Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζει 4.242 παιδιά στον Έβρο

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζει 4.242 παιδιά στον Έβρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στέκεται στο πλευρό 4.242 παιδιών και νέων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Με αφορμή το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στον Έβρο τα τρία τελευταία χρόνια, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε: «Η παρουσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τα τρία τελευταία χρόνια, στον ακριτικό Έβρο ξεπερνά πλαίσια και περιορισμούς, εξελίσσεται και δυναμώνει πάνω στις αρχές και τις αξίες του της κοινωνικής αλληλεγγύης, φέρνει απτά αποτελέσματα μέσα από, αληθινά, μεγάλες πράξεις.

Μαζί σε κάθε βήμα της Ένωσης, Μαζί, γιατί κανείς δεν περισσεύει στη δέσμευση για διαρκή ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος όλων των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Ένωση Μαζί για το παιδί αποδεικνύει, καθημερινά, την ευαισθησία της και το ενδιαφέρον της για ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρώτιστο στόχο τις ίσες ευκαιρίες και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

Έχω εκφράσει, επανειλημμένα, την ειλικρινή και αμέριστη εκτίμηση και τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Ένωσης, που αναγνωρίζουν, ανταποκρίνονται και καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η αξία του έργου σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους και αποτελούν για όλους μας εξαιρετικό παράδειγμα και ισχυρό κίνητρο».

Κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα στο Γυμνάσιο-Λύκειο όπου μαζί με τα παιδιά έπαιξε και ο ηθοποιός Γιώργος Λέντζας

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανέφερε:

«Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας.

Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών.

Τέλος, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στο όραμα μας, να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους και στη ζωή τους, καθώς και τους τοπικούς φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας».

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις της Ένωσης για το 2021 συνοψίζονται σε:

Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας,  στη Σαμοθράκη

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:

– με την πολύτιμη στήριξη της bwin ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ) στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας όπου φοιτούν 127 μαθητές,

-και ένα γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης όπου φοιτούν 100 μαθητές, ενώ,

-καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022.

-Επιπλέον, καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.

-Συνολικά ανακατασκευάστηκαν πάνω από 1.200 τμ γηπέδων.

Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο στο Σουφλί

Το «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε γήπεδο (μπάσκετ, βόλεϊ) για τους 42 μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου στο Μέγα Δέρειο του δήμου Σουφλίου στον νομό Έβρου.

Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ.

Μαθητές της Ορεστιάδας έφτιαξαν και χάρισαν μια κατασκευή στους εκπροσώπους της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”

Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προχωρεί στη δημιουργία δύο σύγχρονων αιθουσών ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, όπου οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου της τεχνολογίας εξελίσσοντας  τις γνώσεις και τις ιδέες τους.

Με στόχο να προσφέρουμε στις:

-εκπαιδευτικές κοινότητες ακριτικών ή,

-απομακρυσμένων περιοχών:

-τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες,

-να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες, αλλά και,

-να αναπτύξουν σχέσεις με φορείς και εκπαιδευτικά δίκτυα εντός και εκτός συνόρων,

-η δημιουργία αιθουσών ρομποτικής σε δημόσια σχολεία, δημιουργεί βιώσιμες προοπτικές για τις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία προσανατολίζεται προς τη δημιουργία σύγχρονων και ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία και ταυτόχρονα, επιδιώκει τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων

Οι δύο αίθουσες ρομποτικής γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Skroutz.

Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων στην Ορεστιάδα

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» «επενδύει» και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στις ακριτικές και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού στο δημοτικό σχολείο Ριζίων της Ορεστιάδας  όπου φοιτούν 54 μαθητές.

Πέραν των νέων, κλασικών και εκπαιδευτικών  τίτλων υπάρχουν και τεχνολογικά εργαλεία σύγχρονα που μετατρέπουν την μάθηση σε βιωματική και τα παιδιά αποκτούν αντίληψη και δεξιότητες. 

Η αίθουσα της βιβλιοθήκης έγινε χάρις την ευγενική  υποστήριξη της κυρίας Κυβέλης Αλεξίου, ενώ στον ίδιο χώρο η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS παρείχε ξύλινες βιβλιοθήκες.

Καλλιόπη Ταμπάκη (Διευθύντρια Λυκείου Σαμοθράκης), Αλεξάνδρα Μαρτίνου (Πρόεδρος «Ένωσης Μαζί για το Παιδί»), Ζέττα Μακρή (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), Ιωάννης Καποδίστριας (Managing Director bwin Greece), Kωνσταντίνος Μπαντίκος (Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης)

Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες 24 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους:

– Αλεξανδρούπολης,

-Σαμοθράκης,

-Ορεστιάδας,

-Σουφλίου.

Από τη φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν 1.674 μαθητές.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν:

 • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ
 • Επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, και παιχνίδια κήπου
 • Αθλητικός εξοπλισμός
 • Βιβλία
 • Έπιπλα

Οι δωρεές αυτές υλοποιήθηκαν χάρη στους ευγενικούς υποστηρικτές και αρωγούς που πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά στον Έβρο.

Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες: Βιομηχανία  Procter & Gamble (Pampers), SUNLIGHT , ELPEN, KLEEMANN, Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., DASTERI SYSTEMS Α.Ε., Εβροφάρμα, KRAFT Paints, Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ  για την υποστήριξη τους για την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία όπως επίσης και την οικογένεια Σγαρδέλη – Κασσίς που συνέβαλε σε αυτόν τον σκοπό μέσω της βάπτισης της μικρής της κόρης.

Στον τομέα της Υγείας

Προσφορά θερμοκοιτίδας στο Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει στο Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μια  θερμοκοιτίδαανοιχτού τύπου.

Σημειώνεται ότι το Π.Γ.Ν.Α. εξυπηρετεί 5 νομούς καλύπτοντας μία περιοχή 600.000 κατοίκων.

Ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα είναι ζωτικής σημασίας δεδομένου ότι περιθάλπονται παιδιά από 24 εβδομάδων, βάρους περίπου 500-600 γραμμαρίων, μέχρι τον πρώτο μήνα της ζωής τους, είναι ζωτικής σημασίας ,

Η δωρεά υλοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη της εταιρείας Galenica.

Οι μαθητές υποδέχονται το Μαζί για το Παιδί στο νησί τους

Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και τον  Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Διδυμοτείχου ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν με την ευγενική υποστήριξη της Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της και  πρωτοβουλίας της για το δημογραφικό  «Μπροστά για την οικογένεια».

Όραμα της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Σταθεροί συνοδοιπόροι της Ένωσης σε αυτό το τριετές οδοιπορικό αποτελούν οι εταιρείες Aegean και Hertz του Ομίλου Βασιλάκη για την κάλυψη της μεταφοράς της ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Αθήνα έως το πιο ακριτικό χωριό του Έβρου.

Τους ευχαριστούμε θερμά.

Τρία χρόνια παρουσίας, 4.242 μαθητές από 62 σχολικές μονάδες του Έβρου

Συνολικά την τριετία 2019-2021, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε περισσότερα από 4.200 παιδιά και τις οικογένειές τους στα σύνορα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

 • Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 62 μονάδες
 • Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
 • Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
 • Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
 • Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
 • Ολοκληρώνονται 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί).

Για τον τομέα της υγείας:

 • Εξοπλίστηκαν δύο νοσοκομεία (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και ένα Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 52 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου,  καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Κατά τα εγκαίνεια της Βιβλιοθήκης στα Ρίζια, (από αριστερά προς τα δεξιά) η διευθύντρια του σχολείου Ρούλα Λεύκελη, η πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου

Ανάπτυξη συνεργασιών:

 • Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν παραπάνω από 130 συνεργασίες  με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.

Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο.

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά:

Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

08.12.2021

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά από το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Το έργο του Άσυλου Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά τροφίμων μακράς διαρκείας και προϊόντων προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας από το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Η παράδοση των προϊόντων υλοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου στο χώρο του Ιδρύματος στην Κυψέλη με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Άσυλο Ανιάτων στον τομέα της διατροφής και της ατομικής […]

08.12.2021

ΥΓΕΙΑ: Ανανέωση του χορηγικού προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για μια ακόμη τετραετία

Το ΥΓΕΙΑ, ανακοίνωσε την ανανέωση του χορηγικού προγράμματος στήριξης των αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για μια ακόμη τετραετία, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στήριξης του ΥΓΕΙΑ περιλαμβάνει δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των αθλητών που υποστηρίζει η Ελληνική Ολυμπιακή […]

Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Κίμωλο
06.12.2021

Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Κίμωλο

Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 αστικά πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας
06.12.2021

Η AstraZeneca φωταγωγεί 4 αστικά πάρκα με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας

Ε.Ε.Σ: Δωρίζει 2.000 δενδρύλλια κορωνέικης ελιάς στους πυρόπληκτους του Πύργου Ηλείας
06.12.2021

Ε.Ε.Σ: Δωρίζει 2.000 δενδρύλλια κορωνέικης ελιάς στους πυρόπληκτους του Πύργου Ηλείας

Πολυεπίπεδο πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε κρατικές δομές παιδικής προστασίας
02.12.2021

Πολυεπίπεδο πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε κρατικές δομές παιδικής προστασίας

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Μεγάλη εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού για παιδιά και εφήβους
02.12.2021

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Μεγάλη εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού για παιδιά και εφήβους

Δήμος Αθηναίων: Εξ αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες
02.12.2021

Δήμος Αθηναίων: Εξ αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες

Καμπάνια Προώθησης Εμβολιασμού κατά της COVID-19 από το Prolepsis
02.12.2021

Καμπάνια Προώθησης Εμβολιασμού κατά της COVID-19 από το Prolepsis

Ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ
01.12.2021

Ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Φάρμακα
3

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για διασωληνωμένους με λοίμωξη COVID-19

Παιδί
4

Πότε και με ποια εμβόλια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών

Περισσότερα

09.12.2021

Ο ΟΗΕ λέει «όχι» στον καταναγκαστικό εμβολιασμό

Η υποχρέωση εμβολιασμού οφείλει να επιβάλλεται πάντα με σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο καταναγκαστικός εμβολιασμός δεν είναι ποτέ αποδεκτός, προειδοποίησε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Όπως αναφέρει: «οι εντολές εμβολίων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης, και σε […]

09.12.2021

Επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως στις ΜΕΘ πεθαίνουν περισσότεροι εμβολιασμένοι παρά ανεμβολίαστοι

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2021, τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα https://www.2dype.gov.gr/dimosia-ygeia/item/2021-10-05-stoixeia-covid-19-nosokomeia-2-ype δείχνουν πως πεθαίνουν περισσότεροι εμβολιασμένοι παρά ανεμβολίαστοι.  (αν δεν τα κατεβάσουν σύντομα) Δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός, η ενημέρωση πρέπει να είναι ελεύθερη και να αποτυπώνει την πραγματικότητα.  Μια απάντηση από τους “απόντες υπευθύνους”, σε ότι αφορά τα στοιχεία αυτά, θα έπρεπε να […]

Πανδημία: Οδηγίες για ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα
09.12.2021

Πανδημία: Οδηγίες για ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα

Μειώνεται στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης
09.12.2021

Μειώνεται στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης

ΠΟΥ: Η Όμικρον πιο μεταδοτική από τη Δέλτα αλλά με ηπιότερα συμπτώματα
09.12.2021

ΠΟΥ: Η Όμικρον πιο μεταδοτική από τη Δέλτα αλλά με ηπιότερα συμπτώματα

Ηλ. Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε σήμερα για την Όμικρον μέσα από 14 ερωτήσεις και απαντήσεις
09.12.2021

Ηλ. Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε σήμερα για την Όμικρον μέσα από 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ποια πρωτεΐνη του SARS-CoV-2 προστατεύει τον ιό από το ανοσοποιητικό σύστημα;
09.12.2021

Ποια πρωτεΐνη του SARS-CoV-2 προστατεύει τον ιό από το ανοσοποιητικό σύστημα;

Μπορεί η ώρα του εμβολιασμού να επηρεάσει την απόκριση αντισωμάτων;
09.12.2021

Μπορεί η ώρα του εμβολιασμού να επηρεάσει την απόκριση αντισωμάτων;

Θα χρειαστούμε νέα εμβόλια ειδικά για το στέλεχος Όμικρον;
09.12.2021

Θα χρειαστούμε νέα εμβόλια ειδικά για το στέλεχος Όμικρον;

Ακοή: Απαραίτητη η εξέταση ακοής σε κάθε νεογέννητο
09.12.2021

Ακοή: Απαραίτητη η εξέταση ακοής σε κάθε νεογέννητο