Προϊόντα & Υπηρεσίες

Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για τους καπνιστές

Internaland Emergency Medicine Journal
Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για τους καπνιστές

Διεθνής επιστημονική μελέτη σε καπνιστές που αρνούνταν να διακόψουν το τσιγάρο, έδειξε ότι η αλλαγή που πραγματοποίησαν με βάση εναλλακτικές βασισμένες στη τεχνολογία και στην επιστήμη, είχε αντίκτυπο αντίστοιχο με τη διακοπή του καπνίσματος σε δείκτες δυνητικής βλαπτικότητας, για όσους στο πλαίσιο της επιστημονικής μελέτης επέλεξαν να μεταβούν πλήρως στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo.

Μελέτη με τη συμμετοχή καπνιστών ηλικίας 23 έως 55 ετών στη Βρετανία που ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν το τσιγάρο, και η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Internaland Emergency Medicine”, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα του, με δίκτυο που περιλαμβάνει πάνω από 130 επιστημονικούς συνεργάτες διεθνώς, έδειξε ότι η ολοκληρωτική μετάβασή τους στο πλαίσιο της μελέτης σε θερμαινόμενο προϊόν καπνού, είχε ως αποτέλεσμα στατιστικά σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με το κάπνισμα που είχαν αρχικά επιλέξει να συνεχίσουν, σε μια σειρά βιοδεικτών έκθεσης και δεικτών πιθανής βλαπτικότητας, που είναι γνωστοί ως «βιοδείκτες πιθανής βλάβης».

Για τους περισσότερους βιοδείκτες που μετρήθηκαν, οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στους ανθρώπους αυτούς ήταν παρόμοιες με εκείνες των συμμετεχόντων που σταμάτησαν εντελώς το κάπνισμα.

Με βάση τις τοξικές ουσίες που μετρήθηκαν, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση βιοδείκτη για τον κίνδυνο:

-καρκίνου του πνεύμονα,

-σημαντική μείωση του αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων,

-ένας δείκτης ενδεικτικός του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD),

και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως:

-βελτίωση της HDL χοληστερόλης που σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων CVD,

-βελτιώσεις σε δύο βασικούς δείκτες της υγείας των πνευμόνων, και,

-βελτίωση σε βασικό δείκτη οξειδωτικού στρες, μιας διαδικασίας που εμπλέκεται σε διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως το CVD και η υπέρταση.

Ο Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ομίλου της BAT, Δρ. DavidO’Reilly, ανέφερε:

«Πρόκειται για σημαντικά αποτελέσματα που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η πλήρης μετάβαση.

Η μελέτη δείχνει ότι οι καπνιστές που αλλάζουν ολοκληρωτικά από το τσιγάρο στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού, μπορούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε ορισμένα τοξικά, γεγονός που τα ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική μείωση στις μετρήσεις των βιοδεικτών πιθανής βλάβης, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι συγκρίσιμη με την πλήρη διακοπή, είναι πολύ ενθαρρυντικό και υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε ένα Καλύτερο Αύριο μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχείρησής μας στην υγεία».

Η μελέτη

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 500 καπνιστές που ήταν σε καλή κατάσταση υγείας και είτε επιθυμούσαν, είτε δεν επιθυμούσαν να διακόψουν το κάπνισμα τσιγάρων.

Όσοι είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να διακόψουν τα προϊόντα καπνού, χωρίστηκαν σε αυτούς που επιθυμούσαν να συνεχίζουν να καπνίζουν τσιγάρα και σε αυτούς που επιθυμούσαν να αλλάξουν και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo (οι καπνιστές που δήλωσαν ότι ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα, έλαβαν θεραπεία αντικατάστασης της νικοτίνης και πρόσβασης σε σύμβουλο διακοπής καπνίσματος).

Μια ομάδα με άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, συμπεριλήφθηκε επίσης ως ομάδα ελέγχου, η οποία συνέχισε να μην χρησιμοποιεί προϊόντα καπνού ή νικοτίνης.

Οι συμμετέχοντες, σε μηνιαία βάση επισκέπτονταν κλινική για την λήψη δείγματος αίματος, ούρων και για άλλες μετρήσεις.

Αυτά τα δείγματα δοκιμάστηκαν για «βιοδείκτες έκθεσης» σε επιλεγμένα τοξικά καπνού τσιγάρου και «βιοδείκτες πιθανής βλάβης».

Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση, οι ομάδες που είχαν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το θερμαινόμενο προϊόν καπνού ή είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν διακοπή εξετάστηκαν για τον βιοδείκτη, CEVal, ο οποίος δείχνει εάν κάποιος είχε καπνίσει πρόσφατα.

Στην Ελλάδα, η British American Tobacco πρόσφατα ανακοίνωσε σημαντικό επενδυτικό πλάνο με άξονα την υψηλή τεχνολογία του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την επένδυσή της, επιλέγοντας την Ελλάδα ως μια από τις σημαντικές διεθνείς αγορές προς το σκοπό αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης.

H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλλει στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

O Όμιλος, με πάνω από 1.500 ειδικούς στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό συνδυασμό προϊόντων στις Νέες Κατηγορίες με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, που υποστηρίζεται με σημαντικά δεδομένα και επιστημονικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική διαφορά του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και των τσιγάρων είναι ότι ο καταναλωτής θερμαίνει το προϊόν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την καύση με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λιγότερες και χαμηλότερες εκπομπές τοξικών ουσιών και δυνητικά μειωμένοι κίνδυνοι για την υγεία. σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα.

Bάσει των επιστημονικών στοιχείων και υποθέτοντας την πλήρη μετάβαση από το κάπνισμα.

Επισήμανση: Αυτά τα προϊόντα είναι μόνο για ενηλίκους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ και περιέχουν νικοτίνη που είναι εθιστική.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

03.11.2023

Επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – «Μην το χρησιμοποιήσετε»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα ποτήρι από μελαμίνη και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιήσουν. Ειδικότερα, πρόκειται για ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ