Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

HSBC:Χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά «JA More than Money»

HSBC:Χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά «JA More than Money»
Η  HSBC στο πλαίσιο του προγράμματος  Κοινωνικής Υπευθυνότητας που έχει προγραμματίσει για το 2012, προχώρησε στη χορηγία του εκπαιδευτικού προγράμματος «JA More than Money» του ΣΕΝ/ Junior Achievement Greece (www.sen.org.gr ).

 
 Ο Όμιλος HSBC συνεργάζεται παγκοσμίως με τον οργανισμό Junior  Achievement  και χορηγεί προγράμματά του σε πολλές χώρες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηριζόμενο από την HSBC υλοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2011σε πιλοτικό στάδιο, ενώ φέτος υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνδρομή ομάδας 16 εθελοντών από την HSBC, σε 5 σχολεία όπου θα συμμετάσχουν περίπου 450 παιδιά. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
 
Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και ως σκοπό έχει την εισαγωγή τους σε βασικές οικονομικές έννοιες. Αναλυτικότερα, κάθε εθελοντής επισκέπτεται την τάξη που αναλαμβάνει 3φορές (μια επίσκεψη την εβδομάδα) για 2 διδακτικές ώρες ανά επίσκεψη προκειμένου να παρουσιάσει στα παιδιά την ύλη που προβλέπει το πρόγραμμα και αφορά κυρίως έννοιες όπως έσοδα, έξοδα, αποταμίευση, κατάθεση ,τόκος, εισόδημα, επιχείρηση, επιχειρηματίας, υπάλληλος, διαφήμιση, επιχειρησιακό πλάνο, καταναλωτής, κ.α.
 
Με την υποστήριξη των εθελοντών, τη βοήθεια του έντυπου υλικού του προγράμματος και μέσα από ειδικά παιχνίδια, ευχάριστα και εκπαιδευτικά, οι μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών αναπτύσσουν δεξιότητες, που θα τους φανούν χρήσιμες στην μελλοντική τους πορεία και αρχίζουν να κατανοούν, πώς επηρεάζουν τον κόσμο γύρω τους, ως άτομα, καταναλωτές και μελλοντικοί επιχειρηματίες και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες και δυνατότητές τους. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά γράφουν ένα μικρό τεστ προκειμένου να αξιολογηθεί η κατανόησή τους αναφορικά με τις βασικές έννοιες που διδάσκονται.
 
Όπως δήλωσε και η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται μια αξιόλογη προσπάθεια προς όφελος των παιδιών .Για εμάς ο όρος Εταιρική Υπευθυνότητα είναι συνυφασμένος με τη μακροπρόθεσμη λειτουργία του Ομίλου και στο πλαίσιο αυτό θέτουμε την εκπαίδευση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, καθώς αποτελεί το μέλλον του τόπουμας και χρειάζεται την προσοχή και την υποστήριξη όλων μας».
 
To Junior Achievement αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό παγκοσμίως που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση. Τα τελευταία 5 χρόνια η HSBC έχει επενδύσει $5,5 εκ. Δολάρια ΗΠΑ για να υποστηρίξει το πρόγραμμα JA More than Money®, που διδάσκει στους μαθητές πως κερδίζουμε, ξοδεύουμε και  αποταμιεύουμε χρήματα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 34 χώρες και μέχρι σήμερα περίπου 3.000 υπάλληλοι τηςHSBC έχουν βοηθήσει περισσότερους από 179.000 μαθητές δημοτικού να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων.
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

12.05.2026

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας προειδοποιεί: «Αβέβαιο εάν μεταλλάχθηκε το στέλεχος του χανταϊού»!

«Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό»

12.05.2026

Νεσχάν Μελαζίμ: «Χρησιμοποίησα “πι” και μετά αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι να γεννήσω – Ταλαιπωρήθηκα πολύ» (βίντεο)

Αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με οστεοπόρωση κύησης, όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος

Χανταϊός: Ο ρόλος του «πυγμαίου αρουραίου» και ο κίνδυνος για τους ανθρώπους
12.05.2026

Χανταϊός: Ο ρόλος του «πυγμαίου αρουραίου» και ο κίνδυνος για τους ανθρώπους

Pfizer: Το εμβόλιο ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση για τον  χανταϊό
12.05.2026

Pfizer: Το εμβόλιο ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση για τον χανταϊό

Ειδικοί προειδοποιούν: Ο κόσμος να ετοιμάζεται για κρούσματα «τρίτης γενιάς» χανταϊού
12.05.2026

Ειδικοί προειδοποιούν: Ο κόσμος να ετοιμάζεται για κρούσματα «τρίτης γενιάς» χανταϊού

Ανησυχητικό κρούσμα  χανταϊού στην Ιταλία: 25χρονος νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο της Ρώμης
12.05.2026

Ανησυχητικό κρούσμα χανταϊού στην Ιταλία: 25χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης

ΠΟΥ για χανταϊό: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας»
12.05.2026

ΠΟΥ για χανταϊό: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας»

Πολλαπλή σκλήρυνση: Τα οκτώ πρώιμα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
12.05.2026

Πολλαπλή σκλήρυνση: Τα οκτώ πρώιμα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Δείτε βίντεο: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Αμάλ Αλαμουντίν με ολόχρυσο φόρεμα στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall
12.05.2026

Δείτε βίντεο: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Αμάλ Αλαμουντίν με ολόχρυσο φόρεμα στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall

Οι 5 συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
12.05.2026

Οι 5 συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη