Συνέδρια

Cancer Week Conference

85 ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική θα μιλήσουν στην Εβδομάδα για τον Καρκίνο
Cancer Week Conference

Η φετινή εβδομάδα για τον Καρκίνο θα έχει διάρκεια 5 ημέρες – θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου – ενώ ανοίγει τις πύλες της στο ευρύτερο κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο διευρύνοντας τη θεματολόγιά της και σε θέματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της Πανδημίας του Κορωνοϊού, ενώ το κοινό θα έχει  την ευκαιρία να ενημερωθεί συνολικά για όλες τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις σε όλες τις βασικές κακοήθειες (καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του μαστού, καρκίνος των ωοθηκών, αιματολογικές κακοήθειες, νεοπλάσματα του πεπτικού συστήματος κλπ).

Τις εργασίες του φετινού συνεδρίου θα ανοίξουν ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Θάνος Πλεύρης και ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ενώ αμέσως μετά η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του Καρκίνου.

Αντίστοιχα, η πρόσφατα εκλεγμένη στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής για τις Υποψηφιότητες της ESMO  (ESMO- Chair of the Nomination Committee), Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας και Υπεύθυνη του Ογκολογικού Τμήματος της Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και ιδρυτικό μέλος των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-Hellas), Αμάντα Ψυρρή θα μοιραστεί τις σκέψεις της για μια βιώσιμη φροντίδα του καρκίνου παγκοσμίως.

Σημαντική συμβολή στο κύρος του συνεδρίου αποτελεί η Επιστημονική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της  Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητή Παθολογίας & Παθολογικής Ογκολογίας, Διευθυντή στο 3ο Τμήμα Ιατρικής στο ΓΝΘΑ ‘Σωτηρία’, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ Κωνσταντίνο Ν. Συρίγο ένα από τα μεγάλα παράπλευρα «θύματα» της πανδημίας που βιώνουμε είναι οι ασθενείς με καρκίνο.

Τα συστήματα υγείας μετατόπισαν ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, από τις ογκολογικές υπηρεσίες στην διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης.

Η ογκολογική έρευνα σε μεγάλο βαθμό ανεστάλη και ογκολογικές δομές αλλάξανε χρήση.

Οι ασθενείς με καρκίνο, με καθοδήγηση ή μέσα από έναν ιδιότυπο αυτοπεριορισμό:

– ανέβαλαν ή τροποποίησαν τις θεραπείες τους,

-καθυστέρησαν τον τακτικό έλεγχό τους και,

-παραμέλησαν την συστηματική παρακολούθησή τους, ενώ,

-η ποιότητα της ζωής τους επιδεινώθηκε και το άγχος τους αυξήθηκε, λόγω της αναγκαστικής κοινωνικής απομόνωσης.

Οι συνέπειες αυτής της συλλογικής «ολιγωρίας» αναμένεται να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη λήξη της πανδημίας, με:

-αύξηση της νοσηρότητας,

-αλλά δυστυχώς και της θνητότητας των νεοπλασματικών νοσημάτων.

85 και πλέον καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και φορείς υπηρεσιών υγείας, δημόσιοι και ιδιωτικοί, «συναντώνται» διαδικτυακά και συζητούν για νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις, για πολιτικές υγείας και για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο καθένας θα συμβάλλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ώστε μέσα από τεκμηρίωση και δημιουργικό διάλογο να καταλήξουμε σε συμπεράσματα ουσιαστικά, άμεσα υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά, αλλά και με όραμα για το μέλλον.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Κώστας Συρίγος:

«Στόχος όλων πρέπει να γίνει η σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο, των πρώην καρκινοπαθών και των φροντιστών τους».

Δείτε εδώ τους ομιλητές του Συνεδρίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρία που είναι αφιερωμένη στο μέλλον της διάγνωσης και θεραπείας του Καρκίνου με ομιλητές από την Αμερική τον Καθηγητή Όθωνα Ηλιόπουλο, Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ που θα μιλήσει για τη Θεραπεία όγκων που σχετίζονται με νόσο VHL και για πρώτη φορά τη συμμετοχή του Καθηγητή Πέτρου Χριστόπουλου, κύριου ερευνητή στο Translational Lung Research Center Heidelberg και υπεύθυνο για τον επιστημονικό συντονισμό του Προγράμματος Θωρακικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, ο οποίος θα μας μιλήσει για τρέχον κλινικό τοπίο πολλαπλών ειδών αντισωμάτων κατά του καρκίνου.

Δείτε αναλυτικότερα το Πρόγραμμα ΕΔΩ

» Δείτε το video του Συνεδρίου

Πάρτε μέρος όπου και αν βρίσκεστε και δηλώστε το παρόν σε έναν διάλογο που μας αφορά όλους!

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο “Cancer Week Conference μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

11.05.2026

Ανακαλύφθηκε η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο: Υπάρχει μόνο σε έναν άνθρωπο στη Γη

Η νέα ομάδα αίματος «Gwada Negative» εντοπίστηκε σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη

11.05.2026

Καθησυχαστικός ο Θ.Βασιλακόπουλος για τον χανταϊό: «Κολλάει εξαιρετικά δύσκολα»

«Τα πρώτα κρούσματα κόλλησαν επειδή πήγαν σε μια χωματερή στην Αργεντινή να παρακολουθήσουν σπάνια πουλιά»

Τελικά υπάρχει εξήγηση: Να γιατί φτερνιζόμαστε όταν κοιτάμε τον ήλιο
11.05.2026

Τελικά υπάρχει εξήγηση: Να γιατί φτερνιζόμαστε όταν κοιτάμε τον ήλιο

TSANOS: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά γνωστά κουλούρια με σοκολάτα
11.05.2026

TSANOS: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά γνωστά κουλούρια με σοκολάτα

Συγκινημένος ο Πασχάλης Τερζής στον γάμο της εγγονής του – Δείτε φωτογραφίες
11.05.2026

Συγκινημένος ο Πασχάλης Τερζής στον γάμο της εγγονής του – Δείτε φωτογραφίες

Αναστασία Γιούσεφ: Η εντυπωσιακή χορεύτρια έμεινε έγκυος και ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα – Δείτε φωτογραφίες
11.05.2026

Αναστασία Γιούσεφ: Η εντυπωσιακή χορεύτρια έμεινε έγκυος και ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα – Δείτε φωτογραφίες

Το «Αττικόν» εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για το πρώτο κρούσμα χανταϊού στην Ελλάδα
11.05.2026

Το «Αττικόν» εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για το πρώτο κρούσμα χανταϊού στην Ελλάδα

Το Αλτσχάιμερ προκαλείται από έλλειψη λιθίου
11.05.2026

Το Αλτσχάιμερ προκαλείται από έλλειψη λιθίου

Νέα θεραπεία για την κακή χοληστερίνη την μειώνει έως και 69%!
11.05.2026

Νέα θεραπεία για την κακή χοληστερίνη την μειώνει έως και 69%!

Η Κίνα είχε ανακοινώσει το πρώτο εμβόλιο για τον Χανταϊό μία ημέρα πριν τον μοιραίο απόπλου του MV Hondius!
10.05.2026

Η Κίνα είχε ανακοινώσει το πρώτο εμβόλιο για τον Χανταϊό μία ημέρα πριν τον μοιραίο απόπλου του MV Hondius!