Προσλήψεις προσωπικού, λειτουργία των ΤΕΠ, μονιμοποίηση των γενικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας. και να δοθεί τέλος στις μετακινήσεις γιατρών ζητούν μεταξύ άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα κινητοποιήσεις…
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Έχουν καινούργιο κτηριακό συγκρότημα αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν όπως θα ήθελαν οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας καθώς η υποστελέχωση έχει φτάσει πια σε επικίνδυνα σημεία καθώς κάνουν μέχρι και εφημερίες χωρίς την συνεχή παρουσία ειδικού σε κάποια τμήματα!
Ως εκ τούτου, με αποφάση του διευρυμένου ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, αποφασίστηκε η προκήρυξη κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας ξεκινώντας με προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Απρίλη από της 9 έως τις 11 το πρωί.
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:
Αιτήματα μας:
– Η στελέχωση του ΓΝ Κέρκυρας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών για όλα τα τμήματα του νοσοκομείου που βρίσκονται στο κόκκινο (παιδιατρική, νευρολογική, μονάδα νεφρού, Καρδιολογική, ΩΡΛ κοκ).
– Η λειτουργία του τμήματος επειγόντων με το προσωπικό που έχει προσληφθεί για το σκοπό αυτό. Είναι απαράδεκτο να βγάζουν τις εφημερίες επειγόντων, ειδικευόμενοι-εκπαιδευόμενοι γιατροί χωρίς την ενεργό και συνεχή παρουσία επιμελητή, όπως ορίζει η νομοθεσία αλλά και κάθε λογική ασφάλειας για τους προσερχομένους. Το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο καθώς το κράτος έχει προσλάβει ιατρικό προσωπικό για το σκοπό αυτό στο νοσοκομείο Κέρκυρας και καθώς υπάρχει σαφής νομοθεσία για το ποιες ιατρικές ειδικότητες πρέπει να εργάζονται σε αυτό.
– Να αποπληρωθούν επιτέλους οι δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2014, Ιανουαρίου 2015, Φεβρουαρίου 2015.
– Η διοίκηση του νοσοκομείου να σεβαστεί τους γιατρούς που νυχθημερόν αγωνίζονται για μπορεί να λειτουργήσει. Να σταματήσει η αυταρχική νοοτροπία με τα καθημερινά “εντέλλεσθαι” σε ειδικευόμενους για διακομιδές και εργασία πέραν των όσων προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και οι αποφάσεις του κεντρικού συμβουλίου υγείας.
– Η μονιμοποίηση των ειδικευμένων γενικών ιατρών των κέντρων υγείας που προσελήφθησαν μετά την 1/1/2010 και απολύονται βάση του νόμου Βορίδη του Δεκεμβρίου του 2014 (σε αναντιστοιχία με όλους τους υπόλοιπους γιατρούς του ΕΣΥ)
– Να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από τα κέντρα υγείας στο νοσοκομείο. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποδυναμώνεται με τέτοιες πρακτικές και αυξάνεται περαιτέρω ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης και την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιφέρειας του νησιού.
– Να σταματήσουν οι γιατροί των κέντρων υγείας και του νοσοκομείου να πληρώνουν από τη τσέπη τους την επιστροφή από τις διακομιδές που κάνουν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
– Να παρθούν ποινικά μέτρα από την πολιτεία απέναντι σε όσους προπηλακίζουν λεκτικά ή και σωματικά γιατρούς σε ώρα εργασίας. Να σταματήσουν τα ευχολόγια από πλευράς κυβέρνησης. Τα πρόσφατα περιστατικά βιαιοπραγιών σε Μυτιλήνη, Κοζάνη και Φλώρινα δείχνουν έναν πολύ άσχημο κατήφορο απέναντι σε λειτουργούς του συστήματος υγείας, για τον οποίο προφανώς οι γιατροί μαζί με την κοινωνία είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους εργαζομένους από τέτοιες καταστάσεις.
– Να παρθούν μέτρα από την πολιτεία για την προστασία του ιατρικού λειτουργήματος. Είναι αδύνατο να καταδικάζονται νέοι συνάδερφοι, επειδή πράττουν το κατά δύναμη, επειδή ένα περιστατικό μπορεί να τύχει να έχει άσχημη κατάληξη. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά δεν είμαστε θεοί. Η πρόσφατη καταδίκη ειδικευόμενων γιατρών στο Ρέθυμνο που όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία έπραξαν τα ιατρικώς δέοντα αντί να αποδίδει ευθύνες, στην ουσία ποινικοποιεί την ιατρική πράξη.
– Η στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με προσωπικό, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη ασθενοφόρων που οφείλεται στην Έλλειψη προσωπικού.
– Να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση όλων των φορέων για να λειτουργήσουν τμήματα του νοσοκομείου που έχει ανάγκη το νησί μας (μονάδα νεογνών, αιμοδυναμικό), ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, των Αθηνών και της Πάτρας.
Για το Δ.Σ. της ένωσης γιατρών ΕΣΥ
Ο πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Λευτέρης Μαρκάτης Φοίβος Κακαβίτσας
Ξεκινούν κινητοποιήσεις από την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κέρκυρα
Υγεία & πολιτική
29.08.2025
Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα
Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις και πάλι για τους λάθος λόγους!
29.08.2025
Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ
Οι απολύσεις και η νέα πολιτική της κυβέρνησης Ν.Τραμπ
28.08.2025
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου
14.07.2025
Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Λόγω των εμβολίων mRNA οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν πλέον – Δεν έχουν νοημοσύνη»!
09.07.2025
«Θάβουν ανεξέλεγκτα ραδιενεργά απόβλητα»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις
30.06.2025
Σε καθεστώς επιτήρησης 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού
19.06.2025
Μαγνησία: Νέα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων
15.06.2025
Το Δημόσιο αποδίδει ευθύνη στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
06.06.2025
Τζάνειο: «5% οι πιθανότητες» να επιβιώσει η 62χρονη – «Δεν την αναγνώρισα» λέει ο γιος της
06.06.2025
Τζάνειο: Νοσηλευτής χορήγησε σε 62χρονη ασθενή λάθος ομάδα αίματος! – Στη ΜΕΘ η γυναίκα με πολλαπλά εγκεφαλικά
Δημοφιλή
1
Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ
2
Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
3
Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19
4
Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο
Περισσότερα
01.09.2025
Ξεχασμένα εργαλεία μέσα στο σώμα: Λάθη σε χειρουργεία που οδήγησαν σε θάνατο
Κρίσιμη η λεπτομέρεια, η συγκέντρωση και η τήρηση πρωτοκόλλων στην ιατρική πράξη
01.09.2025
Γιατί η λουίζα αποκαλείται «φυτικό Ozempic»; – Τι να προσέξετε;
Η λουίζα δεν δρα με τον ίδιο μηχανισμό όπως η σεμαγλουτίδη
31.08.2025
Δύο νέες μελέτες ζητούν την άμεση απόσυρση των εμβολίων mRNA για τον COVID-19: Προκαλούν μόνιμες βλάβες
29.08.2025
Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;
29.08.2025
Δείτε ποια είναι τα φάρμακα που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε με μηλόξυδο
29.08.2025
Νέα μελέτη: Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να μειώσουν έως και 61% τον κίνδυνο άνοιας
29.08.2025
Πολύποδας εντέρου: Πώς αναπτύσσεται και πότε εξελίσσεται σε καρκίνο
29.08.2025
Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα
29.08.2025
Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ
29.08.2025