Επιδημίες

Ομολογία Pfizer: «6-8 μήνες διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιό μας- Πρέπει να εμβολιαστείτε πάλι όλοι από το καλοκαίρι»!

Ομολογία Pfizer: «6-8 μήνες διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιό μας- Πρέπει να εμβολιαστείτε πάλι όλοι από το καλοκαίρι»!

Η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική τουρκικής ιδιοκτησίας ΒionNTech παραδέχθηκαν επίσημα αυτό που όλη η επιστημονική κοινότητα γνώριζε, αλλά κανείς με εξαίρεση τους Ρώσους δεν είχε βγει να το πει: Οτι τα εμβόλια mRNA της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και της Moderna έχουν «διάρκεια ζωής» ελάχιστων μηνών!

Οι  Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν για διατήρηση των αντισωμάτων σε χρόνο 6-8 μηνών, αλλά ακόμα και αυτό είναι υπεραισιόδοξο: Οι Ρώσοι του Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» διαβεβαιώνουν ότι «Στους τέσσερρις μήνες ή πέντε το πολύ τελειώνει η ανοσοποιητική δράση ττου εμβολίου Pfizer BioNTech»!

Σίγουρα λοιπόν ο πληθυσμός που εμβολιάζεται με αυτό το εμβόλιο θα χρειαστεί από το καλοκαίρι νέα δόση για να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο τα αντισώματά του.

Οι Ρώσοι επισήμονες λένε ότι όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τον Μάρτιο (όπως π.χ. πρωθυππουργός Κ.Μητσοτάκης) με το εμβόλιο mRNA, θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν το τέλος της άνοιξης και μετά πάλι πριν το τέλος του χρόνου!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι είναι αδύνατον να φτάσει το 70% του πληθυσμού του πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μέχρι το Νοέμβριο.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου μόλις 663.680 πολίτες.Από αυτούς οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και θα χρειαστεί να επαναεμβολιαστούν μέσα στο καλοκαίρι.

Και όλο αυτό… αν θεωρήσουμε πως όλοι οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, κάτι που μέχρι στιγμής απέχει αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (περίπου 30%).

Όλα αυτά είναι γνωστά και το Pronews.gr τα έχει καταγράψει εγκαίρως, απλώς η κυβέρνηση να κρατούσε όσο πιο «χαμηλά» μπορούσε με τα ΜΜΕ που ελέγχει, προκειμένου να μην καταδείξει την κατάρρευση του προγράμματος που η ίδια έχει σχεδιάσει και να μην παραδεχθεί την χρεοκοπία του προγράμματος εμβολιασμών. Να πούμε ότι το ρωσικό Sputnik-V και το κινέζικο της Simopharm έχουν δύο χρόνια «διάρκεια ζωής» των αντισωμάτων!

Και αυτά, αρνείται πεισματικά να τα αγοράσει η κυβέρνηση.

Ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τους νεότερους πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα εμβολιάζονταν μετά το καλοκαίρι (ή το καλοκαίρι). Ένας γρίφος που καλείται να λυθεί άμεσα, καθώς η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε lockdown και μάλλον το Μαξίμου θα πρέπει να «επιστρατεύσει» άλλα όπλα, για τα οποία εδώ και πολλούς μήνες φωνάζουν αρκετοί επιστήμονες, όπως τα φάρμακα.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στις μεταλλάξεις, τις οποίες έχει διαφημίσει αρκετά η κυβέρνηση, και το κατά πόσω αυτές επηρεάζουν τελικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Χαρακτηριστική η σημερινή ανάρτηση του ερευνητή Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος υποστήριξε πως συγγενής του που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κατέληξε. Αλλά και τα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάνης, σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας του βρίσκεται σε νοσοκομείο με κορωνοϊό, αν και έχει κάνει και αυτός και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Να υπενθυμίσουμε την επιστολή που είχαν στείλει οι ηγέτες (ανάμεσα τους και ο Μητσοτάκης) με την οποία ζητούσαν να εμβολιαστούν όλοι, στην οποία τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν είναι ασφαλείς, μέχρι να είμαστε όλοι» και προϊδέαζαν για lockdown και απαγορεύσεις για αρκετά ακόμα χρόνια.

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

24.06.2026

ΕFSA: Αυτά είναι τα φρούτα με τα υψηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων – Τι να προσέχετε

Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση περισσότερων από 125.000 δειγμάτων τροφίμων από χώρες της ΕΕ

24.06.2026

Η συνήθεια με το μπουκάλι νερού στο αυτοκίνητο που μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία

Ειδικοί προειδοποιούν για την παραμονή πλαστικών μπουκαλιών σε υψηλές θερμοκρασίες

Η τροφή που πολλοί θεωρούν υγιεινή αλλά κρύβει παγίδες
24.06.2026

Η τροφή που πολλοί θεωρούν υγιεινή αλλά κρύβει παγίδες

Καρκίνος του πέους: Έως και 77% αναμένεται να αυξηθούν τα περιστατικά μέχρι το 2050 – Οι παράγοντες κινδύνου
24.06.2026

Καρκίνος του πέους: Έως και 77% αναμένεται να αυξηθούν τα περιστατικά μέχρι το 2050 – Οι παράγοντες κινδύνου

Συναγερμός στη Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε γιατρό
24.06.2026

Συναγερμός στη Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε γιατρό

Ποιο είναι το πιο ενυδατικό ποτό για τον καύσωνα;
24.06.2026

Ποιο είναι το πιο ενυδατικό ποτό για τον καύσωνα;

Οι οφθαλμικές σταγόνες που μπορούν να βάλουν «φρένο» στη μυωπία των παιδιών
24.06.2026

Οι οφθαλμικές σταγόνες που μπορούν να βάλουν «φρένο» στη μυωπία των παιδιών

Τα τρία φάρμακα που ξεκίνησαν για άλλες παθήσεις και κατέληξαν να αλλάξουν την ανδρική υγεία
24.06.2026

Τα τρία φάρμακα που ξεκίνησαν για άλλες παθήσεις και κατέληξαν να αλλάξουν την ανδρική υγεία

Πώς η ενδυνάμωση μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος
23.06.2026

Πώς η ενδυνάμωση μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Η τεχνητή νοημοσύνη «έλυσε» 18 άλυτες ιατρικές υποθέσεις παιδιών με σπάνιες παθήσεις
23.06.2026

Η τεχνητή νοημοσύνη «έλυσε» 18 άλυτες ιατρικές υποθέσεις παιδιών με σπάνιες παθήσεις