Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Από υπέρταση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν

Από υπέρταση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν
Όσοι κοκκινίζουν όταν πίνουν αντέχουν λιγότερο το αλκοόλ και θα πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα από την Κορέα.
 
Σύμφωνα τους ερευνητές ο κίνδυνος υπέρτασης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης, που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, είναι μεγαλύτερος στους ανθρώπους που ο οργανισμός τους αντιδρά με το κοκκίνισμα όταν πίνουν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν δραματικά όταν κατανάλωναν περισσότερα από τέσσερα ποτά την εβδομάδα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν μάλιστα, ότι η έξαψη που αντικατοπτρίζεται με το κοκκίνισμα του προσώπου, δε θα έπρεπε να λαμβάνεται “ελαφρά τη καρδία”.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, αποτελεί τον κύριο παράγοντα εμφάνισης καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

‘Το κοκκίνισμα του προσώπου μετά την κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται πάντα ως ένα σύμπτωμα ευαισθησίας στο αλκοόλ, ή μη αντοχής, εκτός κι αν κάποιος ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή” δήλωσε στην Daily Mail ο επικεφαλής της μελέτης Dr Jong Sung Kim από το τμήμα Ιατρικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungnam.

“Κοκκινίζουν στο πρόσωπο όσοι δε μπορούν να διασπάσουν την ακεταλδεϋδη, ένα τοξικό προϊόν που παράγεται στο συκώτι όταν καταναλώνουν αλκοόλ. Απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια λεπτομερής έρευνα που να αναλύει τη σχέση της κατανάλωσης αλκοόλ με την υπέρταση, λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση κάθε ατόμου στο αλκοόλ. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι ο κίνδυνος εμφάνισής της είναι μεγαλύτερος σε όσους κοκκινίζουν ενώ πίνουν, και μάλιστα αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν καταναλώνουν πάνω από τέσσερα ποτά την εβδομάδα.

Αντίθετα, σε όσους δεν κοκκινίζουν η ποσότητα αυτή είναι οκτώ ποτήρια” συμπλήρωσε.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ιατρικά δεδομένα 1.763 Κορεατών, ανάμεσα στους οποίους 288 ήταν μη πότες, 527 κοκκίνιζαν ενώ έπιναν και 948 δεν κοκκίνιζαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical & Experimental Research, με τους ερευνητές να επισημαίνουν ωστόσο, ότι δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο όσοι κοκκινίζουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού