Υγεία & πολιτική

Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας

Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ειδική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, με προσκεκλημένο τον Υπ. Υγείας Αθ. Πλεύρη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υπουργός απένειμαν βραβεία σε Ιατρούς και νοσηλευτές που συνέδραμαν εθελοντικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

«Τιμούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της μάχης-Επιβραβεύουμε τη διάθεση εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο» δήλωσε ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης

Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι :

Ο Ιατρός Θεοφάνης Σπυρόπουλος-Ζήσης

O Νοσηλευτής Ιωάννης Κοτοβός

Ο Ιατρός Παναγιώτης Μπουρλίδης

Η Ιατρός Μπεττίνα Krumbholz

Μετά την απονομή των τιμητικών βραβείων ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και εξήρε το έργο του στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας πως οι δράσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσέφεραν πολλά στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους βραβευθέντες αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του προς το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, τονίζοντας πως αυτοί είναι τα κεντρικά πρόσωπα, στην εθνική μάχη κατά της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως θα επιδιώξει συνεργασίες με όλες τις Περιφέρειες και κυρίως, λόγω πυκνότητας πληθυσμού, με την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών ενώ, όπως επισήμανε, παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, προτεραιότητα είναι να αναδειχθεί το αναπτυξιακό πρόσημο της υγείας.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα, επισημαίνοντας πως τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν το έργο του, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Στη συνέχεια Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης συνεχάρη τους ιατρούς και νοσηλευτές που βραβεύθηκαν, υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο τους επιβραβεύεται η αξία της εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.

«Τιμούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της μάχης, που για πολλούς μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό» ανέφερε και πρόσθεσε πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας το Κέντρο Επιχειρήσεων που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό το συντονισμό του Δρ. Πάνου Ευσταθίου, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις, με έμφαση στην πρόληψη, που συνέβαλλαν έμπρακτα και ουσιαστικά στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και στην προστασία των πολιτών.

« Η διάθεση του επιστημονικού μας προσωπικού να βοηθά ανιδιοτελώς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις, συνδράμοντας την εθνική προσπάθεια.

Αυτούς τους άξιους επιστήμονες τους θέλουμε να μείνουν στη χώρα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν και άλλοι εξαίρετοι επιστήμονες που έφυγαν.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον νέο Υπ. Υγείας και φίλο Αθ. Πλεύρη, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα πιο ισχυρό σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα στόχος είναι να αναδείξουμε τα οφέλη του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είναι σε πλεονεκτική θέση», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

27.07.2026

Γιατί οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί μετά από μερικά ποτά – Το φαινόμενο που έχει μελετήσει η επιστήμη

Τα περίφημα «beer goggles» δεν είναι απλώς ένας μύθος της νυχτερινής διασκέδασης – Τι έχουν δείξει έρευνες για το αλκοόλ, την αντίληψη και την ερωτική προσέγγιση

25.07.2026

Έκανε 8.000 χιλιόμετρα για μια… διαδικτυακή αγάπη – Κατέληξε να περιμένει μόνος του 10 ημέρες σε αεροδρόμιο

Η ιστορία του Ολλανδού που ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντήσει μια γυναίκα αλλά εκείνη δεν πήγε ποτέ στο ραντεβού

Γιατί οι αντζούγιες θεωρούνται «υπερτροφή» – Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία
25.07.2026

Γιατί οι αντζούγιες θεωρούνται «υπερτροφή» – Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη μαγνησίου; – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
25.07.2026

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη μαγνησίου; – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Φαγούρα στο κεφάλι το καλοκαίρι: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται
24.07.2026

Φαγούρα στο κεφάλι το καλοκαίρι: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται

Δεν αρκεί το ασβέστιο: Η διατροφική συνήθεια που επηρεάζει την πορεία της οστεοπόρωσης
24.07.2026

Δεν αρκεί το ασβέστιο: Η διατροφική συνήθεια που επηρεάζει την πορεία της οστεοπόρωσης

Μετά την Λαμία κρούσματα σαλμονέλας και στην Καστοριά: Πάνω από 10 άτομα με συμπτώματα
24.07.2026

Μετά την Λαμία κρούσματα σαλμονέλας και στην Καστοριά: Πάνω από 10 άτομα με συμπτώματα

Νέα έρευνα: H παχυσαρκία ίσως συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 10 καρκίνους
24.07.2026

Νέα έρευνα: H παχυσαρκία ίσως συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 10 καρκίνους

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Τι δείχνουν οι μελέτες
22.07.2026

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Τι δείχνουν οι μελέτες

Η απλή συνήθεια που απαγόρευσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά τους
21.07.2026

Η απλή συνήθεια που απαγόρευσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά τους