Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Δωρεάν Rapid test σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δίνει από τη Δευτέρα 10/5 2021 τη δυνατότητα στα μέλη του για διενέργεια δωρεάν Rapid test, μία δράση που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς θα περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συμφώνησαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας να οργανώσει στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικό χώρο για την λήψη Αντιγονικών tests (Rapidtest) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και της συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχήν τη λήψη Rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικότητας την ειδική λήψη του μοριακού τεστ PCR.

Η πληροφόρηση θα γίνεται στο πλαίσιο της προσωπικής διαδικασίας στον κάθε έναν, ο οποίος θα εξετάζεται και θα υπάρχει δυνατότητα να δοθεί έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά τεστ.

Για την παραπάνω διαδικασία θα λάβουν μέρος οι ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο της επιδημιολογικής έρευνας, ενώ τις γραμματείες στα τέσσερα σημεία της Αττικής θα ενισχύσουν και εργαζόμενοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Με αφορμή την έναρξη της δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και μέσα από στοχευμένες δράσεις πρόληψης, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προστασία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών.

Αυτή την περίοδο της σταδιακή επανεκκίνησης του επιχειρείν οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτουμε, με στόχο να διευκολύνουμε τη λειτουργία της αγοράς, η οποία για μεγάλο διάστημα δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της πανδημίας.

Με αυτό το σκοπό και στο πλαίσιο της Δράσης Ιπποκράτης, μέσω της οποίας διενεργούμε καθημερινά χιλιάδες rapidtest σε όλη την Αττική, προχωράμε σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ένα βήμα παραπάνω προσφέροντας δωρεάν test για τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου για την άριστη συνεργασία όλο αυτό διάστημα.

Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιχειρηματικότητα. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε».

Για τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος τουΕ.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει: «Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας, καθώς αρχίζει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Με αυτή την πρωτοβουλία στηρίζονται έμπρακτα όσοι δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν selftest από την Πολιτεία.

Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας.

Η συνένωση δυνάμεων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον αγώνα που δίνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη βιωσιμότητα τους και δίνει το παράδειγμα για το πως πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να συμβάλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μας».

 

 

 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.09.2025

Ξεχασμένα εργαλεία μέσα στο σώμα: Λάθη σε χειρουργεία που οδήγησαν σε θάνατο

Κρίσιμη η λεπτομέρεια, η συγκέντρωση και η τήρηση πρωτοκόλλων στην ιατρική πράξη

01.09.2025

Γιατί η λουίζα αποκαλείται «φυτικό Ozempic»; – Τι να προσέξετε;

Η λουίζα δεν δρα με τον ίδιο μηχανισμό όπως η σεμαγλουτίδη

31.08.2025

Δύο νέες μελέτες ζητούν την άμεση απόσυρση των εμβολίων mRNA για τον COVID-19: Προκαλούν μόνιμες βλάβες

29.08.2025

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;

29.08.2025

Δείτε ποια είναι τα φάρμακα που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε με μηλόξυδο

29.08.2025

Νέα μελέτη: Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να μειώσουν έως και 61% τον κίνδυνο άνοιας

29.08.2025

Πολύποδας εντέρου: Πώς αναπτύσσεται και πότε εξελίσσεται σε καρκίνο

29.08.2025

Eurostat: Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα

29.08.2025

Σαρωτικές αλλαγές στα CDC και τους εμβολιασμούς από τον Ρ.Κένεντι Τζούνιορ

29.08.2025

VIP: To συμπλήρωμα διατροφής που εκτινάσσει την λίμπιντό σας με «μαγική» φυτική φόρμουλα