Υγεία & πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης παρουσία Πατούλη

Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης παρουσία Πατούλη

Υγειονομικοί έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, διενεργήθηκαν σήμερα, από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο κυλικείο και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος του σχολικού συγκροτήματος δε διαπιστώθηκε καμία σοβαρή παράβαση.

Εξίσου ικανοποιητική ήταν η κατάσταση στις τουαλέτες και στους άλλους χώρους του σχολείου.

Τα στελέχη της Υπηρεσίας της Περιφέρειας διαπίστωσαν ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί τόσο από τον ΕΟΔΥ,  το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ” με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός τήρησης των μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους συστηματικά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολείων.

Μέχρι στιγμής  κατά τη διενέργεια των  υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων που έχουν υλοποιηθεί σε σχολικά συγκροτήματα έχει διαπιστωθεί ότι τηρούνται, τόσο οι υγειονομικοί κανονισμοί, όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλά για την προστασία από την πανδημία”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο σχολικό συγκρότημα  ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές και μαθητές στους οποίους αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι υγειονομικοί  κανόνες, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, με συγκεκριμένα προγράμματα, δράσεις και χρηματοδοτήσεις η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει και πέραν των αρμοδιοτήτων της στη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία.

Πρόσθεσε ότι, “ως Περιφερειάρχης Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε θέματα που αφορούν, όχι μόνο στη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, αλλά και στη πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια”.

Στην συνέχεια τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιηθούν μια σειρά από ενημερωτικά προγράμματα που θα αφορούν στην πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Πατούλης και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, αναφέροντας ότι στόχος του είναι να υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα ανακύκλωσης στα σχολεία. 

«Με την ευχή να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και να μην χρειαστεί να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, λόγω έξαρσης της πανδημίας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Στόχος μας είναι  η διασφάλιση της απαρέγκλιτης τήρησης των υγειονομικών  κανονισμών  για τη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω ότι υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας, τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Η Περιφέρεια Αττικής με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα μέσω ΠΕΠ και ΕΣΠΑ συμβάλει και στην κάλυψη προβλημάτων που αφορούν σε υποδομές.

Με ειδικά προγράμματα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση και σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές στην προσπάθεια μας να εγκαθιδρύσουμε την κουλτούρα της ανακύκλωσης και της μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μέτρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, ενώ ανέφερε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται υποδομές άθλησης και αναψυχής  στην Περιοχή, ενώ η Περιφέρεια σημειώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής. 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

30.04.2026

Τρόφιμα με έντομα στην ΕΕ: Ποια έχουν εγκριθεί και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Τι προβλέπει η νομοθεσία

30.04.2026

Πάνω από 200 οι τύποι πονοκεφάλου: Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος

Ποιον έχετε εσείς;

Η «μαγεία» της όρασης: Ολόκληρη η διασικασία με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο
30.04.2026

Η «μαγεία» της όρασης: Ολόκληρη η διασικασία με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο

Νέα μελέτη: Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια
30.04.2026

Νέα μελέτη: Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια

Ιαπωνία: Επιστήμονες ανέπτυξαν φάρμακο που μπορεί να επιτρέψει την αναγέννηση ανθρώπινων δοντιών!
30.04.2026

Ιαπωνία: Επιστήμονες ανέπτυξαν φάρμακο που μπορεί να επιτρέψει την αναγέννηση ανθρώπινων δοντιών!

Μην την πετάτε: Αυτά είναι τα οφέλη που έχει η φλούδα αβοκάντο
29.04.2026

Μην την πετάτε: Αυτά είναι τα οφέλη που έχει η φλούδα αβοκάντο

Προκήρυξη 1.000 θέσεων στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις (βίντεο)
29.04.2026

Προκήρυξη 1.000 θέσεων στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις (βίντεο)

Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξάνθημα Χασιμότο: Πώς εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε
29.04.2026

Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξάνθημα Χασιμότο: Πώς εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε

Έκθεση-σοκ: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 κατέστειλαν την άμυνα των οργανισμών ενάντια στον καρκίνο»!
29.04.2026

Έκθεση-σοκ: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 κατέστειλαν την άμυνα των οργανισμών ενάντια στον καρκίνο»!

Ανακαλούνται από την αγορά ντοματίνια Τουρκίας: Είναι μολυσμένα με βακτήριο που παράγει τοξίνες!
29.04.2026

Ανακαλούνται από την αγορά ντοματίνια Τουρκίας: Είναι μολυσμένα με βακτήριο που παράγει τοξίνες!