Επιδημίες

Βασιλακόπουλος: Την τελευταία εβδομάδα χάσαμε έξι νέους από κορωνοϊό

Την ανάγκη εμβολιασμού των νέων επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Χάσαμε 6 νέους την τελευταία εβδομάδα» ανέφερε, ενώ έθεσε και θέμα εμβολιασμών στα παιδιά 5 με 12 ετών.

«Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία έκανε επίσημη αίτηση στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) να χορηγηθεί το εμβόλιο και στα παιδάκια 5 με 12, δηλαδή όλο το δημοτικό νηπιαγωγείο κλπ, όλα όσα πάνε σχολείο.

Ζήτησε να μην περιμένουμε να περάσουν έξι μήνες τη μελέτη, αλλά μόνο δύο, γιατί απ’ όλα τα άλλα παιδάκια τις άλλες ηλικίες φάνηκε ότι μετά το δίμηνο δεν υπάρχει η παραμικρή παρενέργεια, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν παρενέργειες, όποτε δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το εξάμηνο παρατήρησης, και για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το τονίζω, όχι τους παππούδες, αυτό είναι δευτερογενές όφελος.

«Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου», επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος, προσθέτοντας:

«Και φέτος το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να ζήσουμε μια ψευδαίσθηση στην Ελλάδα, ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά, πριν τον κορωνοϊό να γλεντήσουμε με τον ίδιο τρόπο να ξεφαντώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη νύχτα μαζί αγκαλιά, κάνοντας πάρτι φλερτάροντας αγκαλιάζοντας, πράγματα που όμως αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν θα μπορέσουμε να τα ξανακάνουμε εκτός αν περάσει πολύς καιρός και φύγει ο κορωνοϊός».

Άργησε να ανοίξει η εμβολιαστική δυνατότητα για τους νέους, γιατί πρώτα έπρεπε να καλυφθούν οι ηλικιωμένοι και γιατί έχουν ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτοι, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ότι είναι πιο ισχυροί από μεγαλύτερους, αλλά δεν είναι άτρωτοι.

Δυστυχώς χάσαμε έξι νέους την τελευταία εβδομάδα, και αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους και ένα παιδί.

Είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ένα παιδάκι διασωληνωμένο.

Θα εμβολιάσουμε το παιδί μας.

Είμαι στενοχωρημένος που ο γιός μου είναι 11 και δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα να τον εμβολιάσω», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως επισήμανε ο πνευμονολόγος «τρία παιδάκια έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα από κορωνοϊό, τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Μια νοσηλεία περίπου την εβδομάδα έχουμε…

Η ΜΕΘ είναι σωτήρια, αλλά είναι μια τραυματική εμπειρία και για τον ενήλικα, και για ένα παιδάκι 10 φορές περισσότερο.

Φανταστείτε παιδάκι σε μια εντατική, διασωληνωμένο χωρίς τους γονείς του, οι γονείς απέξω τρελαμένοι, το παιδάκι να μην ξέρει ακριβώς που βρίσκεται.

Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε για να εμβολιάσουμε το παιδί μας για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι είναι θέμα ωρών η οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer, οπότε δίνεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, χωρίς υποσημειώσεις. 

Επιδημίες

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Και χωρίς να περιλαμβάνονται οι νεκροί της Κίνας στη σχετική έρευνα!

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

07.05.2025

Η γυναίκα που μπορεί να πεθάνει από ένα φιλί: Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί για να μην σκοτωθεί

Το σύνδρομο προκαλεί έντονα επεισόδια πρηξίματος, δύσπνοια, κνίδωση, διάρροια και εμετό

07.05.2025

Ο μεσημεριανός ύπνος «κατηγορείται» για την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού – Τι έδειξε μελέτη

«Ο κακός ύπνος το βράδυ συνδέεται με πιο κακή υγεία» σύμφωνα με ειδικό

07.05.2025

Πώς η λουτεΐνη βοηθά στην πρόληψη του καταρράκτη – Τι έδειξαν μελέτες

07.05.2025

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα εκκολπώματα εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

07.05.2025

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε φράουλες κάθε μέρα

07.05.2025

Γιορτή της Μητέρας: Μια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που μας έμαθε την αγάπη

07.05.2025

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Πώς τα αντιδιαβητικά φάρμακα μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

07.05.2025

Lina Medina: H νεότερη μητέρα στην καταγεγραμμένη ιατρική ιστορία – Σε ηλικία 5 ετών γέννησε τον γιο της

07.05.2025

Το κόλπο με τον μαϊντανό για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος

07.05.2025

Καφές: Ποια είναι η καλύτερη ώρα κατανάλωσής του ώστε να ενισχύσετε την ενέργειά σας