Uncategorized

Εσύ μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

Η τελευταία χρονιά ήλθε να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας της υγείας μας. Αυτοί είναι οι στόχοι και της νέας, διαδικτυακής καμπάνιας της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” υπό τον ευφάνταστο τίτλο “Μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;”.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι η μοναδική.

Ο διαβήτης, με 420.000.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο (ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας ξεπερνά το 1.000.000) αποτελεί μια εξίσου σοβαρή πανδημία που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Μετά την επιτυχία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ίντα είναι το σάκχαρο» (Δεκέμβριος 2020- Ιανουάριος 2021) που στόχευσε στην περιοχή της Κρήτης, περνώντας το μήνυμα της πρόληψης και του εμβολιασμού σε περισσότερους από 154.500 ανθρώπους, η νέα ιντερνετική εκστρατεία, που θα διαρκέσει από 5 Μαΐου έως 15 Ιουνίου έρχεται να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια είναι επτά σπουδαίοι επιστήμονες της Βορείου Ελλάδας οι οποίοι σε ισάριθμα Facebook Lives θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τον διαβήτη, τη διαχείρισή του και τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα:

* Στις 5 Μαΐου, ο Δημήτριος Σκούτας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, Πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, θα απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του διαβήτη, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

* Στις 6 Μαΐου ο Καθηγητής Πνευμονολογίας & Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Α.Π.Θ. (Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου) Ιωάννης Κιουμής θα μιλήσει για τη σημασία του εμβολιασμού (κατά του SARS-CoV-2 και όχι μόνο), στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως στα άτομα με διαβήτη.

* Στις 13 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις στον ΣΔτ1 από τον Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο, υποψήφιο Διδάκτορα του ΑΠΘ, Γεώργιο Τσούτσα.

* Στις 25 Μαΐου μπαίνουν στο επίκεντρο ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιπλοκές του Διαβήτη, το Διαβητικό Πόδι και η Διαβητική Νευροπάθεια, με οδηγό μας τον Καθηγητή Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβητικού Ποδιού, Νικόλαο Παπάνα.

* Την 1η Ιουνίου θα εξετάσουμε τον ρόλο της ΠΦΥ στην έγκαιρη διάγνωση και στη διαχείριση των ασθενών με ΣΔ, με καλεσμένο τον Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Σμυρνάκη.

* Στις 3 Ιουνίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη ΑΠΘ, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, Διευθυντή Β’ Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Π.Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Απόστολο Τσάπα, θα μάθουμε περισσότερα για τη φαρμακευτική θεραπεία στον ΣΔτ2.

* Τέλος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στον διαβήτη θα αναλυθούν στις 10 Ιουνίου, από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Med.Sciμε Ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Επ. Συνεργάτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ., Σπύρο Ζαρογιάννη.

Αmbassador της καμπάνιας είναι ο γνωστός παρουσιαστής και tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος στο βίντεο λανσαρίσματος της καμπάνιας τονίζει:

«Η ζωή είναι γλυκιά όταν φροντίζεις για αυτή. Ο προληπτικός έλεγχος κάνει τη ζωή γλυκιά. Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαλλλαρά;»

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ https://youtu.be/rzJf5yq9CEw

Στη διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας θα λάβουν επίσης μέρος η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος Ράνια Θρασκιά, και άλλοι διάσημοι Θεσσαλονικείς, μέσα από Instagram Lives.

Χορηγός της καμπάνιας είναι η εταιρεία Pfizer.

Η καμπάνια υποστηρίζεται επίσης από την Ascensia Diabetes Care, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιόρης», την Cora lGas και την εταιρεία Jannis.

 

 

Uncategorized

24.06.2025

Νέα μελέτη: Όσοι βλέπουν συχνά εφιάλτες μπορεί να διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο

«Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα όνειρα από την πραγματικότητα»

05.06.2025

Mυοκαρδίτιδα: Tι είναι και ποια η σύνδεσή της με τα εμβόλια κατά του Covid-19

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση, που επηρεάζει τον καρδιακό μυ και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, εάν δεν διαγνωστεί ή δεν αντιμετωπιστεί. Τα τελευταία χρόνια, η μυοκαρδίτιδα έχει τραβήξει την προσοχή πολλών λόγω των αναφορών για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19, εγείροντας ερωτήματα, ανησυχίες και την ανάγκη για σαφείς, τεκμηριωμένες απαντήσεις. Αυτό […]

11.02.2025

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να παίρνετε τη βιταμίνη D; – Το πρωί ή το βράδυ;

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

04.07.2025

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!

Αναγέννησε τα μαλλιά σου από τη ρίζα – Αποτελέσματα από τον 1ο μήνα!

04.07.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν οι ξηροί καρποί για την καρδιαγγειακή υγεία

Τροποποιούν τον μεταβολισμό της L-τρυπτοφάνης που συμβάλλει στη σύνθεση και παραγωγή της σεροτονίνης

04.07.2025

3+1 τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση

04.07.2025

Ανεύρυσμα αορτής: Πότε θα πρέπει να κάνετε τσεκάπ

04.07.2025

Μπέικον: Δείτε πόσο μπορείτε να φάτε στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής

04.07.2025

VIP: To συμπλήρωμα διατροφής που εκτινάσσει την λίμπιντό σας με «μαγική» φυτική φόρμουλα

04.07.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν τις διακοπές σας!

04.07.2025

Support Immune Protein: Η φυτική λύση για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τόνωση του οργανισμού & των μυών

04.07.2025

HAPI END: Φυσική αποκατάσταση της ανδρικής σεξουαλικής λειτουργίας – 24 ώρες δύναμη, ενέργεια και αυτοπεποίθηση

04.07.2025

Τελικά το σούσι είναι υγιεινό; – Πόσο πρέπει να καταναλώνετε