Uncategorized

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτός είναι ο λόγος που οι τσιχλόφουσκες είναι ροζ

Πριν από περίπου έναν αιώνα, και συγκεκριμένα το 1928, ο Walter E. Diemer εργαζόταν ως λογιστής στην εταιρεία που παρασκεύαζε τσιχλόφουσκες «Fleer Chewing Gum» στη Φιλαδέλφεια.
Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτός είναι ο λόγος που οι τσιχλόφουσκες είναι ροζ

Όπως αποδεικνύεται και από την εφεύρεσή του, μάλλον τα πειράματα τον ενδιέφεραν περισσότερο σε σχέση με τους αριθμούς, γι’ αυτό και κατά τον ελεύθερο χρόνο του, πειραματιζόταν στα εργαστήρια του εργοστασίου, προκειμένου να ανακαλύψει νέες συνταγές για τις τσίχλες που παρασκεύαζε το εργοστάσιο.

Μια μέρα, λοιπόν, δημιούργησε μια τσίχλα, που ήταν σημαντικά λιγότερο κολλώδης από τις συνηθισμένες, ενώ είχε, επίσης, και την εξαιρετική ικανότητα να τεντώνεται πιο εύκολα.

Το χρώμα αυτής της νέας τσίχλας ήταν ροζ όχι για κανέναν συγκεκριμένο ρόλο, αλλά επειδή αυτό ήταν το μόνο βρώσιμο χρώμα που είχε διαθέσιμο το εργοστάσιο εκείνη την ημέρα. Αυτό το ροζ χρώμα, λοιπόν, έγινε το σήμα κατατεθέν της τσιχλόφουσκας και γι’ αυτό ακόμη και σήμερα οι περισσότερες είναι ροζ.

Όταν ο Diemer παρουσίασε την ιδέα του στη διοίκηση της εταιρείας αμέσως πήρε το πράσινο φως και έτσι το εργοστάσιο άρχισε να τις παρασκευάζει και να τις πουλάει. Ο ίδιος, μάλιστα, συνεργάστηκε με το τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων προσπαθώντας να διδάξει στους πωλητές το νέο σημείο αναφοράς της τσίχλας: πώς να κάνει κανείς φούσκες.

Ο Diemer δεν πήρε κάποια αμοιβή για την εφεύρεσή του, ωστόσο, αναδείχθηκε σιγά σιγά στον ανώτερο αντιπρόεδρο της εταιρείας.

Uncategorized

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού