Υγεία & πολιτική

ΟΚΑΝΑ: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Μαλλιώρη και “αδειάζει” Μακρή

ΟΚΑΝΑ: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Μαλλιώρη και “αδειάζει” Μακρή

Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου της τέως πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη καθώς ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της απαγόρευσε να δώσει τη συνέντευξη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου (δεδομένου ότι έχει υποβάλει την παραίτησή της).

Τελικά η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ. Στο πλευρό της κ. Μαλλιώρη στάθηκε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες και αβάσιμες τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή σε βάρος της.
 
«Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω», σχολίασε η παραιτηθείσα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ για όσα συνέβησαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.
 
Ακολούθως, η κ. Μαλλιώρη χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση» τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει,
 
εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009.
 
Υποστήριξε εξάλλου, ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.
 
Θέση για όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ πήρε και η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, με ανακοίνωσή της: «Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία».
 
Τη στήριξή του στην Μένη Μαλλιώρη και το έργο της στο ΟΚΑΝΑ εξέφρασε ανοικτά με επίσημη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως αβάσιμες και αδικαιολόγητες τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας σε βάρος της.

 
Σημειώνοντας ότι θεωρεί ως ιδιαίτερα θετικό το έργο της κ. Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ και πολύ σημαντική τη συμβολή της στον αγώνα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι οι απαντήσεις που έδωσε η τέως πρόεδρος του Οργανισμού στις κατηγορίες της κ. Μακρή ήταν επαρκείς και οι επιθέσεις που εδέχθη «αδικαιολόγητες και αβάσιμες».
 
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με την επισήμανση ότι ηπαραίτηση της κ. Μαλλιώρη  έγινε για λόγους ευθιξίας, τονίζοντας ότι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της, θα πρέπει να συνεχιστεί.
 

Στις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.
 
«Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα»,
 
παρατήρησε για να προσθέσει: «Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Φάρμακα
2

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Υγεία
3

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
4

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Περισσότερα

06.10.2026

Η φράση που ηρεμεί ένα θυμωμένο παιδί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Η διαχείριση των ξεσπασμάτων θυμού στα παιδιά αποτελεί συχνά πρόκληση για γονείς

05.10.2026

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε αλλά και όταν χωρίζουμε

Πώς επηρεάζονται η καρδιά και ο εγκέφαλός μας

Tο αρχαίο επάγγελμα που ήταν τόσο επικίνδυνο ώστε μπορούσε να σε σκοτώσει σε λίγα χρόνια
03.10.2026

Tο αρχαίο επάγγελμα που ήταν τόσο επικίνδυνο ώστε μπορούσε να σε σκοτώσει σε λίγα χρόνια

Πόνος και πρήξιμο στα πόδια: Η πάθηση που συχνά περνά απαρατήρητη
03.10.2026

Πόνος και πρήξιμο στα πόδια: Η πάθηση που συχνά περνά απαρατήρητη

MedWatch: To AI ψάχνει τα ιατρεία «μαϊμού»
03.10.2026

MedWatch: To AI ψάχνει τα ιατρεία «μαϊμού»

«Βόμβα»  από τη Φλόριντα: Αγωγή κατά Pfizer και  Μπουρλά για παραπλάνηση στο mRNA
03.10.2026

«Βόμβα» από τη Φλόριντα: Αγωγή κατά Pfizer και Μπουρλά για παραπλάνηση στο mRNA

Οδοντίατροι προειδοποιούν: Αυτό είναι το καθημερινό λάθος που κάνουν όλοι μετά το βούρτσισμα των δοντιών
02.10.2026

Οδοντίατροι προειδοποιούν: Αυτό είναι το καθημερινό λάθος που κάνουν όλοι μετά το βούρτσισμα των δοντιών

Εμφιαλωμένο νερό στα παιδιά: Το στοιχείο στην ετικέτα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς
02.10.2026

Εμφιαλωμένο νερό στα παιδιά: Το στοιχείο στην ετικέτα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Καλλισθενική γυμναστική: Τα οφέλη της άσκησης χωρίς εξοπλισμό
02.10.2026

Καλλισθενική γυμναστική: Τα οφέλη της άσκησης χωρίς εξοπλισμό

Γιατί μερικοί άνθρωποι φτερνίζονται μόλις κοιτάξουν ένα πολύ δυνατό φως
02.10.2026

Γιατί μερικοί άνθρωποι φτερνίζονται μόλις κοιτάξουν ένα πολύ δυνατό φως