Υγεία & πολιτική

Β. Κικίλιας: “Η μάχη με την πανδημία θα τελειώσει όταν δηλωθεί παγκοσμίως το μηδέν”

Τις δράσεις της κυβέρνησης πριν, κατά τη διάρκεια και  μετά την πανδημία ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι πολυπαραγοντική η εξήγηση για το πώς η χώρα μας στάθηκε όρθια», εξηγώντας ότι «ήταν μία δύσκολη μάχη», καθώς κατά το πρώτο κύμα «στην αγορά δεν υπήρχαν ούτε μάσκες ούτε γάντια, φοβόμασταν να μην ακολουθήσουμε την Ιταλία».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι η καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Τσιόδρα βοήθησε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα απαραίτητα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση προχωρούσε με το έργο της. 

Οι 557 κλίνες ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 1.000 και πλέον μετράμε 1.500 κλίνες.

Έγιναν χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών, με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ, η Ελλάδα απέκτησε 500 κινητές ομάδες υγείας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση στήριξε με πρωτοφανή μέτρα όσους επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία όπως επίσης και μία σειρά από επαγγελματικούς κλάδους.

Υπήρξε στενή συνεργασία επιστημόνων – πολιτικών – δημόσιων λειτουργών και σήμερα, όπως τόνισε, «η πανδημία αφήνει μία πρωτόγνωρη εμπειρία που θα μείνει ως παρακαταθήκη» για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», τονίζοντας ότι «έχουμε δυνατότητα άνω των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα» και πρόσθεσε ότι και σε αυτόν τον τομέα, μιλάμε για μία «υποδειγματική παρακαταθήκη του πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος προς τους πολίτες του».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η δράση της κυβέρνησης ξεκίνησε λίγο πριν από την πανδημία, με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και όσον αφορά στο μέλλον, η κυβέρνηση βάζει την πρόληψη στο επίκεντρο της μελλοντικής της πολιτικής για την υγεία, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε ποιοτικά – όχι ποσοτικά – τους πολίτες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των νοσοκομείων και στα κίνητρα που θα δοθούν προς τους υγειονομικούς για να στελεχώσουν τα πιο απομακρυσμένα κέντρα υγείας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην πανδημία και τονίζοντας ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει. Θα τελειώσει όταν δηλωθεί παγκοσμίως το μηδέν».

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επιμελούνται την ασφαλή προετοιμασία και διεξαγωγή του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το

Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα – έχει αναλάβει τον έλεγχο κορωνοϊού για όλες τις ημέρες προετοιμασίας και διεξαγωγής του Φόρουμ.

Τα τεστ Covid-19 καλύπτουν τους διοργανωτές, τους συνέδρους και όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους του Φόρουμ, από 42 χώρες, ενώ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα εγκαταστήσει ιατρείο στο χώρο του Ζαππείου.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου ΒΙΟΑΙΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

H μοριακή εξέταση PCR που διενεργείται στα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει ειδικότητα μεθόδου 100% και ευαισθησία μεθόδου 99,17%, ενώ το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) έχει ευαισθησία πάνω από 93% και ειδικότητα πάνω από 99%.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος ελληνικός πόλος υγείας στη χώρα μας παρέχει, για μία ακόμη φορά, την ιατρική υποστήριξη σε κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις και έχει αναλάβει την Ιατρική Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών που τυχόν προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ, με Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, επανδρωμένη με έμπειρο ιατρό και εξειδικευμένους διασώστες.

Υγεία & πολιτική

29.08.2025

Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα

Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις και πάλι για τους λάθος λόγους!

29.08.2025

Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ

Οι απολύσεις και η νέα πολιτική της κυβέρνησης Ν.Τραμπ

28.08.2025

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

14.07.2025

Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Λόγω των εμβολίων mRNA οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν πλέον – Δεν έχουν νοημοσύνη»!

09.07.2025

«Θάβουν ανεξέλεγκτα ραδιενεργά απόβλητα»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις

30.06.2025

Σε καθεστώς επιτήρησης 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού

19.06.2025

Μαγνησία: Νέα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων

15.06.2025

Το Δημόσιο αποδίδει ευθύνη στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

06.06.2025

Τζάνειο: «5% οι πιθανότητες» να επιβιώσει η 62χρονη – «Δεν την αναγνώρισα» λέει ο γιος της

06.06.2025

Τζάνειο: Νοσηλευτής χορήγησε σε 62χρονη ασθενή λάθος ομάδα αίματος! – Στη ΜΕΘ η γυναίκα με πολλαπλά εγκεφαλικά

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

28.11.2025

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Η φυσική φθορά που ξεκινά μετά τα 50

19.11.2025

Τα συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης

Είναι μια βασική ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της αρτηριακής πίεσης

19.11.2025

Τους γνωρίζατε; – Δείτε ποιοι είναι οι 8 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καταρράκτη

19.11.2025

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν υπερβολικά;

17.11.2025

Τι αποκαλύπτουν τα τατουάζ για την προσωπικότητά μας

17.11.2025

3+1 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάμε – Από το ύψος μέχρι και την φωνή

17.11.2025

Αυτά είναι τα δυο φρούτα που περιέχουν φισετίνη – Η αντιγηραντική ουσία που κάνει θαύματα!

17.11.2025

Οι διατροφολόγοι ορκίζονται σε αυτά τα 2 ψάρια – Εσύ τα βάζεις στο πιάτο σου;

17.11.2025

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από μια χειρουργική επέμβαση

16.11.2025

Το νερό από τα μακαρόνια δεν πάει χαμένο – Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε