Uncategorized

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της Naval Group και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ

Ολοκληρώθηκε, χθες Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στο Ηράκλειο Κρήτης, η συνάντηση εργασίας μεταξύ της Naval Group και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΠ-ΙΤΕ).

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη το 2019 και στο επίκεντρό της είναι οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Πάνο Τραχανιά.

Αντικείμενο της συνεργασίας του ΙΠ-ΙΤΕ και της Naval Group αποτελεί η από κοινού εκπόνηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων σε θέματα αυτόνομων εναέριων συστημάτων (drones), πλοήγησης και ελέγχου ευφυών ρομπότ, αρχιτεκτονικής και μηχανικής συστημάτων, καθώς και οι τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφοριών.

Μεταξύ των δύο μερών θα υπάρχει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε κοινές επιστημονικές δραστηριότητες και θα ενισχυθεί ο ερευνητικός ρόλος σε τομείς αιχμής.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η πρώτη αυτή συνάντηση εργασίας εγκαινιάζει τη συνεργασία με την Naval Group και ένα δίκτυο ακαδημαϊκών φορέων από τη Γαλλία, δίνοντας την ευκαιρία να επιδιωχθούν κοινές ερευνητικές δράσεις σε πολλούς από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο Πληροφορικής όπως η ρομποτική, η υπολογιστική όραση, η επεξεργασία σημάτων, τα δίκτυα και οι τηλεπικοινωνίες“.

Στην ομιλία του, ο καθηγητής Πάνος Τραχανιάς αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Naval Group και στη συνέχεια παρουσίασε εκτενώς τις σχετικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής με έμφαση σε θέματα αυτόνομων ρομποτικών και εναέριων συστημάτων που αποτελεί και το αντικείμενο του πρώτου κοινού συνεργατικού έργου.

«Αυτή η συνάντηση εργασίας ήταν μια πρώτη απτή υλοποίηση της συνεργασίας μας καθώς και ένα νέο βήμα στη κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας ισχυρής ακαδημαϊκής σύνδεσης, μεταξύ της Naval Group και του ΙΤΕ, όπως επίσης και άλλων Ελληνικών και Γαλλικών εταίρων, όπως οι ENSTA Bretagne και η ENIB, οι οποίες ήταν επίσης παρούσες εδώ σήμερα. Προσβλέπουμε στη προώθηση αρχικά της ανταλλαγής σπουδαστών ή και ερευνητών» ανέφερε ο κ. François-Régis Boulvert, Διευθυντής Διεθνών Επιστημονικών Συνεργασιών της Naval Group στη διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επικεφαλής ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής, εκπρόσωποι της Naval Group και ακαδημαϊκοί φορείς από τη Γαλλία, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο εκδηλώσεων «R&D partners days» που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή βιομηχανικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών εταίρων.

Στόχος της Naval Group είναι η ανάπτυξη ναυτικών αμυντικών δυνατοτήτων και στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων βρέθηκαν οι R&D πρωτοβουλίες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η παραγωγή προσθέτων, προληπτική συντήρηση, drones και συστήματα αποστολών.

Uncategorized

24.06.2025

Νέα μελέτη: Όσοι βλέπουν συχνά εφιάλτες μπορεί να διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο

«Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα όνειρα από την πραγματικότητα»

05.06.2025

Mυοκαρδίτιδα: Tι είναι και ποια η σύνδεσή της με τα εμβόλια κατά του Covid-19

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση, που επηρεάζει τον καρδιακό μυ και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, εάν δεν διαγνωστεί ή δεν αντιμετωπιστεί. Τα τελευταία χρόνια, η μυοκαρδίτιδα έχει τραβήξει την προσοχή πολλών λόγω των αναφορών για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19, εγείροντας ερωτήματα, ανησυχίες και την ανάγκη για σαφείς, τεκμηριωμένες απαντήσεις. Αυτό […]

11.02.2025

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να παίρνετε τη βιταμίνη D; – Το πρωί ή το βράδυ;

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

03.07.2025

Αυτός είναι ο κίνδυνος που «κρύβουν» οι πράσινες πατάτες

Τι είναι η σολανίνη;

03.07.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία ο βελονισμός: Σε ποιες παθήσεις βοηθάει και οι πιθανές παρενέργειες

Στοχεύει στην εξισορρόπηση της ροής ενέργειας του σώματος (το λεγόμενο «τσι»)

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τα επικίνδυνα βακτήρια που τα οικιακά πλυντήρια δεν μπορούν να σκοτώσουν

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποια ηπατίτιδα είναι η πιο επικίνδυνη

03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Η μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού

03.07.2025

Αυτά είναι τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια της σκωληκοειδίτιδας

03.07.2025

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα

03.07.2025

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

03.07.2025

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!

03.07.2025

Ιδρώτας: Τα 5+1 κόλπα για να μην μυρίζει άσχημα το σώμα μας