Επιδημίες

Γιατί ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα είναι «υποχρεωτικός» – Η σχέση της τεχνολογίας mRNA με καρκίνο και αυτοάνοσα (βίντεο)

Γιατί ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα είναι «υποχρεωτικός» – Η σχέση της τεχνολογίας mRNA με καρκίνο και αυτοάνοσα (βίντεο)

Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ευρώπη κατά του Covid-19 και λίγους μήνες πριν έρθουν και στην Ελλάδα τα εμβόλια της Pfizer/ΒιοNTech (τουρκικής ιδιοκτησίας, μην το ξεχνάμε) και της Moderna, διαβεβαιώνεται από τις εταιρείες ότι όσοι ισχυρίζονται ότι τα mRNA εμβόλια, τα εμβόλια «γενετικού αναπρογραμματισμού», κατά του Covid-19 δεν επεμβαίνουν στο ανθρώπινο DNΑ.

Επεμβαίνουν στα ριβοσώματα των κυττάρων. 

Ποια είναι η εν συνεχεία σχέση τους με την εμφάνιση καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων;

Το pronews.gr σε συνεργασία με το ygeianews.gr ερεύνησε το όλο ζήτημα και διαπίστωσε ορισμένα άκρως ανησυχητικά στοιχεία αναφορικά με την τεχνολογία που παραδέχονται οι εταιρείες ότι χρησιμοποίησαν για το εμβόλιο των Pfizer/ΒιοNTech και Moderna που θα είναι τα βασικά εμβόλια στην Ελλάδα.

Η Isabelle Bekeredjian-Ding, επικεφαλής του τμήματος μικροβιολογίας του γερμανικού ινστιτούτου Paul-Ehrlich που ανήκει στο ομοσπονδιακό ινστιτούτο εμβολίων και βιοϊατρικής της γερμανίας, εξηγεί χωρίς περιστροφές (άρθρο στο ηλεκτρονικό περιοδικό Horizon, το «Περιοδικό για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ε.Ε.», στο τεύχος της 1ης Απρίλη 2020)

«…Το mRNA (σ.σ.: “το μονοπάτι” που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια των δύο αμερικανικών εταιρειων) μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί κάτι συμπληρωματικό.

Κάνοντας το ανθρώπινο σώμα να παράξει το ίδιο της παθολογικές πρωτεΐνες, τα εμβόλια mRNA περικόπτουν την βιομηχανική διαδικασία παραγωγής (σ.σ.: εννοεί των
πρωτεϊνών που χρειάζονται για τα κλασσικού τύπου εμβόλια) κι έτσι μπορούν να παραχθούν ευκολότερα και γρηγορότερα απ’ τα παραδοσιακά (σ.σ.: εξ ου και η ταχεία ανάπτυξη του εμβολίου, πολύ ταχύτερη επ’ότι προβλεπόταν).

Σ’ αυτήν την περίπτωση το κύριο όφελος είναι η ευκολία παραγωγής και, επίσης, είναι πιθανόν εύκολο να αυξηθεί η παραγωγή, που οπωσδήποτε είναι κάτι πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε την ανάπτυξη ενός εμβολίου για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Για να το πούμε με απλά λόγια: H τεχνολογία mRNA αναγκάζει το σώμα να κάνει ένα μέρος της δουλειάς που ως τώρα έκανε η φαρμακοβιομηχανία κι έτσι γλυτώνει χρόνο και αυξάνει τα κέρδη για λογαριασμό των εταιρειών!

Υπάρχει ένα θετικό στοιχείο και ένα αρνητικό σε όλα αυτά: 

Η mRNA τεχνολογία, με την χρήση νανοσωματιδίων, χρησιμοποιείται για αντικαρκινικούς σκοπούς.

Και θεωρείται πετυχημένη στην κινητοποίηση των ανοσοποιητικών Τ κυττάρων του σώματος, εναντίον όγκων.

Όμως απ’ την άλλη μεριά νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά, κι εκεί έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνα.

Πιο γνωστή είναι η περίπτωση της σκόνης ταλκ της χημικής / φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson (σ.σ.: η οποία επίσης αναπτύσσει εμβόλιο αυτή την στιγμή).

Η νανοσωματιδιακή “προώθηση” του πρωτεϊνικού “πατρόν” στα ανθρώπινα κύτταρα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο αβεβαιότητας στο πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξει η mRNA τεχνολογία.

Πολύ περισσότερο που ενώ κάποια βιο-τεχνολογικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες είναι γνωστά εδώ και καιρό και ενώ έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να κατασκευαστεί μ’ αυτή τη μέθοδο εμβόλιο κατά άλλων κορονοϊών ή ιών, όλες οι προσπάθειες απέτυχαν, ήδη στις δοκιμές τους σε ζώα».

Η Isabelle Bekeredjian-Ding δήλωνε τότε, δηλαδή τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο ότι: «Αυτό που είναι η τωρινή πραγματική πρόκληση είναι, νομίζω, να καταλάβουμε αν πράγματι τέτοια εμβόλια θα μπορέσουν πραγματικά να προκαλέσουν μια αποτελεσματική προστατευτική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στους ανθρώπους και να καταλάβουμε επίσης, τι ποσότητες mRNA χρειάζονται για να να γίνει αυτό.

Άλλα ζητήματα που αγνοούνται είναι αν οι “πρωτεΐνες – στόχοι” που έχουν επιλεγεί είναι οι σωστές. Πόσο στοχευμένη στον ιό θα είναι η αντίδραση του οργανισμού.

Αν θα υπάρξουν παρενέργειες όπως η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού, όπως έγινε τους περασμένους μήνες σε κάποιες περιπτώσεις (χωρίς εμβόλιο) οδηγώντας σε πνευμονική εμβολή και θάνατο ή και κατά πόσον θα υπάρξουν περιπτώσεις που με υπάρχοντα τον ιό στον οργανισμό το mRNA εμβόλιο θα επιδεινώσει την κατάσταση»

Τι σημαίνει, λοιπόν, να εξαναγκάζεις έναν οργανισμό να παράξει ο ίδιος τον νοσογόνο παράγοντα που θα προκαλέσει, ύστερα, την ανοσοκατασταλτική δράση του ίδιου οργανισμού; Τι σημαίνει να μετατρέπονται τεχνητά και βιοτεχνολογικά κάποια σημεία ενός σώματος σε «πράκτορες του εχθρού”;

Όλα αυτά θα έπρεπε κανονικά να αντιμετωπιστούν πολύ προσεκτικά και να ερευνηθούν επί χρόνια. Μια σύντομη έρευνα 30.000-50.000 ή και 100.000 ανθρώπων δεν δείχνει τίποτα ως προς τις επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εμβόλιο σε ορίζοντα ετών.

Αυτό, στην σημερινή πραγματικότητα, δυστυχώς «δεν λέει» πολλά πράγματα.

Κανείς δεν θα μπορεί να κινηθεί χωρίς να κάνει το εμβόλιο: Ήδη η διεθνής εταιρεία αεροπορικών εταιρειών η IATA ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή «COVID-19 Travel Pass», με βασικό πυλώνα το παγκόσμιο μητρώο κέντρων δοκιμών/ εμβολιασμού, όπου θα απαιτείται από τους επιβάτες εμβολιασμός, πριν ταξιδέψουν.

Το αν θα εμφανιστεί καρκίνος ή αυτοάνοσο νόσημα στους πελάτες από την χρήση του εμβολίου σε πέντε ή δέκα χρόνια, κανέναν δεν ενδιαφέρει.

Από την άλλη να σημειώσουμε μία πραγματικότητα: Τα εμβόλια κατά της φυματίωσης και το υποχρεωτικό του εμβολιασμού στις χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας αποδεικνύεται ότι διέσωσαν αυτές τις χώρες από τον Αρμαγεδδώνα του Covid-19Και ήταν υποχρεωτικά από τις μικρές ηλικίες.

Στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά της φυματίωσης σταμάτησε να είναι υποχρεωτικό το 2016 και σε ορισμένες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες από την δεκαετία του ’90.

Δυστυχώς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, είναι ουτοπία να πιστέψει κάποιος ότι δεν θα επιβληθεί παγκοσμίως εμμέσως ο εμβολιασμός.

Μπορεί να κάνουν λάθος αυτοί που δεν δέχονται τον εμβολιασμό ως υποχρεωτικό, μπορεί, όμως  σε λίγα χρόνια ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα να αρχίσουν να «θερίζουν».

Ατυχώς η κατάσταση είναι τέτοια, που όπως ήρθαν  τα πράγματα και έτσι όπως «φορμάρισαν» την πανδημία, να μην μπορεί να υπάρξει επιλογή των ανθρώπων.

Ακόμα και αν ο εμβολιασμός μεταφέρει «πληροφορίες» ακόμα και μετάλλαξης της ανθρώπινης συμπεριφοράς…

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19
22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω
16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων
10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού