παροξύνει τα συνοδά τους νοσήματα με αποτέλεσμα, αυτή η αποδιοργάνωση των συνοδών νοσημάτων να προκαλεί ακόμα πρόβλημα ή την εισαγωγή στο νοσοκομείο», ανέφερε

«Τα κρούσματα θα είναι κάτω από 10.000 για μέρες, και κατά περιόδους θα έχουμε και κάτω από 5.000 κρούσματα. Οι εισαγωγές θα περιοριστούν στις 100 και λιγότερες, όπως είδαμε, ο κύριος πανδημικός δείκτης που ενοχλεί είναι οι θάνατοι, οι οποίοι είναι περίπου 30-40, δυστυχώς είναι θάνατοι υπερηλίκων, πάνω από 85 ετών», συμπλήρωσε.

Για εκείνους που αποδίδουν όλα τα είδη θανάτων στα εμβόλια, ο κ. Τζανάκης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως, «είναι ένα φαινόμενο παραπληροφόρησης. Πρέπει να τα αντιπαρέλθουμε όλα αυτά. Οι θάνατοι αυτοί συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι στατιστικές δίνουν ότι η πλεονάζουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα από κορωνοϊό, παραμένει να είναι χαμηλή σε σχέση με όλη την Ευρώπη».

«Η επιστροφή των εκδρομέων και γενικά όλων μας στην καθημερινότητά μας σηματοδοτεί και μία μεγάλη μείωση των κοινωνικών επαφών μας. Αυτό θα έχει θετική επίδραση στην μείωση των πανδημικών δεικτών. Επομένως και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα είναι σε μία σχετικά φορμαρισμένη διαδικασία καθημερινότητας, στην οποία μπορούμε να παρέμβουμε με ήπιο τρόπο, για παράδειγμα, με συμβουλευτικά πρωτόκολλα, κυρίως απευθυνόμενα προς τους γονείς, προς τα σχολεία, για τον αερισμό των σχολείων, με συσκευές αντισηψίας και τα διαλύματα που πρέπει να πλένουν τα παιδιά τα χέρια τους, να τους κάνουν self test», είπε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε χωρίς μάσκες στα σχολεία. ‘Έχουμε πλέον σχέση με τον ιό μη θανατηφόρα. Εάν μία περιοχή ξεπεράσει έναν συγκεκριμένο αριθμό επιδημιολογικού φορτίου, τότε ίσως να πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα», κατέληξε.

Επιδημίες

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Και χωρίς να περιλαμβάνονται οι νεκροί της Κίνας στη σχετική έρευνα!

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού