Επιδημίες

«Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια»

 Η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε με την πανδημία και τον περιορισμό στο σπίτι. 

Οι καταγγελίες για κακοποίηση αυξάνονται συνεχώς, γεγονός λυπηρό για τον θεσμό της οικογένειας.

Πολύς λόγος για την κακοποίηση, το θέμα είναι, κατά πόσο μπορεί να παρέμβει οποιαδήποτε υπηρεσία σε κάθε σπίτι. 

Ανέφικτο. 

Το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει, οι ειδικοί έχουν τον λόγο και τις προτάσεις, που δεν ακούσαμε φυσικά όλο αυτό το διάστημα. 

Από την στιγμή που η ενδοοικογενειακή βία παίρνει τεράστιες διαστάσεις, πολλές Ημερίδες διοργανώνονται, μεταξύ των οποίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Φλώρινα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, διοργάνωσαν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ενδοοικογενειακή βία, τόσο σε βάρος των παιδιών, όσο και των συντρόφων, η οποία αποτελεί πρόκληση για τις κοινωνίες μας διαχρονικά, αλλά και τείνει να επιταθεί στις σύγχρονες συνθήκες εγκλεισμού.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρόσθετες αφορμές τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Χαιρετισμό απηύθυνε, κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, PhD, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος έως το 2020 στην επιτροπή Lanzarotte του Συμβουλίου της Ευρώπης και Εθνικός Αντιπρόσωπος, τόσο στην ίδια Επιτροπή, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών καθώς και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, MSc και Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, MA, MSc.

Επιδημίες

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

Τι είναι οι λεγόμενοι «μικροοργανισμοί του Μαθουσάλα»

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

11.03.2025

Ειδικοί προειδοποιούν: Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται και σε γάτες

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Βοηθούν στην αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη διάθεση

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

HAPI END: Η 100% φυτική λύση για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας και απόδοσης (βίντεο)

29.04.2025

Οκτώ αντικείμενα που οι γιατροί από τα επείγοντα αποφεύγουν να έχουν στο σπίτι τους

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

28.04.2025

Friends with Benefits: Φιλία… με μπόνους!

28.04.2025

Ασβαγκάντα: Το αρχαίο βότανο που μειώνει το στρες και ενισχύει την αθλητική απόδοση

28.04.2025

Αυτός είναι ο καλύτερος τύπος μαύρης σοκολάτας για απώλεια βάρους

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!