Uncategorized

Δέκα χρόνια της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας έκανε “RESTART”, δηλαδή επαναλειτούργησε μετά από μία διετή αναγκαστική παύση λόγω COVID-19, εορτάζοντας τα 10 χρόνια ενεργούς λειτουργίας της (έτος ίδρυσης 2009).

Η Σχολή φιλοξενήθηκε και πάλι στο Αμφιθέατρο “Επαμεινώνδας Μεγαπάνος” του Μαιευτικού, Γυναικολογικού και Χειρουργικού Κέντρου A.E. ΛΗΤΩ, το οποίο και ευχαριστούμε εγκάρδια”, αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά COVID-19 που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΛΗΤΩ, λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Το διήμερο του πρώτου κύκλου, άρχισε με τον σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου της Εταιρείας και Διευθύντριας της Σχολής Μαστολογίας, Καθηγήτριας κ. Λυδίας Ιωαννίδου Μουζάκα και ακολούθησε ο μεστός και εξαιρετικός μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, στον οποίο εξήρε το ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο της Σχολής ως και την επιστημονική προσφορά αυτής.

“Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του διημέρου, εκτός των καταξιωμένων και αξιόλογων Ελλήνων Συναδέλφων, συμμετείχαν και δύο συνάδελφοι από το εξωτερικό:
Ο τ. Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (SIS) Καθηγητής Ακτινολογίας από την Γερμανία κ. Alexander Mundinger, με θέμα: “Οι νεότερες Απεικονιστικές Τεχνικές στη Μαστολογία”, και. η Επιδημιολόγος από την Επιτροπή της Ε.Ε., την European Commission Initiative on Breast Cancer -στην οποία Επιτροπή συμμετέχει και η κ. Μουζάκα- κ. Livia Giordano από την Ιταλία, με θέμα: “Πρόγραμμα Πληθυσμιακού ελέγχου Γυναικών με Μαστογραφία – Οργάνωση και Εκτέλεση”, η οποία επεσήμανε μεταξύ των άλλων επιστημονικών δεδομένων ότι:

Δυστυχώς η Ελλάδα, μαζί με τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία, είναι οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που δεν διαθέτουν οργανωμένο Εθνικό Πληθυσμιακό έλεγχο των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, με μαστογραφία“, και ευχήθηκε σύντομα να δρομολογηθεί η προσπάθεια αυτή και στην Ελλάδα και ότι η ίδια θα τη στηρίξει μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της”, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

Με την ευκαιρία της Επετείου του εορτασμού των 10 χρόνων της Σχολής, η Διευθύντρια της Σχολής και Πρόεδρος του “21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της SIS για τον καρκίνο του μαστού και την υγεία του μαστού”, υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί από το Συνέδριο σε όποιον/α αριστεύσει στις εξετάσεις της Σχολής Μαστολογίας του έτους 2021, δωρεάν εγγραφή στο Συνέδριο, που πρώτα ο Θεός πρόκειται να γίνει στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ρόδο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ρόδος Παλλάς.

“Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στους χορηγούς ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ”.

Uncategorized

24.06.2025

Νέα μελέτη: Όσοι βλέπουν συχνά εφιάλτες μπορεί να διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο

«Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα όνειρα από την πραγματικότητα»

05.06.2025

Mυοκαρδίτιδα: Tι είναι και ποια η σύνδεσή της με τα εμβόλια κατά του Covid-19

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση, που επηρεάζει τον καρδιακό μυ και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, εάν δεν διαγνωστεί ή δεν αντιμετωπιστεί. Τα τελευταία χρόνια, η μυοκαρδίτιδα έχει τραβήξει την προσοχή πολλών λόγω των αναφορών για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19, εγείροντας ερωτήματα, ανησυχίες και την ανάγκη για σαφείς, τεκμηριωμένες απαντήσεις. Αυτό […]

11.02.2025

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να παίρνετε τη βιταμίνη D; – Το πρωί ή το βράδυ;

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

03.07.2025

Αυτός είναι ο κίνδυνος που «κρύβουν» οι πράσινες πατάτες

Τι είναι η σολανίνη;

03.07.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία ο βελονισμός: Σε ποιες παθήσεις βοηθάει και οι πιθανές παρενέργειες

Στοχεύει στην εξισορρόπηση της ροής ενέργειας του σώματος (το λεγόμενο «τσι»)

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τα επικίνδυνα βακτήρια που τα οικιακά πλυντήρια δεν μπορούν να σκοτώσουν

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποια ηπατίτιδα είναι η πιο επικίνδυνη

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Η μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού

03.07.2025

Αυτά είναι τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια της σκωληκοειδίτιδας

03.07.2025

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα

03.07.2025

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

03.07.2025

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!

03.07.2025

Ιδρώτας: Τα 5+1 κόλπα για να μην μυρίζει άσχημα το σώμα μας