Πλαστική Χειρουργική

Πως γίνεται η αναίμακτη λιποαναρρόφηση;

Πως γίνεται η αναίμακτη λιποαναρρόφηση;

Με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να εξαλείψουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, στους μηρούς, στους γλουτούς ή ακόμη και στα μπράτσα.

Τι είναι η Αναίμακτη  Λιποαναρρόφηση;
 
Η λιποδιάλυση με τη μέθοδο της ηλεκτρολιπόλυσης εφαρμόζεται αποκλειστικά από γιατρούς και είναι μια ιατρική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης του λίπους και της κυτταρίτιδας.
Διοχετεύοντας ρεύμα χαμηλής έντασης αλλά ειδικής συχνότητας επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα τη μόνιμη ανώδυνη,αναίμακτη και ασφαλή διάλυση του λίπους.
Καλείται, δε, Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, διότι έχουμε τα θεαματικά αποτελέσματα μιας λιπαναρρόφησης, χωρίς τους κινδύνους του χειρουργείου, χωρίς ουλές ή περίοδο ανάρρωσης.
 

Ποια είναι η διαδικασία  της θεραπείας;
 
Τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδορίου ιστού στις περιοχές των λιπαποθηκών (μηρούς,γλουτούς,κοιλιά, μπράτσα), όπου δηλαδή υπάρχει λίπος. Επομένως, δεν χρησιμοποιούμε νυστέρι, όπως στην χειρουργική λιποαναρρόφηση, αλλά βελόνες τόσο λεπτές, σαν μία τρίχα από τα μαλλιά μας.
 
Μέσω των βελονών αυτών διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης αλλά ειδικής συχνότητας,το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους.Η κάθε συνεδρία,διαρκείας 2 ωρών, περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με μόνιμη και οριστική εξαφάνιση αυτής ενώ παράλληλα προκαλεί τόνωση του δέρματος και μυική σύσφιξη.
 
Απαιτείται απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της θεραπείας;
 
Ένα άτομο με πρόβλημα τοπικού πάχους, θα λύσει το πρόβλημά του άμεσα, οριστικά και χωρίς να χρειαστεί δίαιτα.
 
Σε μία περίπτωση γενικευμένης παχυσαρκίας όμως, συνιστάται να ακολουθηθεί μία πιο ισορροπημένη διατροφή, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρέχονται κανόνες υγιεινής διατροφής,οι οποίοι τηρούνται πολύ εύκολα διότι τα προιόντα αποδόμησης του λίπους, εισερχόμενα στην κυκλοφορία του αίματος, δρουν κατασταλτικά  στο κέντρο της όρεξης  και της βουλιμίας.
Έτσι το υποβαλλόμενο σε θεραπεία άτομο μετά τις πρώτες συνεδρίες ακολουθεί εύκολα και χωρίς καταπίεση τους κανόνες διατροφής.
 
Υποβάλλονται και άνδρες στη θεραπεία;
 

Απευθύνεται τόσο σε άνδρες,όσο και σε γυναίκες.Οι άνδρες υποβάλλονται στη θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς  και του στομάχου ή στο σαγόνι, όπου είναι οι βασικές λιπαποθήκες των ανδρών.
 
Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

 
Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται καθημερινά. Καλό είναι ,όμως,να υπάρχει μεσοδιάστημα (2 φορές την εβδομάδα) ώστε να υπάρχει στο μεταξύ έλεγχος και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι θεραπεία με τη θεραπεία βλέπουμε διαφορά στις περιοχές όπου δρούμε.
 
Ποιος είναι ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται;
 

Κατά την πρώτη συνεδρία γίνεται μια πλήρης εξέταση του ατόμου,λαμβάνεται  λεπτομερές ιστορικό, αξιολογείται το πρόβλημα και καθορίζεται κατά προσέγγιση ο αριθμός των θεραπειών. Για ένα μέσο πρόβλημα χρειάζονται περίπου 10 θεραπείες. Ο τελικός αριθμός των συνεδριών,όμως, εξαρτάται από την ανταπόκριση του ατόμου στη θεραπεία.
 
Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα;
 
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά από κάθε συνεδρία έχουμε ήδη μετρητά αποτελέσματα , η δε δράση της κάθε θεραπείας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.
 
Ποια είναι η διάρκεια του  αποτελέσματος;
 

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η μέθοδος χαρακτηρίζεται σαν αναίμακτη λιποαναρρόφηση,διότι επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιπαποθηκών. Σε περίπτωση που στο μέλλον σημειωθεί αύξηση του σωματικού βάρους ,η κατανομή του λίπους είναι ομοιόμορφη,χωρίς εκλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.
 
Υπάρχουν κίνδυνοι κι επιπλοκές κατά την εφαρμογή της μεθόδου;
 
Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής εφ’όσον γίνεται από έμπειρους και ειδικά  εκπαιδευμένους γιατρούς.Είναι αναίμακτη,χωρίς επιπλοκές και κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης.Είναι ανώδυνη. Κατά την εφαρμογή των βελονών δεν υπάρχει πόνος διότι δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδορίου ιστού.
 
Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχουν προβλήματα;
 
Μετά το πέρας κάθε συνεδρίας το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του. Δεν απαιτείται κάποια φαρμακευτική αγωγή ή περίδεση στα σημεία που έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρολιπόλυση. Δεν υπάρχουν σημάδια ή  ουλές. Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών,το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Επιτυγχάνεται εξάλειψη του τοπικού πάχους ομοιόμορφα,χωρίς ουλές,χωρίς χαλάρωση,με ένα δέρμα υγιές, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, σφριγηλό.   
 
Γιώργος Σκούρας, Πλαστικός Χειρουργός

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε
13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;
13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες
13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο
12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18
01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά
01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο
01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά
30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά