Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο για το αλκοόλ για γονείς και εκπαιδευτικούς

Το Ελληνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ,υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, διοργανώνουν τη δεύτερη θεματική ενότητα  διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ .

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom.

Το σεμινάριο αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα :

-Κάπνισμα

-Αλκοόλ

-Ναρκωτικά

-Ατυχήματα

-Παχυσαρκία

-Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

-Εμβολιασμοί εφήβων

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και  θέμα το «ΑΛΚΟΟΛ».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση  συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα.

«Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας. Η ενημέρωση είναι η μεγάλη δύναμη για να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις που θα έχουν επίπτωση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Είμαστε κοντά στους γονείς και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας», τονίζει ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Βήματα εγγραφής και παρακολούθησης του διαδικτυακού σεμιναρίου

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο:

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ . Είναι απαραίτητο να δηλώσετε το  e-mail σας,  στο οποίο θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οδηγίες για τη συμμετοχή σας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως την Κυριακή 24/01/2021  στις 17:00 καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 100.

Μετά την ολοκλήρωση των 7 θεματικών παρουσιάσεων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

05.02.2026

Νέα κλινική δοκιμή: 65χρονος με πλήρη τύφλωση ανέκτησε μέρος της όρασής του με εμφύτευμα στον οπτικό φλοιό

Ο ασθενής ανέφερε περισσότερη αυτονομία στην καθημερινότητα
05.02.2026

Candida auris: Ο μύκητας που απειλεί τον εγκέφαλο και αντέχει στα περισσότερα φάρμακα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
04.02.2026

Ουρικό οξύ: Τα συμπτώματα και οι αιτίες της υπερουριχαιμίας – Πώς θα «ρίξετε» τα υψηλά επίπεδα

04.02.2026

Πώς το δηλητήριο της μέλισσας αποτελεί «όπλο» για επιθετικό τύπο καρκίνου: Τι ανακάλυψαν ερευνητές

04.02.2026

Βρεφικό γάλα Guigoz: Η Nestlé ανακαλεί και νέα παρτίδα λόγω τοξίνης

04.02.2026

Το γνωρίζατε; – Σε αυτήν την ηλικία ο εγκέφαλος του ανθρώπου φτάνει στην κορύφωση

04.02.2026

Η ΠΟΕΔΗΝ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της: Πανελλαδική απεργία στις 19 Μαρτίου

04.02.2026

Αυξάνονται δραματικά τα ποσοστά σχιζοφρένειας στους νέους τα τελευταία χρόνια

04.02.2026

Δείτε γιατί μελανιάζετε εύκολα: Προειδοποιητικά σημάδια που απαγορεύεται να υποτιμήσετε

04.02.2026

Αναστροφή οργάνων: Η σπάνια πάθηση που είχε η Κάθριν Ο’ Χάρα – Πώς έγινε η αρχική διάγνωση