Επιδημίες

Σύνοδος κορυφής της G20: Οι ηγέτες της G20 ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν μεγάλες παγκόσμιες πανδημίες

 Η πανδημία που ζούμε, δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε η τελευταία. 

Για τον λόγο αυτό, η ανθρωπότητα θα πρέπει να αποκτήσει “ασφαλιστικές δικλίδες”  για οποιαδήποτε εισβολή ασθενειών, στο μέλλον. 

 Οι Ηγέτες της G20, συναντήθηκαν πρόσφατα καταθέτοντας προτάσεις για τον εμβολιασμό έναντι του Covid19 και θέματα που αφορούν την πανδημία. 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel , εκπροσώπησαν την ΕΕ στη 15η σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20 που φιλοξένησε η Σαουδική Αραβία στις 21-22 Νοεμβρίου 2020.

Οι ηγέτες της ομάδας G20 συναντήθηκαν σε εικονική μορφή για να αντιμετωπίσουν τον τρόπο αντιμετώπισης της τρέχουσας πανδημίας COVID-19, χρηματοδότησης της ανάπτυξης και ανάπτυξης ενός εμβολίου, καθώς και συνέχιση της υποστήριξης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα επακόλουθα της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος Von der Leyen ανέφερε τα εξής σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό:

«Χαίρομαι που οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν να διαθέσουν και να είναι προσιτά σε όλους τους εμβολιασμούς Covid-19

Χρειάζεται όμως περισσότερη χρηματοδότηση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάλεσα τους ηγέτες της G20 να δεσμευτούν να χρηματοδοτήσουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το ACT-Accelerator μέχρι το τέλος του έτους. 

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν επίσης να διατηρήσουν οικονομικά μέτρα μέχρις ότου η ανάκαμψη προχωρήσει σταθερά.

Ως μάθημα από την κρίση πρέπει να ενισχύσουμε την παγκόσμια ετοιμότητα. Θα το συζητήσουμε ξανά τον Μάιο του 2021 στην κοινή παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για την υγεία της G20 στην Ιταλία.

Για να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό κόσμο, πρέπει επίσης να ενισχύσουμε τις δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ΕΕ οδηγεί το δρόμο στην ουδετερότητα του κλίματος έως το 2050 και πολλοί εταίροι της G20 έχουν αναλάβει τις ίδιες δεσμεύσεις. ”

Για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον

Οι ηγέτες της G20 συζήτησαν επίσης, πώς να χτίσουν καλύτερα και να ανοίξουν το δρόμο για ένα χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Ο Πρόεδρος Michel είπε: «Το COVID-19 έχει εκπλήξει πολλούς από εμάς.

Αλλά δεν είναι η πρώτη παγκόσμια πανδημία.

 Και δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία.

Κοιτάζοντας μπροστά, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για πανδημίες.

Μια διεθνής συνθήκη για την πανδημία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα και με πιο συντονισμένο τρόπο όταν συμβούν.

Θα πρέπει να διαπραγματευτεί με όλους τους οργανισμούς και τους οργανισμούς του ΟΗΕ, ιδίως την ΠΟΥ.

Η ΠΟΥ πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου συντονισμού κατά των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην υγεία. ”

Συζητήθηκαν επίσης,  ορισμένα άλλα κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα, όπως η οικονομική ανάκαμψη, η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, η φορολογία της ψηφιακής οικονομίας και πώς να υποστηρίξουν χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες ενέκριναν τη Διακήρυξη του Ριάντ G20 για την αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προκλήσεων.

Στο COVID-19 , η ΕΕ υπερασπίστηκε μια πολυμερή λύση για την πανδημία του κοροναϊού. 

Οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν το G20 να υποστηρίξει και να εμβαθύνει τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της κρίσης COVID-19, ιδίως διασφαλίζοντας την προσιτή και δίκαιη πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους των διαγνωστικών, θεραπευτικών και εμβολίων.

Η πρωτοβουλία Πρόσβαση στο COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) και η εγκατάσταση COVAX είναι τα κύρια εργαλεία για την επίτευξη του στόχου.

Επιδημίες

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Και χωρίς να περιλαμβάνονται οι νεκροί της Κίνας στη σχετική έρευνα!

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού