Περίθαλψη & Ασφάλιση

Πράσινο φως δίνει ο Άδωνις για τα ιδιωτικά ιατρεία

Πράσινο φως δίνει ο Άδωνις για τα ιδιωτικά ιατρεία

Πράσινο φως δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε Διευθυντές και Συντονιστές του ΕΣΥ όχι μόνο να ανοίγουν ελεύθερα ιδιωτικά ιατρεία, αλλά και να χειρουργούν εκτός δημοσίων νοσοκομείων. Αντιδρούν και πάλι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Τον χαρακτήρα όλων των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ θέλει να αλλάξει όπως φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σειρά αυτή τη φορά έχουν οι Συντονιστές και οι Διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων, στους οποίους ο υπουργός επιθυμεί να εκχωρήσει τα δικαιώματα που έχουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροί. Τους δίνει δηλαδή το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και να χειρουργούν σον ιδιωτικό τομέα μια φορά την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι ασθνενείς θα πρέπει να βάλουν για μια ακόμη φορά το χέρι βαθιά στη τσέπη, καθώς θα πληρώνουν ακριβά πια τις εξετάσεις και τα χειρουργία τους.

Όμως το ζήτημα που φαίνεται να προκύπτει σε μια τέτοια ρύθμιση είναι ότι και πάλι δημιουργούνται σχέσεις εργασίας πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα καθώς σήμερα επτά στους 10 γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, είναι πια διευθυντές ή συντονιστές διευθυντές εξαιτίας παλαιότερου νόμου.
 
Οι επιμελητές όμως προς ώρας δε θα έχουν το δικαίωμα καθώς θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα εισοδήματα τους από το ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε στους εκπροσώπους των Διευθυντών πως θα εξετάσει με ιδιαίτερα θετικήδιάθεση το αίτημά τους να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πανεπιστημιακούς συν μία ημέρα την εβδομάδα να μπορούν να κάνουν χειρουργείο στον ιδιωτικό τομέα.
 
Άλλωστε οι εκπρόσωποι των Διευθυντών δείχνοντας και τη σχετική οικονομική μελέτη είπαν στον κ.Γεωργιάδη ότι θα εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό στο ΕΣΥ περί τα 700 εκατ. ευρώ. Επίσης αναμένεται να τους δώσει το δικαίωμα να εργάζονται έως τα 67 έτη (όποιος το επιθυμεί).
 
Οι προθέσεις όμως αυτές του Άδωνι έβγαλαν κυριολεκτικά τους νοσοκομειακούς γιατρούς από τα ρούχα τους: «Η χώρα βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, το ΕΣΥ καταρρέει, ενώ παντού στήνονται και λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία. Μόνον η περιβόητη «Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών» έχει το νου της στο πορτοφόλι των ασθενών.
 
Ως όστρακο προσκολλάται σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας προσθέτοντας: «Ήδη από την ίδρυση του ΕΣΥ το νοσοκομειακό κίνημα θεωρεί πως η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει ισότιμα και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή την κοινωνική τους θέση. Το περίφημο «φακελάκι» επ΄  ουδενί μπορεί ν΄ αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα κλοπιμαία, βγάζοντας μάλιστα μερίδιο για το κράτος»

Περίθαλψη & Ασφάλιση

25.09.2025

Δωρεάν φάρμακα για άτομα με αναπηρία όρασης 80% και άνω

Το κράτος καλύπτει πλήρως το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης για τους δικαιούχους

21.08.2025

Eurostat: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα (γραφήματα)

Η στατιστική υπηρεσία εστιάζει επίσης και στις κοινωνικές ανισότητες που συνδέονται με τον κίνδυνο φτώχειας

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

07.04.2026

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι – Τι πρέπει να προσέξουμε

Οι τρεις κατηγορίες υποχρεωτικών σφραγίδων

07.04.2026

ΗΠΑ: Ερευνητές ανέπτυξαν οικονομικά προσιτή εξέταση αίματος που ανιχνεύει διάφορους καρκίνους και άλλες παθήσεις

Η εξέταση ονομάζεται MethylScan

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου
06.04.2026

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία
06.04.2026

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη  για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid
06.04.2026

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid

Πώς οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν την όραση – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν
05.04.2026

Πώς οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν την όραση – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν

Δείτε τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε γαστρεντερίτιδα
05.04.2026

Δείτε τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε γαστρεντερίτιδα

Η νέα τάση που προκαλεί αντιδράσεις: Παίρνουν λίπος από… νεκρούς για να κάνουν αυξητική στήθους και γλουτών!
05.04.2026

Η νέα τάση που προκαλεί αντιδράσεις: Παίρνουν λίπος από… νεκρούς για να κάνουν αυξητική στήθους και γλουτών!

Ποιο μήλο; – Αυτά είναι τα φρούτα με τις περισσότερες φυτικές ίνες
04.04.2026

Ποιο μήλο; – Αυτά είναι τα φρούτα με τις περισσότερες φυτικές ίνες

Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες του Ιπποκράτη για τον καρκίνο
04.04.2026

Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες του Ιπποκράτη για τον καρκίνο