Επιδημίες

Μ. Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί η τέταρτη δόση

Ενώ ο διακεκριμένος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, τόνισε πως οι δύο δόσεις είναι αρκετές, η τρίτη “το βέλτιστο”, στην Ελλάδα πάμε για την τέταρτη δόση!

“Δεν αποκλείεται να χρειαστεί η χορήγηση και τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του COVID-19“, εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας –Πειραιά.

«Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη.

Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία η τρίτη δόση, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σημείωσε ότι αν και η παραλλαγή Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μετά τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Σητεία της Κρήτης, ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται.

«Ωστόσο παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες.

Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά της Όμικρον, είπε ότι φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, αλλά έχει ελαφρά συμπτώματα με τους νοσούντες να μην νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις.

Επιδημίες

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Και χωρίς να περιλαμβάνονται οι νεκροί της Κίνας στη σχετική έρευνα!

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

02.05.2025

Μακιαβελικές προσωπικότητες: Οι γοητευτικοί «στρατηγοί» της καθημερινότητας

Τι κρύβεται πίσω από το χαμόγελο κάποιου που ξέρει πάντα τι να πει, πότε να το πει και ποιον να κερδίσει

02.05.2025

Τι είναι η σκοτεινή ενσυναίσθηση και πώς να την αντιμετωπίσετε

Η ψυχολογία χωρίζει την ενσυναίσθηση σε τρεις βασικούς τύπους

02.05.2025

Επιστήμονες αποκαλύπτουν πώς να πλύνετε σωστά τα δόντια σας – Η σειρά έχει σημασία

02.05.2025

Πρωινοί τύποι: Τα 7 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αρχίζουν την ημέρα τους πριν ανατείλει ο ήλιος

02.05.2025

Ειδικοί αποκαλύπτουν: Γιατί το χασμουρητό είναι επικίνδυνο για την υγεία

02.05.2025

Δείτε πώς οι μπανάνες μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα χοληστερόλης

02.05.2025

45χρονος πέθανε ξαφνικά την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50