Εγκυμοσύνη

Τρώγοντας Jujube (Ber) φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τρώγοντας Jujube (Ber) φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια έγκυος γυναίκα έχει πολλές υγιεινές επιλογές όταν πρόκειται για φαγητό. 

Τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα γίνονται μια αναγκαιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν πολλά φρούτα που μπορείτε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πολλές γυναίκες βλέπουν τα μούρα jujube με σκεπτικισμό.

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν μπορούν να φάνε φρούτα jujube κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εάν είναι ασφαλές για το μωρό.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί ο καρπός αυτός είναι ασφαλής να φάει αν καταναλώνεται στη σωστή ποσότητα.

Διατροφικά στοιχεία των φρούτων Jujube

Τα μικροσκοπικά μούρα που μοιάζουν με τα φρούτα τζιτζιφιές είναι πραγματικά πλούσια σε μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, από βιταμίνες μέχρι πολλαπλά ορυκτά.

Ένα γυμνό 28 g φρούτων τζιτζιφιές τείνει να έχει διατροφική διανομή όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ποσό 0, 1 g0, 3 g5.7 g19, 3 mg3.6 μ§0, 3 mg0, 1 g22 g0, 02 mg0, 8 mg70 mg6, 4 mg2, 8 mg0, 1 mg5, 9 mg

Θρεπτικός
Λίπος
Πρωτεΐνη
Υδατάνθρακες
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Α
Νικοτινικό οξύ
Φλαμουριά
Νερό
Ψευδάργυρος
Νάτριο
Κάλιο
Υποφωσφορικός
Μαγνήσιο
Σίδερο
Ασβέστιο

Πηγή: //nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1932/2

Οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης ber berry κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η κατανάλωση των μούρων jujube μπορεί να προσφέρει έναν τόνο οφέλους για την υγεία για την έγκυο μητέρα.

Μερικά από αυτά είναι ευεργετικά για το μωρό, φέρνοντας ένα διπλό πλεονέκτημα ότι τα καταναλώνετε.

  • Η ανάπτυξη των μαλλιών παίρνει μια ώθηση και η υφή γίνεται ομαλότερη και παχύτερη.
  • Κάθε παρουσία ξηρού δέρματος ή έκζεμα καταπολεμά αποτελεσματικά με την κατανάλωση μούρων jujube.
  • Η τακτική κατανάλωση έχει δείξει συμπεράσματα για την καταπολέμηση των ιών και άλλων λοιμώξεων.
  • Βοηθά επίσης στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου από βλάβες και υποστηρίζει την ανάπτυξη διαφόρων γνωστικών λειτουργιών.

Πώς να καταναλώνουν φρούτα Jujube ενώ είναι έγκυος

Τα φρούτα Jujube μπορούν να καταναλωθούν είτε σε στερεή μορφή είτε ακόμα και ως χυμός, προετοιμάζοντάς τα σωστά.

Ωστόσο, πριν το καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να ξεκολλήσετε την εξωτερική κάλυψη του καθώς η φλούδα του φρούτου δεν είναι εύκολα εύπεπτη και γενικά παραμένει στο έντερο εάν καταναλωθεί.

Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται να ξεκουμπώσει τα φρούτα.

Αλλά η φλούδα είναι αρκετά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ώστε να μπορεί να διαχωριστεί και να μαγειρευτεί σε ένα στιφάδο για να αποκτήσει θρεπτικά συστατικά από αυτό επίσης.

Φαγητό φρούτα jujube κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι πολύ επωφελής για μια έγκυο γυναίκα, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι υπερβολική κατανάλωση.

Τρώγοντας περισσότερα από 20-25 μούρα σε ένα μόνο πάτημα μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα του σώματός σας με ακούσια τρόπους.

Μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα που μπορεί να επιδεινωθεί εάν η φλούδα του φρούτου καταπιεί.

Οι γυναίκες μπορούν επίσης να αισθάνονται υπερβολικά φουσκωμένες και να υποφέρουν από υπερκινητικότητα αφού τρώνε πάρα πολλά μούρα jujube σε μία μερίδα.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν εξαιρετικές προφυλάξεις και να τρώνε μόνο φρέσκα μούρα τζιτζιφιές.

Αυτά τα μούρα έχουν μια τάση για σήψη, όταν εκτίθενται στον αέρα και τα μικρόβια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η δράση της σήψης έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό οξέων και διαφόρων ουσιών όπως η μεθανόλη.

Αν αυτοί καταναλώνονται κατά λάθος, οι αντιδράσεις που έχει στο σώμα μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες, όπως ζαλάδες και ανισορροπίες μέχρι και εξαιρετικά τοξικές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες για το έμβρυο καθώς και για τη μητέρα.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες της κατανάλωσης υπερβολικών φρούτων Jujube ενώ είναι έγκυος;

Δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες της κατανάλωσης φρούτων jujube κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν ο καρπός είναι φρέσκος και καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.

Αλλά το γεγονός ότι έχει αρκετές θρεπτικές ουσίες σε καλές ποσότητες μπορεί να είναι επιζήμια για τον οργανισμό εάν καταναλώνονται υπερβολικά.

Ο σίδηρος, ο φωσφόρος και το ασβέστιο είναι απαραίτητα μέταλλα για την ανάπτυξη του σώματος καθώς και για το έμβρυο.

Αλλά αν τα επίπεδα τους αυξηθούν πέρα ​​από το φυσιολογικό, η υπερδοσολογία θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες που κυμαίνονται από την αϋπνία έως τις συχνές μυϊκές κράμπες και ακόμη και την αύξηση της αρτηριακής πίεσης της μητέρας.

Αυτές οι μυϊκές κράμπες μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν το στήθος και να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή σε σπάνιες περιπτώσεις.

Ομοίως, η υφή του ίδιου του καρπού μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα σε πολλές γυναίκες.

Ορισμένα περιστατικά ανέφεραν αυξημένη κατάσταση λήθαργου και κόπωσης αφού, έτρωγαν πάρα πολλά μούρα.

Ινδικό jujube κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει το μερίδιό του τα οφέλη για την έγκυο γυναίκα, καθώς και το αναπτυσσόμενο έμβρυο, αλλά το καταναλώνει με μετριοπάθεια είναι ο τέλειος τρόπος για να αποκτήσουν τα οφέλη του χωρίς τους κινδύνους.

Εγκυμοσύνη

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη, όχι όμως και ιδανική για όλες τις γυναίκες. Έχει τις δυσκολίες της, ενοχλητικά συμπτώματα, άγχος. Ωστόσο εάν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθετε είναι περισσότερα από τα καλά, είναι πιθανό να έχετε κατάθλιψη κύησης. Η κατάθλιψη την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο γνωστή από την επιλόχεια κατάθλιψη, ωστόσο υπάρχει και πολλές […]

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση δίνει σε όλες τις γυναίκες, την ελπίδα ότι η κάθε δυσκολία που έχουν αντιμετωπίσει, θα καταλήξει σε ευτυχία με την γέννηση του μωρού τους. Παρ’ όλα αυτά, παγκόσμιες μελέτες έχουν τοποθετήσει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο 45-50% για ηλικίες μικρότερες των 35 ετών. Το ποσοστό αυτό μειώνεται σε περίπου 20% για ηλικίες […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού