Υγεία και Οικονομία

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Δημόσια Υγεία Ελληνική Οικονομία

Πολιτική Ελευθερία: Ισορροπία Προτεραιότητες και Πολιτικές στην Εποχή της Πανδημίας
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Δημόσια Υγεία Ελληνική Οικονομία

 Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τη συζήτηση για το πώς οι δημόσιες πολιτικές μπορεί να διασφαλίσουν την ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας, οικονομικής ευημερίας και πολιτικών ελευθεριών – προϋπόθεση όχι μόνο για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων αλλά και για την προετοιμασία των δυτικών κοινωνιών για πιθανές μελλοντικές πανδημικές κρίσεις – το ACG Institute for Hellenic Growth & Prosperity  φιλοξένησε κορυφαίους ειδικούς από τομείς που πρέπει να λειτουργούν συντονισμένα για την προστασία της υγείας σε ατομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Δημόσια Υγεία, η Ελληνική Οικονομία και Πολιτική Ελευθερία: Ισορροπία, Προτεραιότητες και Πολιτικές στην Εποχή της Πανδημίας» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ACG 150, κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου με εξειδίκευση στη δημόσια πολιτική, την υγεία και τις επιχειρήσεις συζήτησαν τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές και στους τρεις τομείς.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν στην εκδήλωση η Vice President, Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη, και ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ.DavidG. Horner.

Μετά και την εισαγωγή από τον συντονιστή της εκδήλωσης, Αντιπρόεδρο Στρατηγικών Πρωτοβουλιών και Εκτελεστικό Διευθυντή του ACG Institute for Hellenic Culture & the Liberal Arts, καθηγητή LorenJ. SamonsII, η συζήτηση ξεκίνησε με μια βιντεοσκοπημένη δήλωση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δρ. Δόμνας Μιχαηλίδου.

Το ψηφιακό πάνελ της εκδήλωσης απάρτιζαν ο Ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και Διευθύνων Σύμβουλος &co-Managing Partner του Sani / Ikos Group, Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής του Health 2030 Genome Center και του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, ο εταίρος της BigPiVentures, Αρίστος Δοξιάδης, και ο επιδημιολόγος και Ομότιμος Πρόεδρος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας Δρ. Harris Pastides.

Στη δήλωσή της, η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου περιέγραψε τα βασικά μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να ανακουφίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας: Υποστήριξη της απασχόλησης, των μισθών και της αγοράς εργασίας, καθώς και δράσεις για την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών.

«Προκειμένου να καταπολεμήσουμε τις αυξανόμενες ανισότητες σε ομάδες διαφορετικού εισοδήματος, ηλικίας και φύλου, έχουμε υιοθετήσει ένα σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε η Δρ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι:

“Η κυβέρνηση έχει προσφέρει έκτακτη ενίσχυση σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, έχει σχεδιάσει άδειες ειδικού σκοπού για άτομα που έχουν ρόλο φροντιστή για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας και έχει εφαρμόσει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα και μηχανισμούς για την παρακολούθηση και την προστασία των ατόμων που φιλοξενούνται σε ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες  φροντίδας“, ανέφερε, ενώ πρόσθεσε:

«Το 2021, θα επεκτείνουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας με παθητικές και ενεργητικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό μας για την κοινωνική ασφάλιση κατά ¼, θα εκπονήσουμε το σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κοινωνική πολιτική που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα εφαρμόσουμε μια δέσμη μέτρων που εστιάζουν στην προστασία των παιδιών, την ανακούφιση της φτώχειας και την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη των πολιτών, τον περιορισμό των ανισοτήτων και τη βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξε «γρήγορη αντίδραση όσον αφορά τις επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και την κυβερνητική δράση με στόχο όχι μόνο την ανάσχεση της μετάδοσης του ιού και την αρωγή στους πιο ευάλωτους, αλλά και την ενίσχυση της έρευνας, την επέκταση των συστημάτων υγείας και την ενίσχυση των υποδομών.

Η παραγωγή τουλάχιστον τεσσάρων διαφορετικών εμβολίων σε λιγότερο από έναν χρόνο ήταν το πιο εντυπωσιακό αλλά όχι το μοναδικό επίτευγμα.

Κατά κάποιο τρόπο, η Covid-19 βοήθησε την αναβίωση του κράτους πρόνοιας». Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός”, τόνισε ο κ. Αλιβιζάτος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνούς συστήματος παρακολούθησης και πρόληψης των πανδημιών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των ψηφιακών υποδομών σε παγκόσμια κλίμακα, προστατεύοντας τα δεδομένα των πολιτών παγκοσμίως.

«Σε εθνικό επίπεδο, το πιο προφανές μάθημα της τρέχουσας πανδημίας είναι ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για την ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας», ανέφερε.

«Σε τοπικό επίπεδο, σε κοινωνίες σαν τη δική μας που δίνουν προβάδισμα στη συμπόνια έναντι της ορθολογικής σκέψης και προτιμούν τα συνθήματα από τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα, οι μαγικές λέξεις είναι δύο: Αλληλεγγύη και εθελοντισμός», κατέληξε.

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι η πανδημία υπενθύμισε πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι ο κλάδος του τουρισμού και πόσο αυτός εξαρτάται από τις σωστές πολιτικές, τα εργαλεία πρόληψης, τις επενδύσεις στην υγεία, τη σωστή διακυβέρνηση και τη διεθνή συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ανδρεάδη, η ανάκαμψη του τουρισμού θα εξαρτηθεί από τον παγκόσμιο ρυθμό εμβολιασμού, τις εξελίξεις στις ιατρικές θεραπείες και τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, με το τελευταίο να μην έχει ακόμη επιτευχθεί.

«Η ισορροπία στη λήψη αποφάσεων σε αυτήν την πανδημία σίγουρα δεν βρέθηκε. Ορισμένες χώρες αγνόησαν τους κινδύνους και δεν έδειξαν την αναγκαία αλληλεγγύη», είπε, δηλώνοντας ότι χώρες στον Νότο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, υποστήριξαν τα ανοιχτά σύνορα, ενώ οι βόρειες χώρες, που εξάγουν τουρίστες, δεν το έκαναν.

«Αυτή η διαφορά στην προσέγγιση ισχύει ακόμα και είναι πολύ απογοητευτικό να το βλέπει κανείς αυτό», σημείωσε.

Ο Δρ. Ανδρεάδης προβλέπει ραγδαίες αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία με ορισμένους τομείς (π.χ. Συνεδριακός τουρισμός, κρουαζιέρες) να ανακάμπτουν μακροπρόθεσμα και άλλους (π.χ. αναψυχή) να ανακάμπτουν πολύ πιο γρήγορα.

Τέλος, ο Δρ. Ανδρεάδης τόνισε τη σημασία της επένδυσης των τουριστικών επιχειρήσεων στη βιωσιμότητα και στο να γίνει το τουριστικό προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Εμμανουήλ Δερμιτζάκης τόνισε ότι η έννοια της επιστημονικής έρευνας έχει πλέον εισέλθει στη ζωή όλων.

Ωστόσο, όπως περιγράφει ο καθηγητής Δερμιτζάκης, αυτή η «οικειότητα» με την επιστημονική ορολογία έχει επίσης αποκαλύψει αδυναμίες και έχει οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην παράβλεψη επιστημονικών απόψεων, καθώς έχουν γίνει υπερβολικά ανοιχτές στην κριτική.

Μια άλλη πτυχή που αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε διαφορετικές κοινωνίες, καθώς ορισμένες τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην οικονομική βιωσιμότητα έναντι των κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Υπογράμμισε επίσης τις διαφορές στον τρόπο που έχουν ανταποκριθεί διαφορετικές χώρες, τονίζοντας ότι παρά τις αρχικές τους αποτυχίες, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται τώρα να βρίσκονται σε καλύτερη θέση από την ΕΕ χάρη στην ανάπτυξη των εμβολίων και τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα βασικό όπλο», τόνισε. «Θα είναι μεγάλη η διαφορά εάν έχουμε εμβολιασμούς σε πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα τους επόμενους έξι μήνες».

Η ταχύτατη υιοθέτηση εξ αποστάσεως λύσεων και ψηφιακών πρακτικών σε πολλούς τομείς της ζωής υπήρξε μία από τις θετικές εξελίξεις κατά την πανδημία, σύμφωνα με τον Αρίστο Δοξιάδη.

Δίνοντας έναν πιο αισιόδοξο τόνο, ο κ. Δοξιάδης τόνισε επίσης την επιτάχυνση των εξελίξεων στον ιατρικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, των θεραπειών και του πολλαπλασιασμού των “point of need” diagnostics – φτηνές συσκευές τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για τη διάγνωση μιας ασθένειας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

«Στο τέλος, αυτές οι εξελίξεις θα σημαίνουν καλύτερη υγεία με χαμηλότερο κόστος, έξυπνες δαπάνες παρά όλο και περισσότερες δαπάνες», τόνισε.

Η τρίτη θετική εξέλιξη σύμφωνα με τον κ. Δοξιάδη ήταν το Brain Regain, που σημαίνει ότι Έλληνες μετανάστες με υψηλή εξειδίκευση επιστρέφουν στην Ελλάδα και εργάζονται από απόσταση.

«Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι ένα μεγάλο όφελος για το οικοσύστημα καινοτομίας ή ευρύτερα για αυτό που ονομάζεται “οικονομία της γνώσης” στη χώρα».

«Ο κλάδος της δημόσιας υγείας έπαιρνε συχνά, σε διαχρονική βάση, τον ρόλο του “κακού” στην κοινωνία.

Από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι εκθειάζουν την επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία και από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας κατηγορούνται για τον περιορισμό των ελευθεριών, είτε πρόκειται για τα ταξίδια είτε για τις κοινωνικές αποστάσεις», σημείωσε ο Δρ. Harris Pastides.

«Η δημόσια υγεία μπορεί να υποδεικνύει εμφατικά τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι. Αλλά ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε καλύτερα είναι να εκπαιδεύσουμε και να εμπλέξουμε το κοινό, καθώς και να υπάρχει αξιόπιστη ηγεσία», υπογράμμισε.

Στο συμπέρασμά του, ο Δρ. Pastides έδωσε έμφαση στο πώς συνδέονται όλες οι χώρες και όλες οι κοινωνικές ομάδες ενόψει της πανδημίας.

«Είμαστε όλοι αδελφοί και αδελφές πέρα από όρια και πέρα από σύνορα», σημείωσε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση εδώ.

 Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 146 ετών.

Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο, Λύκειο-IBPierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το AlbaGraduateBusinessSchool.

Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Σχετικά με το ACG 150

Με ορίζοντα τη συμπλήρωση των 150 χρόνων λειτουργίας του το 2025, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει εκπονήσει το ACG 150, ένα στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την οικονομική και κοινωνική αλλαγή, καθώς και την εδραίωση, στήριξη και επέκταση των δραστηριοτήτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην παραγωγή έρευνας, δημιουργία τεχνολογιών και καλλιέργεια καινοτομίας.

Ως ηγετικός ακαδημαϊκός οργανισμός με τρεις ακαδημαϊκές βαθμίδες, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αποσκοπεί στη διεξαγωγή στοχευμένης έρευνας και σχετικών έργων και στη δημιουργία νέων ακαδημαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που λαμβάνουν υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ACG 150 επιχειρούν να συγκεράσουν τον ακαδημαϊκό, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με στόχο να αφυπνίσουν την καινοτομία και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος να συνεχίσει να καλλιεργεί τις απαραίτητες δεξιότητες των μαθητών και φοιτητών του ­–και αυριανών ηγετών του– προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αποτελέσουν αποτελεσματικούς μοχλούς αλλαγής.

Υγεία και Οικονομία

24.09.2021

ΣΕΙΒ: Άμεσος κίνδυνος έλλειψης ιατροτεχνολογικών προϊόντων για χρόνιους πάσχοντες λόγω της υποχρηματοδότησης των προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας για άμεση επίλυση του διαρκώς διογκούμενου προβλήματος που έχει δημιουργήσει η επιβολή του claw–back στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής και που πλέον απειλεί σοβαρά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων […]

22.09.2021

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις της στην Ελλάδα το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Novartis Hellas παρουσίασε τα αποτελέσματα της Έκθεσης Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE) για το 2020, μελέτη την οποία εκπονεί η μητρική εταιρεία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, και η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην κοινωνία και το περιβάλλον στην Ελλάδα. H εταιρεία, παρουσίασε, […]

Το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης της Π.Φ.Υ ικανοποίησε ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης στη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ
21.09.2021

Το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης της Π.Φ.Υ ικανοποίησε ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης στη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ

ΠΑΣΥΠΥ: Το ασφυκτικό clawback κόβει το οξυγόνο των εταιριών ιατροτεχνολογικών προϊόντων
02.09.2021

ΠΑΣΥΠΥ: Το ασφυκτικό clawback κόβει το οξυγόνο των εταιριών ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Παρέμβαση Π.Ι.Σ. για την κοστολόγηση  του τεστ
30.08.2021

Παρέμβαση Π.Ι.Σ. για την κοστολόγηση του τεστ

Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων «εκτοξεύουν» τα κέρδη των φαρμακευτικών
13.08.2021

Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων «εκτοξεύουν» τα κέρδη των φαρμακευτικών

Εκτοξεύτηκε ο τζίρος των φαρμακευτικών που παρήγαγαν εμβόλια – Πόσα έσοδα δήλωσαν
09.08.2021

Εκτοξεύτηκε ο τζίρος των φαρμακευτικών που παρήγαγαν εμβόλια – Πόσα έσοδα δήλωσαν

Ο Άδ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε τις ημέρες της καραντίνας και επιστρέφει στο γραφείο
09.08.2021

Ο Άδ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε τις ημέρες της καραντίνας και επιστρέφει στο γραφείο

Επιβεβαιώνει την αύξηση των τιμών των εμβολίων ο Κλεμάν Μπον
02.08.2021

Επιβεβαιώνει την αύξηση των τιμών των εμβολίων ο Κλεμάν Μπον

Κ. Μητσοτάκης: Στήριξη στον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει σε έρευνα-καινοτομία
29.07.2021

Κ. Μητσοτάκης: Στήριξη στον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει σε έρευνα-καινοτομία

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
3

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Επιδημίες
4

EMA: Ασάφεια για το αν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca

Περισσότερα

25.09.2021

ΕΚΠΑ: Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Τουλάχιστον έξι μήνες διατηρείται η ανοσία έναντι του SARS-COV-2 μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με νεότερα αποτελέσματα της προοπτικής μελέτης του ΕΚΠΑ που διεξάγεται στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” από την αρχή των εμβολιασμών του Ελληνικού πληθυσμού. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί με τη μορφή 20 άρθρων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. […]

25.09.2021

Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 1.853 κρουσμάτων COVID-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής: 51 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 45 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών 29 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 53 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 109 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 46 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών […]

Σημαντικά τα τακτικά τεστ για SARS-CoV-2 στα σχολεία
25.09.2021

Σημαντικά τα τακτικά τεστ για SARS-CoV-2 στα σχολεία

COVID-19: 1.853 νέα κρούσματα –  333 διασωληνωμένοι – 16 νεκροί
25.09.2021

COVID-19: 1.853 νέα κρούσματα – 333 διασωληνωμένοι – 16 νεκροί

ΚΥΑ: Όλοι οι κανόνες για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων
25.09.2021

ΚΥΑ: Όλοι οι κανόνες για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

ΕΟΔΥ: ΤΑ σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα
25.09.2021

ΕΟΔΥ: ΤΑ σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ο. Υ.
24.09.2021

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ο. Υ.

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση
24.09.2021

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ολική θυρεοειδεκτομή σε 41χρονη χωρίς γενική αναισθησία
24.09.2021

Ολική θυρεοειδεκτομή σε 41χρονη χωρίς γενική αναισθησία

ΣΕΙΒ: Άμεσος κίνδυνος έλλειψης ιατροτεχνολογικών προϊόντων για χρόνιους πάσχοντες λόγω της υποχρηματοδότησης των προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ
24.09.2021

ΣΕΙΒ: Άμεσος κίνδυνος έλλειψης ιατροτεχνολογικών προϊόντων για χρόνιους πάσχοντες λόγω της υποχρηματοδότησης των προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ