Υγεία & πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης παρουσία Πατούλη

Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης παρουσία Πατούλη

Υγειονομικοί έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, διενεργήθηκαν σήμερα, από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο κυλικείο και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος του σχολικού συγκροτήματος δε διαπιστώθηκε καμία σοβαρή παράβαση.

Εξίσου ικανοποιητική ήταν η κατάσταση στις τουαλέτες και στους άλλους χώρους του σχολείου.

Τα στελέχη της Υπηρεσίας της Περιφέρειας διαπίστωσαν ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί τόσο από τον ΕΟΔΥ,  το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ” με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός τήρησης των μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους συστηματικά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολείων.

Μέχρι στιγμής  κατά τη διενέργεια των  υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων που έχουν υλοποιηθεί σε σχολικά συγκροτήματα έχει διαπιστωθεί ότι τηρούνται, τόσο οι υγειονομικοί κανονισμοί, όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλά για την προστασία από την πανδημία”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο σχολικό συγκρότημα  ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές και μαθητές στους οποίους αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι υγειονομικοί  κανόνες, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, με συγκεκριμένα προγράμματα, δράσεις και χρηματοδοτήσεις η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει και πέραν των αρμοδιοτήτων της στη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία.

Πρόσθεσε ότι, “ως Περιφερειάρχης Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε θέματα που αφορούν, όχι μόνο στη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, αλλά και στη πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια”.

Στην συνέχεια τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιηθούν μια σειρά από ενημερωτικά προγράμματα που θα αφορούν στην πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Πατούλης και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, αναφέροντας ότι στόχος του είναι να υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα ανακύκλωσης στα σχολεία. 

«Με την ευχή να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και να μην χρειαστεί να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, λόγω έξαρσης της πανδημίας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Στόχος μας είναι  η διασφάλιση της απαρέγκλιτης τήρησης των υγειονομικών  κανονισμών  για τη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω ότι υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας, τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Η Περιφέρεια Αττικής με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα μέσω ΠΕΠ και ΕΣΠΑ συμβάλει και στην κάλυψη προβλημάτων που αφορούν σε υποδομές.

Με ειδικά προγράμματα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση και σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές στην προσπάθεια μας να εγκαθιδρύσουμε την κουλτούρα της ανακύκλωσης και της μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μέτρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, ενώ ανέφερε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται υποδομές άθλησης και αναψυχής  στην Περιοχή, ενώ η Περιφέρεια σημειώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής. 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

28.06.2026

Τα ζευγάρια ανταλλάσσουν και… βακτήρια: Το φιλί και η συμβίωση αλλάζουν το μικροβίωμα του στόματος

Έως 44% κοινά βακτηριακά στελέχη στα ζευγάρια

28.06.2026

ΕΟΔΥ: Υπό στενή επιτήρηση χανταϊός και Έμπολα – Καθησυχαστικές οι εκτιμήσεις για την Ευρώπη

Οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των δύο διεθνών υγειονομικών συμβάντων

Πόση ώρα μπορεί πραγματικά να κρατήσει ένας άνθρωπος την αναπνοή του;
28.06.2026

Πόση ώρα μπορεί πραγματικά να κρατήσει ένας άνθρωπος την αναπνοή του;

Ξεχάστε τα 10.000 βήματα: Η 30λεπτη ιαπωνική μέθοδος περπατήματος που «ανεβάζει» την άσκηση σε άλλο επίπεδο
28.06.2026

Ξεχάστε τα 10.000 βήματα: Η 30λεπτη ιαπωνική μέθοδος περπατήματος που «ανεβάζει» την άσκηση σε άλλο επίπεδο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν βρισκόμαστε σε γενική αναισθησία;
28.06.2026

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν βρισκόμαστε σε γενική αναισθησία;

Καρπούζι: Το καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί να ανεβάσει το σάκχαρο – Πόσο πρέπει να τρώμε
28.06.2026

Καρπούζι: Το καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί να ανεβάσει το σάκχαρο – Πόσο πρέπει να τρώμε

Κοιλιακοί «πέτρα» με 6 απλές ασκήσεις: Η προπόνηση εμπνευσμένη από τη Μάργκοτ Ρόμπι που δυναμώνει τον κορμό
28.06.2026

Κοιλιακοί «πέτρα» με 6 απλές ασκήσεις: Η προπόνηση εμπνευσμένη από τη Μάργκοτ Ρόμπι που δυναμώνει τον κορμό

Πώς οι γυναίκες «διαβάζουν» ηλικία, λίπος και επίπεδο τεστοστερόνης στο πρόσωπο ενός άνδρα
28.06.2026

Πώς οι γυναίκες «διαβάζουν» ηλικία, λίπος και επίπεδο τεστοστερόνης στο πρόσωπο ενός άνδρα

Έρευνα: Ένα αναψυκτικό με ζάχαρη την ημέρα μπορεί να επηρεάζει το ανοσοποιητικό όσο και το κάπνισμα!
27.06.2026

Έρευνα: Ένα αναψυκτικό με ζάχαρη την ημέρα μπορεί να επηρεάζει το ανοσοποιητικό όσο και το κάπνισμα!

Ο λόγος που δεν πρέπει να κάνετε αμέσως ντους μετά το γυμναστήριο: Τι συμβαίνει στο σώμα σας
27.06.2026

Ο λόγος που δεν πρέπει να κάνετε αμέσως ντους μετά το γυμναστήριο: Τι συμβαίνει στο σώμα σας