Περίθαλψη & Ασφάλιση

“Κουρεύουν” και θεραπείες από ανάπηρα παιδιά!

Έλεος για κανέναν δε φαίνεται να έχει η κυβέρνηση καθώς έφθασε σε σημείο να κόβει και θεραπείες από 4500 ανάπηρα παιδιά.
Πλέον αποφάσισε να κόψει και ειδικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.
Πρόκειται για τον νέο κανονισμό παροχών υγείας του ενιαίου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος στο άρθρο 17 αναφέρει τις σχετικές περικοπές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρη επισημαίνει: «Το άρθρο 17 του Κανονισμού, στερούμενο ιατρικής αλλά και κοινωνικής τεκμηρίωσης, στερεί από την Ειδική Αγωγή -δηλαδή παροχές υπηρεσιών υγείας, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη-, όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.

Αναφερόμαστε στην ιατρική τεκμηρίωση, γιατί ακόμα και σήμερα Ιατροί Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ορθοπεδικοί, που υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γράφουν θεραπείες, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά τους ως μέσον διατήρησης των κεκτημένων και μετά τα 18 χρόνια και σύμφωνα με την κλινική εικόνα του δικαιούχου, έστω και μειωμένες σε ποσοστό 50%».

Σύμφωνα με τους γονείς τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης είναι οδυνηρά για την αναπηρική οικογένεια, γιατί σε αυτή την περίοδο κρίσης «το μέτρο λειτουργεί ως εκσκαφέας των θεμελίων κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.

Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν μνήμη, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία».

Μετά τη σχετική απόφαση ερώτημα αποτελεί τι θα γίνουν και που θα βρεθούν τα 4.500 παιδιά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής.
Ταυτόχρονα άγνωστα παραμένει και πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα 50 και πλέον Κέντρα στήριξης των παιδιών αυτών τη στιγμή που οι γονείς τους θα πρέπει πλέον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους.
 

Περίθαλψη & Ασφάλιση

25.09.2025

Δωρεάν φάρμακα για άτομα με αναπηρία όρασης 80% και άνω

Το κράτος καλύπτει πλήρως το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης για τους δικαιούχους

21.08.2025

Eurostat: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα (γραφήματα)

Η στατιστική υπηρεσία εστιάζει επίσης και στις κοινωνικές ανισότητες που συνδέονται με τον κίνδυνο φτώχειας

14.07.2025

Σε λειτουργία από αύριο η νέα δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης του ΕΣΥ «1556»

11.07.2025

ΕΟΠΠΥ: Προβλήματα στην κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων καταγγέλλουν οι ασθενείς

02.07.2025

Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη που έπεσε σε κώμα μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο

19.06.2025

Προσωπικός Παιδίατρος: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους – Ποιες ηλικίες αφορά

15.06.2025

Ξεκινάει η κατ’ οίκον διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους – Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

06.06.2025

Τζάνειο: Νοσηλευτής χορήγησε σε 62χρονη ασθενή λάθος ομάδα αίματος! – Στη ΜΕΘ η γυναίκα με πολλαπλά εγκεφαλικά

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

05.02.2026

Candida auris: Ο μύκητας που απειλεί τον εγκέφαλο και αντέχει στα περισσότερα φάρμακα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
04.02.2026

Ουρικό οξύ: Τα συμπτώματα και οι αιτίες της υπερουριχαιμίας – Πώς θα «ρίξετε» τα υψηλά επίπεδα

Τι να αποφεύγετε και τι να προτιμάτε
04.02.2026

Πώς το δηλητήριο της μέλισσας αποτελεί «όπλο» για επιθετικό τύπο καρκίνου: Τι ανακάλυψαν ερευνητές

04.02.2026

Βρεφικό γάλα Guigoz: Η Nestlé ανακαλεί και νέα παρτίδα λόγω τοξίνης

04.02.2026

Το γνωρίζατε; – Σε αυτήν την ηλικία ο εγκέφαλος του ανθρώπου φτάνει στην κορύφωση

04.02.2026

Η ΠΟΕΔΗΝ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της: Πανελλαδική απεργία στις 19 Μαρτίου

04.02.2026

Αυξάνονται δραματικά τα ποσοστά σχιζοφρένειας στους νέους τα τελευταία χρόνια

04.02.2026

Δείτε γιατί μελανιάζετε εύκολα: Προειδοποιητικά σημάδια που απαγορεύεται να υποτιμήσετε

04.02.2026

Αναστροφή οργάνων: Η σπάνια πάθηση που είχε η Κάθριν Ο’ Χάρα – Πώς έγινε η αρχική διάγνωση

04.02.2026

Αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου στην Ευρώπη: Ποιες είναι οι 14 κινήσεις που βοηθούν στην πρόληψη