Υγεία & πολιτική

Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας

Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ειδική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, με προσκεκλημένο τον Υπ. Υγείας Αθ. Πλεύρη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υπουργός απένειμαν βραβεία σε Ιατρούς και νοσηλευτές που συνέδραμαν εθελοντικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

«Τιμούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της μάχης-Επιβραβεύουμε τη διάθεση εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο» δήλωσε ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης

Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι :

Ο Ιατρός Θεοφάνης Σπυρόπουλος-Ζήσης

O Νοσηλευτής Ιωάννης Κοτοβός

Ο Ιατρός Παναγιώτης Μπουρλίδης

Η Ιατρός Μπεττίνα Krumbholz

Μετά την απονομή των τιμητικών βραβείων ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και εξήρε το έργο του στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας πως οι δράσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσέφεραν πολλά στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους βραβευθέντες αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του προς το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, τονίζοντας πως αυτοί είναι τα κεντρικά πρόσωπα, στην εθνική μάχη κατά της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως θα επιδιώξει συνεργασίες με όλες τις Περιφέρειες και κυρίως, λόγω πυκνότητας πληθυσμού, με την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών ενώ, όπως επισήμανε, παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, προτεραιότητα είναι να αναδειχθεί το αναπτυξιακό πρόσημο της υγείας.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα, επισημαίνοντας πως τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν το έργο του, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Στη συνέχεια Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης συνεχάρη τους ιατρούς και νοσηλευτές που βραβεύθηκαν, υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο τους επιβραβεύεται η αξία της εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.

«Τιμούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της μάχης, που για πολλούς μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό» ανέφερε και πρόσθεσε πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας το Κέντρο Επιχειρήσεων που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό το συντονισμό του Δρ. Πάνου Ευσταθίου, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις, με έμφαση στην πρόληψη, που συνέβαλλαν έμπρακτα και ουσιαστικά στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και στην προστασία των πολιτών.

« Η διάθεση του επιστημονικού μας προσωπικού να βοηθά ανιδιοτελώς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις, συνδράμοντας την εθνική προσπάθεια.

Αυτούς τους άξιους επιστήμονες τους θέλουμε να μείνουν στη χώρα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν και άλλοι εξαίρετοι επιστήμονες που έφυγαν.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον νέο Υπ. Υγείας και φίλο Αθ. Πλεύρη, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα πιο ισχυρό σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα στόχος είναι να αναδείξουμε τα οφέλη του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είναι σε πλεονεκτική θέση», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

28.05.2026

Οι τρεις μυρωδιές του σώματος που είναι ανησυχητικές – Συνδέονται με προβλήματα υγείας 

Τα ούρα που έχουν άσχημη οσμή μπορεί να δείχνουν σημάδι λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος

28.05.2026

Αττικό Νοσοκομείο: Πώς ξεκίνησε η διασπορά του νοροϊού – Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τα ράντζα

Έχουν καταγραφεί συνολικά 53 ύποπτα περιστατικά

Αλλεργία στο κρέας: Πώς τα τσιμπούρια ενεργοποιούν το σύνδρομο Alpha-Gal
28.05.2026

Αλλεργία στο κρέας: Πώς τα τσιμπούρια ενεργοποιούν το σύνδρομο Alpha-Gal

Τραγικός θάνατος 9χρονου παιδιού στη Ζαγορά Πηλίου
28.05.2026

Τραγικός θάνατος 9χρονου παιδιού στη Ζαγορά Πηλίου

Σε καραντίνα το νοσοκομείο Αττικόν: Δεκάδες κρούσματα νοροϊού σε υγειονομικούς, ασθενείς και συνοδούς!
28.05.2026

Σε καραντίνα το νοσοκομείο Αττικόν: Δεκάδες κρούσματα νοροϊού σε υγειονομικούς, ασθενείς και συνοδούς!

Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη αναπτύσσουν «καθολικό» εμβόλιο κατά του καρκίνου!
28.05.2026

Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη αναπτύσσουν «καθολικό» εμβόλιο κατά του καρκίνου!

ΗΠΑ: Μυστηριώδης γαστρεντερική ασθένεια «χτύπησε» πεζοπόρους στο Pacific Crest Trail
28.05.2026

ΗΠΑ: Μυστηριώδης γαστρεντερική ασθένεια «χτύπησε» πεζοπόρους στο Pacific Crest Trail

Ιάπωνας βιολόγος αποκάλυψε πώς το σώμα «τρώει» τα κατεστραμμένα κύτταρά του όταν μένει χωρίς τροφή
28.05.2026

Ιάπωνας βιολόγος αποκάλυψε πώς το σώμα «τρώει» τα κατεστραμμένα κύτταρά του όταν μένει χωρίς τροφή

Επιστήμονες δημιούργησαν φορητό «αυτοκόλλητο» υπερήχων για συνεχή παρακολούθηση του εμβρύου
27.05.2026

Επιστήμονες δημιούργησαν φορητό «αυτοκόλλητο» υπερήχων για συνεχή παρακολούθηση του εμβρύου

Chikungunya: Ο ιός που απειλεί την Ευρώπη – Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματά του
27.05.2026

Chikungunya: Ο ιός που απειλεί την Ευρώπη – Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματά του