Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Βίκος: Μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία

"Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα"
Βίκος: Μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί το ύψιστο δώρο αγάπης για το συνάνθρωπό μας. Μια πηγαία πράξη προσφοράς που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να χαρίσει ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στη Βίκος, η εθελοντική αιμοδοσία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει έμπρακτα και αδιάλειπτα το θεσμό της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος, υλοποιώντας ενέργειες ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που κάθε χρόνο τιμάται στις 14 Ιουνίου, η Βίκος επανέρχεται για να υπενθυμίσει ότι “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα”.

Με αυτό το μότο και μέσα από μία καμπάνια ενημέρωσης που θα διαρκέσει από τις 10 Ιουνίου και για ένα μήνα, η εταιρεία τονίζει για μια ακόμη φορά, ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύμνο προς την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Φέτος, η καμπάνια θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Στόχος είναι να ενημερώσει για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και να παροτρύνει νέους εθελοντές.
Γιατί, προσφέροντας λίγες σταγόνες από το αίμα που ρέει άφθονο, όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεπάρκειας αίματος, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν οι ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Τα μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης της Βίκος ξεκίνησαν με πράξεις και έργα πριν από αρκετά χρόνια.

Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κ. Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη, που ήταν και οι ίδιοι εθελοντές αίματος, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας έγινε τον Ιανουάριο του 2010 σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.

Η ένθερμη υποδοχή και η μεγάλη συμμετοχή, ενθάρρυναν τη διοίκηση να επαναλάβει την εθελοντική αιμοδοσία και τις επόμενες χρονιές, δημιουργώντας έτσι έναν άτυπο, ανθρώπινο θεσμό.

Από τότε μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της εταιρείας έχουν συλλεχθεί 842 φιάλες αίματος.

Στις πιο πρόσφατες ενέργειες της Βίκος περιλαμβάνεται η προσφορά υγειονομικού υλικού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α για τις αιμοδοσίες εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει επίσης, προσφέρει μια κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Παράλληλα, προβαίνοντας σε χορηγίες, πανελλαδικά στηρίζει ανάλογες δράσεις συλλόγων και φορέων για εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ενημέρωση για τις δράσεις που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, η Βίκος παρέχει μέσα από την ιστοσελίδα της, επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε μέσο διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

27.07.2026

Γιατί οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί μετά από μερικά ποτά – Το φαινόμενο που έχει μελετήσει η επιστήμη

Τα περίφημα «beer goggles» δεν είναι απλώς ένας μύθος της νυχτερινής διασκέδασης – Τι έχουν δείξει έρευνες για το αλκοόλ, την αντίληψη και την ερωτική προσέγγιση

25.07.2026

Έκανε 8.000 χιλιόμετρα για μια… διαδικτυακή αγάπη – Κατέληξε να περιμένει μόνος του 10 ημέρες σε αεροδρόμιο

Η ιστορία του Ολλανδού που ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντήσει μια γυναίκα αλλά εκείνη δεν πήγε ποτέ στο ραντεβού

Γιατί οι αντζούγιες θεωρούνται «υπερτροφή» – Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία
25.07.2026

Γιατί οι αντζούγιες θεωρούνται «υπερτροφή» – Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη μαγνησίου; – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
25.07.2026

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη μαγνησίου; – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Φαγούρα στο κεφάλι το καλοκαίρι: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται
24.07.2026

Φαγούρα στο κεφάλι το καλοκαίρι: Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται

Δεν αρκεί το ασβέστιο: Η διατροφική συνήθεια που επηρεάζει την πορεία της οστεοπόρωσης
24.07.2026

Δεν αρκεί το ασβέστιο: Η διατροφική συνήθεια που επηρεάζει την πορεία της οστεοπόρωσης

Μετά την Λαμία κρούσματα σαλμονέλας και στην Καστοριά: Πάνω από 10 άτομα με συμπτώματα
24.07.2026

Μετά την Λαμία κρούσματα σαλμονέλας και στην Καστοριά: Πάνω από 10 άτομα με συμπτώματα

Νέα έρευνα: H παχυσαρκία ίσως συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 10 καρκίνους
24.07.2026

Νέα έρευνα: H παχυσαρκία ίσως συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 10 καρκίνους

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Τι δείχνουν οι μελέτες
22.07.2026

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Τι δείχνουν οι μελέτες

Η απλή συνήθεια που απαγόρευσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά τους
21.07.2026

Η απλή συνήθεια που απαγόρευσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά τους