Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

“Σταματήστε τις εγκληματικές περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”

“Σταματήστε τις εγκληματικές περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεκινάει σήμερα διεθνή καμπάνια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών μέσω της σελίδας του AVAAZ.  Σκοπός της καμπάνιας μας είναι να ανατραπούν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την εντολή της Τρόικας (που αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και να κάνουμε γνωστό το δράμα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας.
 

Οι υπογραφές που θα συλλέξουμε θα αποσταλούν  σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως στην Ε.Ε., την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελληνική κυβέρνηση.  
 
Ήρθε η ώρα οι πολίτες να δείξουμε την δύναμη μας και να κάνουμε όλους τους παραπάνω να μας ακούσουν.  Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους αριθμούς και το χρήμα!
 
Ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο της καμπάνιας μας.  Όποιος θέλει να υπογράψει μπορεί να το κάνει εδώ https://secure.avaaz.org/
 
 
“Σταματήστε τις εγκληματικές περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας! Πείτε στην Τρόικα να σταματήσει τις απάνθρωπες πολιτικές της!”
 
Με αφορμή τον προσχεδιασμένο δανεισμό της Ελλάδας με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το  ΔΝΤ και την Ε.Ε., εδώ και 3 χρόνια συντελείται ένα τεράστιο έγκλημα στις  ζωές των Ελλήνων. Η Τρόικα, που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση,  την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει με  κάθε μέσο την Ελληνική κυβέρνηση να περικόψει τον προϋπολογισμό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών να  αποκλείονται από αυτό.  Η οικονομική κρίση που ήδη μετράει 5 χρόνια ζωής έχει αφήσει το 29% του ενεργού εργατικού δυναμικού χωρίς δουλειά ( ιδιαίτερα στους νέους συντελείται καταστροφή, 2 στους 3 νέους κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι) . Έτσι εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες  βρίσκουν τον εαυτό τους χωρίς ασφάλιση υγείας. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν καμία  πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, εκτός φυσικά εάν έχουν να πληρώσουν,  πράγμα  αδύνατο για  τους μακροχρόνια ανέργους αλλά και τους  ελεύθερους επαγγελματίες, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο.  Τα παραδείγματα είναι  πολλά, οι τραγικότερες  όμως περιπτώσεις ανασφάλιστων είναι οι καρκινοπαθείς  που αργοπεθαίνουν χωρίς να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες χημειοθεραπείες, οι έγκυες που δεν κάνουν κανέναν προγεννητικό έλεγχο και δεν έχουν πού να γεννήσουν, και τα παιδιά που οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους φτάνουν μέχρι το σημείο να τα αφήνουν να υποσιτίζονται χωρίς καμία ιατρική προστασία.  Ακόμα και ασφαλισμένοι πολίτες αναγκάζονται να ψάχνουν τα φάρμακα τους, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων από τις περικοπές, αδυνατούν να τους τα δώσουν.
 
Σας καλούμε να μας βοηθήσετε και να απαιτήσετε από την Τρόικα αλλά και την Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ  το έγκλημα αυτό και παράλληλα να δώσουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς καμία απολύτως διάκριση.   
 
Ας φωνάξουμε όλοι δυνατά: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους αριθμούς και το χρήμα!
 
Υπογράψτε εδώ https://secure.avaaz.org/
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 
 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email [email protected]
.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

02.05.2026

Νέα έρευνα αναδεικνύει τον καφέ ως «σύμμαχο» ενάντια στην γήρανση και στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων!

Ορισμένες φυσικές ενώσεις που περιέχονται στους κόκκους καφέ φαίνεται να ενεργοποιούν την πρωτεΐνη NR4A1

30.04.2026

Τρόφιμα με έντομα στην ΕΕ: Ποια έχουν εγκριθεί και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Πάνω από 200 οι τύποι πονοκεφάλου: Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος
30.04.2026

Πάνω από 200 οι τύποι πονοκεφάλου: Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος

Η «μαγεία» της όρασης: Ολόκληρη η διασικασία με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο
30.04.2026

Η «μαγεία» της όρασης: Ολόκληρη η διασικασία με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο

Νέα μελέτη: Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια
30.04.2026

Νέα μελέτη: Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια

Ιαπωνία: Επιστήμονες ανέπτυξαν φάρμακο που μπορεί να επιτρέψει την αναγέννηση ανθρώπινων δοντιών!
30.04.2026

Ιαπωνία: Επιστήμονες ανέπτυξαν φάρμακο που μπορεί να επιτρέψει την αναγέννηση ανθρώπινων δοντιών!

Μην την πετάτε: Αυτά είναι τα οφέλη που έχει η φλούδα αβοκάντο
29.04.2026

Μην την πετάτε: Αυτά είναι τα οφέλη που έχει η φλούδα αβοκάντο

Προκήρυξη 1.000 θέσεων στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις (βίντεο)
29.04.2026

Προκήρυξη 1.000 θέσεων στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις (βίντεο)

Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξάνθημα Χασιμότο: Πώς εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε
29.04.2026

Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξάνθημα Χασιμότο: Πώς εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε

Έκθεση-σοκ: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 κατέστειλαν την άμυνα των οργανισμών ενάντια στον καρκίνο»!
29.04.2026

Έκθεση-σοκ: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 κατέστειλαν την άμυνα των οργανισμών ενάντια στον καρκίνο»!