Σεξ

Εμβόλιο κατά της COVID-19: Γιατί ανεβάζει και την ερωτική διάθεση;

Εμβόλιο κατά της COVID-19: Γιατί ανεβάζει και την ερωτική διάθεση;

Δεν θα το πίστευε αλλά και δεν θα το περίμενε κανείς!

Η ερωτική διάθεση των Ελλήνων ανεβαίνει, με το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου ενάντια στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2!

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξε ότι σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68,67%) θεωρούν ότι η αναγγελία εύρεσης αποτελεσματικού εμβολίου θα οδηγήσει σε αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών.

Στην έρευνα συμμετείχε δείγμα 1000 ατόμων, ανδρών και γυναικών, από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 25 έως 44 ετών.

Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος διαδικτυακού ερωτηματολογίου μέσω της πλατφόρμας Pollfish.

Πάντως «ο φόβος φυλάει τα έρμα».

Σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (78,67%) είπαν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές με άτομα, που δεν γνωρίζουν καλά.

Πιο τολμηρό το 21,33%, δεν λέει όχι σε ερωτικές συνευρέσεις με νέες γνωριμίες.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επισημαίνει:

«Η τελευταία μας έρευνα (Δευτέρα 7 – Τρίτη 8 Δεκεμβρίου) προσπαθεί να αποτυπώσει αλλαγές στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, με την αναγγελία του πολυπόθητου εμβολίου, αλλά και  τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες κατά το δεύτερο lockdown.

O εγκλεισμός αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και συνεχίζει να την επηρεάζει αρνητικά, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής».

Στις τέσσερις διαδοχικές έρευνες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου από την έναρξης της πανδημίας, αποτυπώθηκαν αλλαγές στις συνήθειες των πολιτών, που είχαν σχέση με τη σεξουαλική συχνότητα («Τα «κρούσματα» βίας, σεξ και… διαζυγίων  στη χώρα μας την εποχή του νέου κορωνοϊού»), την «Ενδοοικογενειακή βία:

Πάνω από 4 στις 10 γυναίκες δεν μιλούν», την απιστία

(«Υπερμετάδοση της απιστίας μετά το lockdown»)

-και την αύξηση της μεταδοτικότητας μετά την άρση του εγκλεισμού («Έρωτας είναι η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων»).

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα:

-το 35% των ερωτηθέντων δεν έκανε καθόλου σεξ τον Νοέμβριο.

-Το 27% είχε μόλις μία επαφή και,

-το 24,67% είχε 2-3 ερωτικές συνευρέσεις.

-Ένα 7% έκανε σεξ 5-6 φορές μέσα στον μήνα,

-και ένα 6,33% έκανε πάνω από έξι φορές.

«Η διατύπωση πως η παγκόσμια κοινωνία δεν έζησε τόσο δραματικά γεγονότα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δυστυχώς ταιριάζει στη νέα αυτή πραγματικότητα, με μια διαφορά: τότε ο πόλεμος έπληξε κυρίως τα εμπόλεμα κράτη, ενώ σήμερα η πανδημία αφορά σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας τόσους θανάτους, που μόνο με την βαρβαρότητα ενός πολέμου μπορεί να συγκριθεί.

Καμιά προηγούμενη πανδημία τον 21ο αιώνα δεν αναστάτωσε όλες τις χώρες του κόσμου με τέτοιο συντριπτικό τρόπο και χωρίς αντίσταση, παρά την υπεροπλία της σημερινής τεχνολογίας, της επιστήμης και τον πλούτο των χωρών του σήμερα, σε σχέση με την φτώχεια της εποχής εκείνης», υπογραμμίζει ο δρ Κωνσταντινίδης.

Οι επιστημονικές ανακοινώσεις στην εποχή της πανδημίας είναι τόσες, που είναι πρακτικά αδύνατο να διαβαστούν και να αξιολογηθούν από κάποιον επιστήμονα, λέει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Οι πληροφορίες δύο ημερών σήμερα μπορούν να συγκριθούν με την δημοσιευμένη παραγωγή επιστημονικής γνώσης από την αυγή της πολιτισμένης ζωής μέχρι το 2006 (πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ζωής και επιστημονικής σκέψης).

«Παρά την υπεροπλία της γνώσης, του πλούτου και της οικονομικής ισχύος του πλανήτη μπροστά στην ιογενή αυτή επιδημία, έναν χρόνο σχεδόν μετά δεν έχει δοθεί συνολική λύση.

Η αναγγελία της παραγωγής αποτελεσματικών εμβολίων πιστεύουμε πως άλλαξε τα δεδομένα, δίνοντας σοβαρή και επιστημονική λύση σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα», αναφέρει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.

«Αυτή την ελπίδα θελήσαμε να αποτυπώσουμε στην πιο πρόσφατη έρευνά μας, που είχε αντικείμενο το πώς αλλάζει η διάθεση των πολιτών με την αναγγελία του εμβολίου.

Στους πίνακες φαίνεται πως οι Έλληνες θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι με το εμβόλιο θα αυξηθεί η ερωτική τους επιθυμία, γιατί  θα απομακρύνει τον φόβο της μετάδοσης, που μέχρι σήμερα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στις στενές ανθρώπινες επαφές, άρα και στον έρωτα», συμπληρώνει.

-Το 61% λέει απερίφραστα ναι στον επικείμενο εμβολιασμό.

-Όχι λέει το 39%.

-Το 53,5% υποστηρίζει ότι δεν ανησυχεί για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

-Πολύ κοντά το 46,5% εκφράζει την ανησυχία του.

Οι πολλές απαγορεύσεις, που ισχύουν από την έναρξη της πανδημίας, ήταν φυσικό να δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα και καταθλιπτική ατμόσφαιρα, εκνευρισμό, θυμό, φόβο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες και την αλλαγή των συνηθειών των ανθρώπων, εξαφάνισαν την ερωτική διάθεση.

Η γνωστή στερεοτυπική προσέγγιση ότι σε μεγάλες απειλές, φυσικές καταστροφές αλλά και πολεμικές συρράξεις οι άνθρωποι δένονται, ερωτεύονται και κάνουν παιδιά (baby boom) δεν επιβεβαιώθηκε σε καμιά χώρα του κόσμου, αντίθετα εμφανίστηκαν αρνητικές και βίαιες συμπεριφορές, με αποκορύφωμα την ενδοοικογενειακή βία.

Η πανδημία ήταν για την ανθρωπότητα μια πρωτοφανής απειλή, που εξουθένωσε όλα τα αμυντικά όπλα της σύγχρονης επιστήμης, που σήμερα βρίσκεται κατά γενική ομολογία σε υψηλότατο επίπεδο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ταχεία παρασκευή του εμβολίου, που μοιάζει να είναι η λύση του προβλήματος.

Ο κ. Κωνσταντινίδης βάζει και μια άλλη παράμετρο:

«Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν άνθρωποι, που αμφισβητούν την επιστημονική σκέψη, γι’ αυτό και οι αρνητές του εμβολίου είναι ένα σημαντικό ποσοστό, που συμπληρώνει τον αριθμό πολιτών, οι οποίοι θεωρούν πως πανδημία είναι μια συνωμοσία των εξουσιών, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτού του παράδοξου, αλλά υπαρκτού προβληματισμού σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο, με 7 στους 10 συμπολίτες μας να είναι απόλυτα σύμφωνοι», καταλήγει.

Σεξ

02.12.2022

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά σου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ερωτικές μας ονειροπολήσεις παρέχουν μια υγιή διέξοδο για το άγχος. Γνωρίζατε ωστόσο ότι, σύμφωνα με ψυχολόγους σεξ και σχέσεων, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μας μπορούν να μας πουν πολλά και για τον εαυτό μας; Λειτουργούν σαν μια πύλη όχι μόνο στις πιο εσωτερικές επιθυμίες μας, αλλά στις προσωπικότητες, στις συναισθηματικές μας […]

02.12.2022

Πώς το λίπος στην κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δυσκολεύει την επίτευξη στύσης στους άνδρες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Συγκεκριμένα, εννέα στους δέκα μεσήλικους άνδρες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Το ποσοστό αυτό είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες 25% υψηλότερο στους άνδρες αυτούς συγκριτικά με εκείνους που έχουν περίμετρο μέσης […]

Σεξ για πρώτη φορά: Η άβολη στιγμή που δεν γίνεται να αποφύγεις και ούτε να… ξεχάσεις
24.11.2022

Σεξ για πρώτη φορά: Η άβολη στιγμή που δεν γίνεται να αποφύγεις και ούτε να… ξεχάσεις

Η απάντηση που όλοι θέλουν: Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών απαντά «αν το μέγεθος στον άντρα έχει σημασία»
18.11.2022

Η απάντηση που όλοι θέλουν: Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών απαντά «αν το μέγεθος στον άντρα έχει σημασία»

Μπορεί το έντονο σεξ να προκαλέσει ασθματική κρίση;
17.11.2022

Μπορεί το έντονο σεξ να προκαλέσει ασθματική κρίση;

Τελικά πόσες φορές την εβδομάδες πρέπει να κάνουμε σεξ; – Τι λένε οι επιστήμονες
15.11.2022

Τελικά πόσες φορές την εβδομάδες πρέπει να κάνουμε σεξ; – Τι λένε οι επιστήμονες

Νέα μελέτη: Το σεξ μπορεί να προκαλέσει έξαρση του άσθματος ή να πυροδοτήσει μια κρίση
14.11.2022

Νέα μελέτη: Το σεξ μπορεί να προκαλέσει έξαρση του άσθματος ή να πυροδοτήσει μια κρίση

Αυτός είναι ο λόγος που πολλά ζευγάρια θέλουν να… πειραματίζονται σε εξωτερικούς χώρους
27.10.2022

Αυτός είναι ο λόγος που πολλά ζευγάρια θέλουν να… πειραματίζονται σε εξωτερικούς χώρους

Για να μην σας πιάνει «πονοκέφαλος»: Αυτά είναι τα λεπτά που θεωρούνται ιδανικά για τη σεξουαλική επαφή
25.10.2022

Για να μην σας πιάνει «πονοκέφαλος»: Αυτά είναι τα λεπτά που θεωρούνται ιδανικά για τη σεξουαλική επαφή

Σεξ: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που θα πει μια γυναίκα
21.10.2022

Σεξ: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που θα πει μια γυναίκα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Healthy pets
2

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
3

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
4

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Περισσότερα

09.12.2022

ΠΟΥ για λοιμώξεις του αίματος: «Τα βακτήρια έγιναν πολύ ανθεκτικά στα φάρμακα μέσα στο 2020»

Υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας στα φάρμακα σε βακτήρια που συχνά προκαλούν λοιμώξεις του αίματος στα νοσοκομεία έκαναν την εμφάνισή τους την πρώτη χρονιά της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μιας έκθεσης του 2020 που αφορά 87 χώρες και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Τα ανθεκτικά στα φάρμακα βακτήρια Η ανησυχία για […]

09.12.2022

Μ.Παγώνη: «Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται έξαρση της γρίπης»

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση των ιώσεων στη χώρα μας. Όπως τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο […]

Πλήρεις πρωτεΐνες: Τι ακριβώς είναι και σε ποιες τροφές μπορείτε να τις βρείτε
08.12.2022

Πλήρεις πρωτεΐνες: Τι ακριβώς είναι και σε ποιες τροφές μπορείτε να τις βρείτε

Μόλις 15 λεπτά πρόσθετης γιόγκα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
08.12.2022

Μόλις 15 λεπτά πρόσθετης γιόγκα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για «καλάθι του φτωχού»: «Λάθος η ένταξη τροφών για διαβητικούς – Αντίληψη του 1990»!
08.12.2022

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για «καλάθι του φτωχού»: «Λάθος η ένταξη τροφών για διαβητικούς – Αντίληψη του 1990»!

Κορωνοϊός – Κίνα: Χαλαρώνουν τα μέτρα μετά τις χιλιάδες διαδηλώσεις
07.12.2022

Κορωνοϊός – Κίνα: Χαλαρώνουν τα μέτρα μετά τις χιλιάδες διαδηλώσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας
07.12.2022

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Δωρεάν εξετάσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για 2,5 εκατ. γυναίκες
07.12.2022

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Δωρεάν εξετάσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για 2,5 εκατ. γυναίκες

Ομολογία Χ.Γώγου: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά, επικοινωνιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα στα παιδιά»!
07.12.2022

Ομολογία Χ.Γώγου: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά, επικοινωνιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα στα παιδιά»!

Βρετανία: Εννέα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο- Τελευταίο θύμα μία 5χρονη
06.12.2022

Βρετανία: Εννέα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο- Τελευταίο θύμα μία 5χρονη