Υγεία & πολιτική

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΕΘΕΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΕΘΕΑ

Τα νέα μέλη του Διοιηκητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ εξελέγησαν κι επίσημα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου από την Γενική Συνέλευση του οργανισμού. Ο χώρος προέλευσής τους παρουσιάζει ποικιλία καθώς οι περισσότεροι εκπροσωπούν την ψυχική υγεία,τα ΜΜΕ,τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό. Το ΚΕΘΕΑ σύμφωνα με το νόμο 4139 είναι αυτοδιοικούμενος οργανισμός, και το Διοικητικό του Συμβουλίου, με διετή και άμισθη θητεία, είναι επιφορτισμένο με τη γενική εποπτεία της λειτουργίας του.

Η δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης του Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, όπου εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικογένειας και οι εθελοντές του-μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του συμμετοχικού τρόπου λειτουργίας και διοίκησης του οργανισμού και της ανοικτής σχέσης του με την ελληνική κοινωνία. Διασφαλίζει τη διοικητική του αυτονομία, τη δυνατότητα να επιτελεί το έργο του χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις και τη συνέπεια και συνέχεια της διοίκησης ενός σημαντικού για τη χώρα οργανισμού.
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το χώρο της κοινωνικής φροντίδας και της απεξάρτησης. Η σύνθεσή του είναι η ακόλουθη:
 
Πρόεδρος
 
Γεράσιμος Νοταράς, κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας. Δημιούργησε το Τμήμα για τη Μελέτη της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Ακαδημαϊκής Επιτροπής και Auditor της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζικής Ιστορίας.
 
Αντιπρόεδρος
 
Νίκος Παρασκευόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Τμήματος Νομικής. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
 
Μέλη
 
Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στο MEGA, στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση κ.ά. Σήμερα είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο».
 
Τόνια Τζαννετάκη, επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ του London School of Economics στον τομέα της Ποινολογίας. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Σωφρονιστικού Κώδικα. Έχει διατελέσει πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος του Κ.Ε.Σ.Φ. και αν. προέδρου του Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α.
 
Ηλίας Μαμαλάκης, οικονομολόγος, σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης, σε design προϊόντων και ειδικός σε θέματα γαστρονομίας. Έχει εκδώσει 13 βιβλία για τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD. Δημοσιογραφεί σε θέματα που αφορούν τη μαγειρική στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.
 
Γιώργος Μπαρδάνης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, οικογενειακός θεραπευτής. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ και Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. Το 1992 έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την προσφορά του στο χώρο αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης. Διευθύνει το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ΑΝΕΛΙΞΙΣ του ανθρώπου.
 
Νίκος Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος, διευθυντής σύνταξης της Καθημερινής και διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Καθημερινή. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στο Associated Press. Έχει Master of Arts και BA Honors στα Αρχαία Ελληνικά από το University of the Witwatersrand, South Africa. Κατέχει BA, University of the Witwatersrand, South Africa, στην αγγλική φιλολογία
 
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάτοχος πτυχίου Νομικής της Νομικής Σχολής Αθηνών, D.E.A. Δημοσίου Δικαίου και διδακτορικού του Πανεπιστημίου Paris-1 Panthéon-Sorbonne. Εργάστηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S της Γαλλίας, στα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα της Νομικής Αθηνών και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων και του American Bar Association.
 
Μανώλης Χάρος, ζωγράφος. Σπούδασε χαρακτική και ζωγραφική στην École Nationale Supérieure des Beaux Arts (1978-1982) και έκανε μεταπτυχιακό στην επικοινωνία της εικόνας στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Prix des Fondations στον τομέα της λιθογραφίας. ‘Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό επίπλων, αντικειμένων, παιχνιδιών και εντύπων.
 
Αναπληρωματικά Μέλη
 
Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Εργασίας και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
 
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Εισαγγελέας Εφετών ειδικευμένος στις Ποινικές Επιστήμες και το Σωφρονιστικό Δίκαιο. Από το 2004 Αντεισαγγελέας Εφετών στις Εισαγγελίες Εφετών Αιγαίου και Πειραιά, Πρόεδρος των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων Ναυπλίου και Πειραιά. Μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Σωφρονιστικό Κώδικα. Μέλος του Κ.Ε.Σ.Φ. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από το 1990 και Πρόεδρος αυτής.
 
Ιωάννης Μπέκας, καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάσκει παράλληλα Ποινικό Δίκαιο στις σχολές αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής καθώς και στα τμήματα ειδικών φρουρών. Γραμματέας της Επιτροπής και Προϊστάμενος Γραμματείας του Ειδικού Λογαριασμού της ΕΕ του ΔΠΘ. Μέλος των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την οπλοφορία των αστυνομικών για το σχέδιο του ισχύοντος Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Σύμφωνα με το νόμο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ συμμετέχουν και δύο μη αιρετά μέλη, τα οποία θα οριστούν από το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Υγεία & πολιτική

29.08.2025

Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα

Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις και πάλι για τους λάθος λόγους!

29.08.2025

Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ

Οι απολύσεις και η νέα πολιτική της κυβέρνησης Ν.Τραμπ

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου
28.08.2025

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Λόγω των εμβολίων mRNA οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν πλέον – Δεν έχουν νοημοσύνη»!
14.07.2025

Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Λόγω των εμβολίων mRNA οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν πλέον – Δεν έχουν νοημοσύνη»!

«Θάβουν ανεξέλεγκτα ραδιενεργά απόβλητα»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις
09.07.2025

«Θάβουν ανεξέλεγκτα ραδιενεργά απόβλητα»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις

Σε καθεστώς επιτήρησης 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού
30.06.2025

Σε καθεστώς επιτήρησης 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού

Μαγνησία: Νέα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων
19.06.2025

Μαγνησία: Νέα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Το Δημόσιο αποδίδει ευθύνη στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
15.06.2025

Το Δημόσιο αποδίδει ευθύνη στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Τζάνειο: «5% οι πιθανότητες» να επιβιώσει η 62χρονη – «Δεν την αναγνώρισα» λέει ο γιος της
06.06.2025

Τζάνειο: «5% οι πιθανότητες» να επιβιώσει η 62χρονη – «Δεν την αναγνώρισα» λέει ο γιος της

Τζάνειο: Νοσηλευτής χορήγησε σε 62χρονη ασθενή λάθος ομάδα αίματος! – Στη ΜΕΘ η γυναίκα με πολλαπλά εγκεφαλικά
06.06.2025

Τζάνειο: Νοσηλευτής χορήγησε σε 62χρονη ασθενή λάθος ομάδα αίματος! – Στη ΜΕΘ η γυναίκα με πολλαπλά εγκεφαλικά

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

11.09.2025

Η πρωτεΐνη που θα τρώει τα κύτταρα που μας αρρωσταίνουν

Τι κάνει το νέο «εργαλείο»

09.09.2025

Οι ενέσεις αδυνατίσματος μπήκαν στη λίστα του ΠΟΥ με τα «βασικά φάρμακα»

Περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2021 από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής με μη εγκεκριμένη ουσία – Δείτε ποιο αφορά
09.09.2025

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής με μη εγκεκριμένη ουσία – Δείτε ποιο αφορά

Οι επιστήμονες βρήκαν έναν απρόσμενο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη
08.09.2025

Οι επιστήμονες βρήκαν έναν απρόσμενο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη

Τι αποκαλύπτουν τα τατουάζ για την προσωπικότητά μας
08.09.2025

Τι αποκαλύπτουν τα τατουάζ για την προσωπικότητά μας

Καθιστική ζωή στο γραφείο: Τι να προσέξεις στη διατροφή σου για να μη «χάσεις την μπάλα»
08.09.2025

Καθιστική ζωή στο γραφείο: Τι να προσέξεις στη διατροφή σου για να μη «χάσεις την μπάλα»

Γιατί τα νήπια κλαίνε όταν πάνε σχολείο; Πόσο καιρό παίρνει η προσαρμογή τους;
08.09.2025

Γιατί τα νήπια κλαίνε όταν πάνε σχολείο; Πόσο καιρό παίρνει η προσαρμογή τους;

3+1 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάμε – Από το ύψος μέχρι και την φωνή
08.09.2025

3+1 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάμε – Από το ύψος μέχρι και την φωνή

Συνδέεται τελικά η κατανάλωση κρέατος με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου; – Tι δείχνει νέα έρευνα
08.09.2025

Συνδέεται τελικά η κατανάλωση κρέατος με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου; – Tι δείχνει νέα έρευνα

Αυτή η τεχνική στο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα
08.09.2025

Αυτή η τεχνική στο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα