Προϊόντα & Υπηρεσίες

Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για τους καπνιστές

Internaland Emergency Medicine Journal
Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για τους καπνιστές

Διεθνής επιστημονική μελέτη σε καπνιστές που αρνούνταν να διακόψουν το τσιγάρο, έδειξε ότι η αλλαγή που πραγματοποίησαν με βάση εναλλακτικές βασισμένες στη τεχνολογία και στην επιστήμη, είχε αντίκτυπο αντίστοιχο με τη διακοπή του καπνίσματος σε δείκτες δυνητικής βλαπτικότητας, για όσους στο πλαίσιο της επιστημονικής μελέτης επέλεξαν να μεταβούν πλήρως στο προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo.

Μελέτη με τη συμμετοχή καπνιστών ηλικίας 23 έως 55 ετών στη Βρετανία που ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν το τσιγάρο, και η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Internaland Emergency Medicine”, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα του, με δίκτυο που περιλαμβάνει πάνω από 130 επιστημονικούς συνεργάτες διεθνώς, έδειξε ότι η ολοκληρωτική μετάβασή τους στο πλαίσιο της μελέτης σε θερμαινόμενο προϊόν καπνού, είχε ως αποτέλεσμα στατιστικά σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με το κάπνισμα που είχαν αρχικά επιλέξει να συνεχίσουν, σε μια σειρά βιοδεικτών έκθεσης και δεικτών πιθανής βλαπτικότητας, που είναι γνωστοί ως «βιοδείκτες πιθανής βλάβης».

Για τους περισσότερους βιοδείκτες που μετρήθηκαν, οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στους ανθρώπους αυτούς ήταν παρόμοιες με εκείνες των συμμετεχόντων που σταμάτησαν εντελώς το κάπνισμα.

Με βάση τις τοξικές ουσίες που μετρήθηκαν, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση βιοδείκτη για τον κίνδυνο:

-καρκίνου του πνεύμονα,

-σημαντική μείωση του αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων,

-ένας δείκτης ενδεικτικός του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD),

και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως:

-βελτίωση της HDL χοληστερόλης που σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων CVD,

-βελτιώσεις σε δύο βασικούς δείκτες της υγείας των πνευμόνων, και,

-βελτίωση σε βασικό δείκτη οξειδωτικού στρες, μιας διαδικασίας που εμπλέκεται σε διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως το CVD και η υπέρταση.

Ο Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ομίλου της BAT, Δρ. DavidO’Reilly, ανέφερε:

«Πρόκειται για σημαντικά αποτελέσματα που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η πλήρης μετάβαση.

Η μελέτη δείχνει ότι οι καπνιστές που αλλάζουν ολοκληρωτικά από το τσιγάρο στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού, μπορούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε ορισμένα τοξικά, γεγονός που τα ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική μείωση στις μετρήσεις των βιοδεικτών πιθανής βλάβης, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι συγκρίσιμη με την πλήρη διακοπή, είναι πολύ ενθαρρυντικό και υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε ένα Καλύτερο Αύριο μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχείρησής μας στην υγεία».

Η μελέτη

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 500 καπνιστές που ήταν σε καλή κατάσταση υγείας και είτε επιθυμούσαν, είτε δεν επιθυμούσαν να διακόψουν το κάπνισμα τσιγάρων.

Όσοι είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να διακόψουν τα προϊόντα καπνού, χωρίστηκαν σε αυτούς που επιθυμούσαν να συνεχίζουν να καπνίζουν τσιγάρα και σε αυτούς που επιθυμούσαν να αλλάξουν και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo (οι καπνιστές που δήλωσαν ότι ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα, έλαβαν θεραπεία αντικατάστασης της νικοτίνης και πρόσβασης σε σύμβουλο διακοπής καπνίσματος).

Μια ομάδα με άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, συμπεριλήφθηκε επίσης ως ομάδα ελέγχου, η οποία συνέχισε να μην χρησιμοποιεί προϊόντα καπνού ή νικοτίνης.

Οι συμμετέχοντες, σε μηνιαία βάση επισκέπτονταν κλινική για την λήψη δείγματος αίματος, ούρων και για άλλες μετρήσεις.

Αυτά τα δείγματα δοκιμάστηκαν για «βιοδείκτες έκθεσης» σε επιλεγμένα τοξικά καπνού τσιγάρου και «βιοδείκτες πιθανής βλάβης».

Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση, οι ομάδες που είχαν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το θερμαινόμενο προϊόν καπνού ή είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν διακοπή εξετάστηκαν για τον βιοδείκτη, CEVal, ο οποίος δείχνει εάν κάποιος είχε καπνίσει πρόσφατα.

Στην Ελλάδα, η British American Tobacco πρόσφατα ανακοίνωσε σημαντικό επενδυτικό πλάνο με άξονα την υψηλή τεχνολογία του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από την επένδυσή της, επιλέγοντας την Ελλάδα ως μια από τις σημαντικές διεθνείς αγορές προς το σκοπό αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης.

H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλλει στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

O Όμιλος, με πάνω από 1.500 ειδικούς στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό συνδυασμό προϊόντων στις Νέες Κατηγορίες με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, που υποστηρίζεται με σημαντικά δεδομένα και επιστημονικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική διαφορά του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και των τσιγάρων είναι ότι ο καταναλωτής θερμαίνει το προϊόν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την καύση με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λιγότερες και χαμηλότερες εκπομπές τοξικών ουσιών και δυνητικά μειωμένοι κίνδυνοι για την υγεία. σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα.

Bάσει των επιστημονικών στοιχείων και υποθέτοντας την πλήρη μετάβαση από το κάπνισμα.

Επισήμανση: Αυτά τα προϊόντα είναι μόνο για ενηλίκους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ και περιέχουν νικοτίνη που είναι εθιστική.

Προϊόντα & Υπηρεσίες

17.09.2021

Πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών στο Μetropolitan General

Το Metropolitan General συνεχίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί στις άρτιες εγκαταστάσεις του προγράμματα παρακολούθησης ξένων φοιτητών επαγγελμάτων υγείας. Οι κορυφαίοι ιατροί του, ο υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οι διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και οι συνεχόμενες διακρίσεις του, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος. Το πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών ξεκίνησε το 2016 μέσω της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής […]

17.09.2021

ΗΔΙΚΑ: Στοιχεία για τη συμβολή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας

Τη συμβολή της ΗΔΙΚΑ στα συστήματα εμβολιασμού και ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσίασε η Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ σε εκδήλωση της 85ης ΔΕΘ με θέμα «Υγεία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός». Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης […]

Παραγωγή λειτουργικού σπέρματος στο εργαστήριο
17.09.2021

Παραγωγή λειτουργικού σπέρματος στο εργαστήριο

ΕΟΦ: Ανάκληση του προϊόντος EcoVag Balance Vaginal
16.09.2021

ΕΟΦ: Ανάκληση του προϊόντος EcoVag Balance Vaginal

Η e-Ortho αποτελεί το νέο όπλο των χειρουργών στην αρθροπλαστική ώμου
15.09.2021

Η e-Ortho αποτελεί το νέο όπλο των χειρουργών στην αρθροπλαστική ώμου

Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας
14.09.2021

Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης σπονδυλοδεσίας σε ασθενή με προηγούμενα αποτυχημένα χειρουργεία
14.09.2021

Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης σπονδυλοδεσίας σε ασθενή με προηγούμενα αποτυχημένα χειρουργεία

Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο «Οι Δρόμοι της ελιάς»
14.09.2021

Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο «Οι Δρόμοι της ελιάς»

Ο ρόλος του Κλινικού Φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο
14.09.2021

Ο ρόλος του Κλινικού Φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο

Ν. Νίτσας: «Πιο επίκαιρη παρά ποτέ η φετινή ετήσια δράση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης #εμβολιαΖΩ…»
10.09.2021

Ν. Νίτσας: «Πιο επίκαιρη παρά ποτέ η φετινή ετήσια δράση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης #εμβολιαΖΩ…»

Δημοφιλή

Φυσική Κατάσταση
1

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
2

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Ομορφιά
3

Bλεφαρίδες: Πώς να τις κάνετε να λάμψουν με 5 απλά βήματα

Uncategorized
4

ΕΚΠΑ: Δια ζώσης από 1/10 τα μαθήματα – Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές

Περισσότερα

18.09.2021

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα: Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 09:00-20:00 Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, γυάλινο κτίριο, Κήπος της Άμμου,  09:00-17:00 Πλατεία Αγίου […]

17.09.2021

Η ανοσολογική απάντηση μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε ασθενείς με καρκίνο και υγιείς εθελοντές

Διεθνής δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης ReCOVer στον ελληνικό πληθυσμό από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (ΕΣΟΟ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ), από την αρχή των εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε προοπτική μελέτη παρακολούθησης της ανοσολογικής απάντησης […]

Δέρμα: Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού
17.09.2021

Δέρμα: Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού

Ευέλικτη διατροφή: Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα
17.09.2021

Ευέλικτη διατροφή: Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα

Γεωγραφική κατανομή: 431 κρούσματα στην Αττική – 337 στην Θεσσαλονίκη
17.09.2021

Γεωγραφική κατανομή: 431 κρούσματα στην Αττική – 337 στην Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών στο Μetropolitan General
17.09.2021

Πρόγραμμα παρακολούθησης ξένων φοιτητών στο Μetropolitan General

Διαβατήρια εμβολιασμού: Είναι τα προσωπικά δεδομένα σε ασφαλή χέρια;
17.09.2021

Διαβατήρια εμβολιασμού: Είναι τα προσωπικά δεδομένα σε ασφαλή χέρια;

COVID-19: 2.255 νέα κρούσματα – 352 διασωληνωμένοι – 39 θάνατοι
17.09.2021

COVID-19: 2.255 νέα κρούσματα – 352 διασωληνωμένοι – 39 θάνατοι

ΗΔΙΚΑ: Στοιχεία για τη συμβολή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας
17.09.2021

ΗΔΙΚΑ: Στοιχεία για τη συμβολή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων
17.09.2021

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων