Συνέδρια

Cancer Week Conference

85 ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική θα μιλήσουν στην Εβδομάδα για τον Καρκίνο
Cancer Week Conference

Η φετινή εβδομάδα για τον Καρκίνο θα έχει διάρκεια 5 ημέρες – θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου – ενώ ανοίγει τις πύλες της στο ευρύτερο κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο διευρύνοντας τη θεματολόγιά της και σε θέματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της Πανδημίας του Κορωνοϊού, ενώ το κοινό θα έχει  την ευκαιρία να ενημερωθεί συνολικά για όλες τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις σε όλες τις βασικές κακοήθειες (καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του μαστού, καρκίνος των ωοθηκών, αιματολογικές κακοήθειες, νεοπλάσματα του πεπτικού συστήματος κλπ).

Τις εργασίες του φετινού συνεδρίου θα ανοίξουν ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Θάνος Πλεύρης και ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ενώ αμέσως μετά η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του Καρκίνου.

Αντίστοιχα, η πρόσφατα εκλεγμένη στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής για τις Υποψηφιότητες της ESMO  (ESMO- Chair of the Nomination Committee), Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας και Υπεύθυνη του Ογκολογικού Τμήματος της Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και ιδρυτικό μέλος των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-Hellas), Αμάντα Ψυρρή θα μοιραστεί τις σκέψεις της για μια βιώσιμη φροντίδα του καρκίνου παγκοσμίως.

Σημαντική συμβολή στο κύρος του συνεδρίου αποτελεί η Επιστημονική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της  Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητή Παθολογίας & Παθολογικής Ογκολογίας, Διευθυντή στο 3ο Τμήμα Ιατρικής στο ΓΝΘΑ ‘Σωτηρία’, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ Κωνσταντίνο Ν. Συρίγο ένα από τα μεγάλα παράπλευρα «θύματα» της πανδημίας που βιώνουμε είναι οι ασθενείς με καρκίνο.

Τα συστήματα υγείας μετατόπισαν ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, από τις ογκολογικές υπηρεσίες στην διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης.

Η ογκολογική έρευνα σε μεγάλο βαθμό ανεστάλη και ογκολογικές δομές αλλάξανε χρήση.

Οι ασθενείς με καρκίνο, με καθοδήγηση ή μέσα από έναν ιδιότυπο αυτοπεριορισμό:

– ανέβαλαν ή τροποποίησαν τις θεραπείες τους,

-καθυστέρησαν τον τακτικό έλεγχό τους και,

-παραμέλησαν την συστηματική παρακολούθησή τους, ενώ,

-η ποιότητα της ζωής τους επιδεινώθηκε και το άγχος τους αυξήθηκε, λόγω της αναγκαστικής κοινωνικής απομόνωσης.

Οι συνέπειες αυτής της συλλογικής «ολιγωρίας» αναμένεται να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη λήξη της πανδημίας, με:

-αύξηση της νοσηρότητας,

-αλλά δυστυχώς και της θνητότητας των νεοπλασματικών νοσημάτων.

85 και πλέον καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και φορείς υπηρεσιών υγείας, δημόσιοι και ιδιωτικοί, «συναντώνται» διαδικτυακά και συζητούν για νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις, για πολιτικές υγείας και για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο καθένας θα συμβάλλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ώστε μέσα από τεκμηρίωση και δημιουργικό διάλογο να καταλήξουμε σε συμπεράσματα ουσιαστικά, άμεσα υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά, αλλά και με όραμα για το μέλλον.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Κώστας Συρίγος:

«Στόχος όλων πρέπει να γίνει η σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο, των πρώην καρκινοπαθών και των φροντιστών τους».

Δείτε εδώ τους ομιλητές του Συνεδρίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρία που είναι αφιερωμένη στο μέλλον της διάγνωσης και θεραπείας του Καρκίνου με ομιλητές από την Αμερική τον Καθηγητή Όθωνα Ηλιόπουλο, Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ που θα μιλήσει για τη Θεραπεία όγκων που σχετίζονται με νόσο VHL και για πρώτη φορά τη συμμετοχή του Καθηγητή Πέτρου Χριστόπουλου, κύριου ερευνητή στο Translational Lung Research Center Heidelberg και υπεύθυνο για τον επιστημονικό συντονισμό του Προγράμματος Θωρακικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, ο οποίος θα μας μιλήσει για τρέχον κλινικό τοπίο πολλαπλών ειδών αντισωμάτων κατά του καρκίνου.

Δείτε αναλυτικότερα το Πρόγραμμα ΕΔΩ

» Δείτε το video του Συνεδρίου

Πάρτε μέρος όπου και αν βρίσκεστε και δηλώστε το παρόν σε έναν διάλογο που μας αφορά όλους!

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο “Cancer Week Conference μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

02.07.2025

Πόνος στον ώμο μετά τον ύπνο – Αυτές είναι οι στάσεις πουν πρέπει να αποφεύγετε

Ο κακός ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών

02.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει – Πώς η εγκυμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλο

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

Το σύμπλεγμα του μάρτυρα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
02.07.2025

Το σύμπλεγμα του μάρτυρα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Γιατί οι καύσωνες καθιστούν αναποτελεσματικά τα φάρμακα που παραδίδονται μέσω κούριερ
02.07.2025

Γιατί οι καύσωνες καθιστούν αναποτελεσματικά τα φάρμακα που παραδίδονται μέσω κούριερ

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας
02.07.2025

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας

Τι είναι οι μυκοτοξίνες και πώς σχηματίζονται στα τρόφιμα
02.07.2025

Τι είναι οι μυκοτοξίνες και πώς σχηματίζονται στα τρόφιμα

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε πεπόνια και καρπούζια με αυτό το σημάδι
02.07.2025

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε πεπόνια και καρπούζια με αυτό το σημάδι

Αυτές είναι οι 6 πιθανές αιτίες για την υψηλή χοληστερίνη στις γυναίκες
02.07.2025

Αυτές είναι οι 6 πιθανές αιτίες για την υψηλή χοληστερίνη στις γυναίκες

Εθισμός στο διαδίκτυο: Πώς επιδρά στον εγκέφαλο των εφήβων
02.07.2025

Εθισμός στο διαδίκτυο: Πώς επιδρά στον εγκέφαλο των εφήβων

Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη που έπεσε σε κώμα μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο
02.07.2025

Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη που έπεσε σε κώμα μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο