Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Μύθος ή αλήθεια τελικά ότι το αλκοόλ παχαίνει;

Μύθος ή αλήθεια τελικά ότι το αλκοόλ παχαίνει;

Οι θερμίδες που προσλαμάβει κανείς με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μόνο λίγες δεν είναι. Είναι αλήθεια πως η μεγάλη κατάνάλωση αλκοόλ επιβαρύνει τον οργανισμό μας με περιττό βάρος ενώ μερικές φορές κάποια αλκοολούχα ποτά παχαίνουν περισσότερο κι από την ζάχαρη.

Για την ακρίβεια, ένα γραμμάριο αλκοόλ μας δίνει εφτά θερμίδες, σχεδόν διπλάσιες δηλαδή από την πρωτεΐνη που θα πάρουμε από το κρέας, το κοτόπουλο κ.α. και λίγο λιγότερες από αυτές του λίπους (εννέα θερμίδες).

Εάν σε αυτό προσθέσουμε και το ότι ένα ποτό δεν μας χορταίνει, τότε αντιλαμβάνεστε ότι ναι η υπερβολή μπορεί να μας παχύνει. Ωστόσο, όσο περισσότερο, αλκοόλ περιέχουν τα διάφορα ποτά, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες τους. Άρα προτιμάμε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όπως το κρασί και η μπίρα, σε μικρές ποσότητες.

Επίσης, προσέχουμε τα συνοδευτικά και επιλέγουμε λαχανικά, όπως αγγουράκια και καροτάκια, αντί για αλατισμένους ξηρούς καρπούς και πατατάκια.

Επίσης το αλκοόλ μπορεί να ανοίγει λίγο και την όρεξη. Μικρές δόσεις λίγο πριν το γεύμα, αυξάνουν την έκκριση υγρών, επιταχύνουν την πέψη και διεγείρουν την όρεξη.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού