Υγεία και Οικονομία

Περισσότερα γενόσημα απαιτούν οι δανειστές μας!

Περισσότερα γενόσημα απαιτούν οι δανειστές μας!

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει αυξηθεί το ποσοστό κατανάλωσης των γενόσημων φαρμάκων,με στόχο την άμεση εξοικονόμιση εσόδων.

Κατόπιν απαίτησης της τρόικας για στροφή προς τα γενόσημα,το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει το δεδομένο ποσοστό να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2013.

Ο Υπουργός Υγείας,Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η κατανάλωση γενόσημων είναι σήμερα πολύ περιορισμένη και δεν ξεπερνά το 22%,μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομήχνίας(ΠΕΦ) για το ελληνικό φάρμακο.

Ο Άδωνις συγκρίνωντας τη χώρα μας με αυτή της Γερμανίας δήλωσε πως το επίπεδό μας στον συγκεκριμένο τομέα κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα μιας και πάνω από τους μισούς Γερμανούς χρησιμοποιούν γενόσημα.

Την ερχόμεη εβδομάδα ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με όλους τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού,με αφορμή τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων από τον Σεπτέμβριο και περιορισμό στη χρήση τους,ώστε να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός των 2,37 δις που έχουν υπολογίσει οι δανειστές.

Στο μεταξύ εξετάζεται και η πιθανότητα να λαμβάνουν οι Έλληνες ασθενείς λιγότερα πρωτότυπα φάρμακα και να αυξηθούν τα γενόσημα.Μέτρα που αφορούν πια και τους γιατρούς.

Για την ερχόμενη χρονιά(2014)η τρόικα απαιτεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη να πέσει κάτω από τα 2 δις ευρώ,ενώ η Κυβέρνηση ελπίζει σε μια αύξηση της τάξης των 2,1 δις ευρώ μέσα από διαπραγματεύσεις.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού