Περίθαλψη & Ασφάλιση

Καθαρά κέρδη 47 εκατ. ευρώ για την INTERAMERICAN

Καθαρά κέρδη 47 εκατ. ευρώ για την INTERAMERICAN

Καθαρά κέρδη 47 εκατ. ευρώ κατέγραψε για το 2011 η INTERAMERICAN σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε μία δύσκολη χρονιά για την ασφαλιστική αγορά που αισθάνθηκε έντονα τα μεγέθη και τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, η INTERAMERICAN επιβεβαίωσε με τα αποτελέσματά της την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών και τη στερεότητα των οργανωτικών και δομικών χαρακτηριστικών της.

Σημειώνεται ότι στα καθαρά κέρδη, που αντανακλούν την λειτουργική και παραγωγική ευρωστία της εταιρείας συμπεριλαμβάνοντας τακτικά και έκτακτα κέρδη, δεν υπολογίζεται η απομείωση των ελληνικών ομολόγων λόγω της εθελουσίας συμμετοχής της στο PSI για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας μας, που ήταν της τάξεως των 114 εκατ. και έφθασε, με λοιπές απομειώσεις από επενδύσεις και ακίνητα, στα 132 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η INTERAMERICAN πέτυχε κατά το 2011 να μειώσει περαιτέρω τις λειτουργικές δαπάνες της στα 93,4 εκατ., κατά 7,3% έναντι του 2010.

Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν τα 468,5 εκατ. ευρώ, κατά 1% πάνω από τον στόχο. Σε σχέση με το 2010, ενώ η ασφαλιστική αγορά κατέγραψε στο σύνολό της μείωση 6,8%, η INTERAMERICAN περιόρισε την υποχώρηση των ασφαλίστρων μόλις στο 3,6%.

Ειδικότερα, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των γενικών ασφαλειών ανήλθαν σε 232,7 εκατ. αυξημένα κατά 7,5% έναντι του 2010 (216,5 εκατ.), ενώ στις ασφάλειες ζωής έφθασαν τα 127,8 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτικών συμβολαίων και στις ασφάλειες υγείας τα 108 εκατ. Η νέα παραγωγή ζωής και υγείας μαζί έφθασε τα 50,5 εκατ. κινούμενη στα επίπεδα του 2010 και υπερβαίνοντας τον ετήσιο στόχο κατά 47,8%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλάδοι ζωής και υγείας στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς μειώθηκαν πέρυσι κατά 7,7%.

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Η INTERAMERICAN συνεχίζει την εφαρμογή ενός πλάνου με ορίζοντα τριετίας, του οποίου οι βασικές προτεραιότητες υποστηρίζουν από κάθε πλευρά την εταιρική φερεγγυότητα και περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας. Το επιχειρησιακό σχέδιο προτάσσει την εφαρμογή ενός προγράμματος επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, με εστίαση στις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες της κοινωνίας μέσω προγραμμάτων και υπηρεσιών που τυποποιούνται και απλοποιούνται, με πολιτική πολυκαναλικής διανομής που αυξάνει τις επιλογές του καταναλωτή, σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία, όπου έχουν επενδυθεί ήδη 6 εκατ. ευρώ και προβλέπονται άλλα 18 εκατ. στο σχέδιο τριετίας 2012 – 2014 και ακόμη, με την εισαγωγή νέων αποτελεσματικών εφαρμογών διαχείρισης. Επίσης, η INTERAMERICAN επενδύει κατά προτεραιότητα στην ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων.

Ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, επισημαίνει σχετικά: “Σε αυτή την περίοδο της απόλυτης αβεβαιότητας επιτυγχάνουμε την απόλυτη θωράκιση της κεφαλαιακής επάρκειας της INTERAMERICAN με υψηλό περιθώριο φερεγγυότητας και ισχυρό – καθαρό ισολογισμό. Εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης με ελαχιστοποίηση των αναλαμβανόμενων κινδύνων και ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο. Δημιουργούμε συστήματα παροχής και διαχείρισης προϊόντων και υπηρεσιών που δεν αντιγράφονται, με καινοτομίες -back to front, e-services, διανομή, συνεργασίες κ.λπ.- που παρέχουν στον καταναλωτή ό,τι έχει ανάγκη σε υψηλή ποιότητα και προσιτό κόστος. Ήδη, λειτουργούμε με όρους Solvency II στα σημαντικά ζητούμενα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη σταθερή υποστήριξη των ισχυρών μετόχων μας, δίνουν στην INTERAMERICAN σημαντικό προβάδισμα στην αγορά και προοπτική αειφορίας”.

Εξάλλου, ο David Sanderse, που πρόσφατα  διαδέχθηκε στη θέση του προέδρου της INTERAMERICAN τον Thomas Rijckevorsel, εκ μέρους των μετόχων δήλωσε: “Η INTERAMERICAN έχει πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα, αν λάβουμε υπ’ όψιν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Έχει αποδείξει την εμπειρογνωμοσύνη της όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της και την εστίαση στους ασφαλισμένους της, αλλά και τη δυνατότητα να συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στην ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας. Η ACHMEA είναι απολύτως δεσμευμένη έναντι των αναγκών πελατών και εργαζομένων στην Ελλάδα και την υπολογίζει, μέσω της παρουσίας της INTERAMERICAN, ως μια από τις μακροπρόθεσμα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές αγορές για τις δραστηριότητές της εκτός Ολλανδίας”.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

02.06.2026

Δείτε ποια είναι τα οκτώ τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα χωρίς να ανησυχείτε για την καταλληλότητά τους

02.06.2026

ΗΠΑ: Ανησυχία για το «σαρκοφάγο βακτήριο» Vibrio vulnificus – Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ακρωτηριασμό

Αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες άνω των 20℃ και μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω κατανάλωσης μολυσμένων θαλασσινών

Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο: Οι 7 ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από όσο φαντάζεστε
02.06.2026

Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο: Οι 7 ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από όσο φαντάζεστε

Βραζιλία: Επιστήμονες ανέπτυξαν εμβόλιο που «μπλοκάρει» την επίδραση της κοκαΐνης
01.06.2026

Βραζιλία: Επιστήμονες ανέπτυξαν εμβόλιο που «μπλοκάρει» την επίδραση της κοκαΐνης

Ερευνητές ανέπτυξαν κολλύριο που μπορεί να αποτρέψει τη σταδιακή απώλεια όρασης που προκαλείται από τον διαβήτη
01.06.2026

Ερευνητές ανέπτυξαν κολλύριο που μπορεί να αποτρέψει τη σταδιακή απώλεια όρασης που προκαλείται από τον διαβήτη

Νέο χάπι διπλασίασε τον χρόνο επιβίωσης ασθενών με επιθετικό καρκίνο του παγκρέατος
01.06.2026

Νέο χάπι διπλασίασε τον χρόνο επιβίωσης ασθενών με επιθετικό καρκίνο του παγκρέατος

Το τέλος της αναμονής στις μεταμοσχεύσεις: Το πρώτο «νεφρό «για όλους» δοκιμάστηκε με επιτυχία
01.06.2026

Το τέλος της αναμονής στις μεταμοσχεύσεις: Το πρώτο «νεφρό «για όλους» δοκιμάστηκε με επιτυχία

Κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ιταλία – Σε απομόνωση ο ασθενής
01.06.2026

Κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ιταλία – Σε απομόνωση ο ασθενής

Gareth Williams: Οι βόλτες με ποδήλατο του 33χρονου πατέρα και της μικρής του κόρης έγιναν θέμα στο BBC (βίντεο)
31.05.2026

Gareth Williams: Οι βόλτες με ποδήλατο του 33χρονου πατέρα και της μικρής του κόρης έγιναν θέμα στο BBC (βίντεο)

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από πειραματική θεραπεία της Novartis για τον καρκίνο του προστάτη
31.05.2026

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από πειραματική θεραπεία της Novartis για τον καρκίνο του προστάτη