Ομορφιά

Λάμψη πριν τις γιορτές: Δώστε στο πρόσωπο σας αυτό που του αξίζει!

Λάμψη πριν τις γιορτές: Δώστε στο πρόσωπο σας αυτό που του αξίζει!

Πρόσωπο συνοφρυωμένο, ταλαιπωρημένο, χαλαρό, χωρίς όγκο; Ότι κι αν σας απασχολεί η αισθητική ιατρική σας δίνει τη λύση για να λάμψετε στις γιορτές, με μη επεμβατικές μεθόδους. 

Σήμερα με διάφορα ενέσιμα υλικά όπως (botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία) διορθώνονται άμεσα ρυτίδες, ατέλειες, επιτυγχάνεται γέμισμα σε σημεία που χρειάζεται κ.α. προσφέροντάς σας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Οι θεραπείες πραγματοποιούνται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνης και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Η βοτουλινική τοξίνη (botox) – το πιο δημοφιλές ενέσιμο υλικό – είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που σε πολύ μικρές δόσεις, δρα στο μυ με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης του νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Μετά την πάροδο της θεραπείας οι ρυτίδες επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους. Ανάλογα την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και την δύναμη των μυών του ατόμου χρειάζεται επανάληψη συνήθως μετά από 4-6 μήνες.

Το botox είναι απόλυτα ασφαλές, με σπάνιες και μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφρά ζάλη, πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που κι αυτές είναι αναστρέψιμες. Δεν πονάει, μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις αν η ένεση συναντήσει κάποιο νεύρο ή φλέβα. Επίσης καλό είναι να αποφύγει κανείς το λούσιμο και την γυμναστική την ίδια μέρα της εφαρμογής και το πιστολάκι για τα μαλλιά για δύο μέρες μετά. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Η θεραπεία απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας που βρίσκονται σε περίοδο της ζωής τους όπου αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες νεαρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, που θέλουν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους. Η χρήση του δεν σχετίζεται με την ηλικία, αλλά με τις ανάγκες που έχει κάθε άνθρωπος.

Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό είναι να εφαρμόζεται τόση ποσότητα όση χρειάζεται. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και έχει ξεχωριστές ανάγκες. Ο πλαστικός χειρουργός θα αποφασίσει την ποσότητα που χρειάζεται.
Ένα από τα πιο δημοφιλή fillers είναι το υαλουρονικό οξύ που αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές ενέσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, αφού άλλωστε αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας, και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Καλύπτοντας έτσι τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Παρόλα αυτά οι εξελίξεις δεν σταματούν, αντίθετα στοχεύουν σε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα. Τι έχει αλλάξει όμως σε ότι αφορά τη χρήση του στον τομέα της αντιγήρανσης;

Πλέον η δράση του υαλουρονικού οξέως δεν περιορίζεται μόνο στο γέμισμα των ρυτίδων τοπικά, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο για να του προσφέρει λάμψη, καθώς και ενυδάτωση εκ των έσω. Το υαλουρονικό οξύ δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο με μικρές βελόνες εξασφαλίζοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης και λάμψης.

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές – μάγουλα (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). Σημεία από τα οποία χάνεται συνήθως ο όγκος κατά τη διαδικασία της γήρανσης, αδειάζοντας έτσι το πρόσωπο. Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό.

Διαφορετικά είδη για διαφορετικές εφαρμογές

Εκτός από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους υαλουρονικού στην εκάστοτε περιοχή από τον ειδικό. Έτσι πιο λεπτόρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρευστο για τις ρυτίδες έκφρασης.
Ανάλογα με το είδος του το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να:

→Επαναφέρει τον όγκο του προσώπου, μεταξύ άλλων σε παρειές, ζυγωματικά και πηγούνι (διάρκεια αποτελέσματος 18 – 24 μήνες).

→Βελτιώσει τις πτυχές σε παρειές, πηγούνι, κάτω τριτημόριο προσώπου και ρινοχειλικές αύλακες ενώ ενδείκνυται για την πλήρωση των βαθιών εντυπωμάτων (διάρκεια αποτελέσματος έως 15 μήνες).

→Βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τα μάτια, καθώς επίσης μειώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών (διάρκεια αποτελέσματος έως 12 μήνες).

Μετά την χρήση τους: Προσέχουμε την υγιεινή της περιοχής που έχει γίνει η εφαρμογή, για ν’ αποφύγουμε πιθανή μόλυνση ή ερεθισμό. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε κρέμες στο πρόσωπό μας χωρίς την έγκριση του γιατρού και αφήνουμε το μακιγιάζ για την επόμενη μέρα της εφαρμογής.
Μεγαλύτερη διάρκεια!

Σε σχέση με το παρελθόν που η εφαρμογή των ενέσιμων fillers απαιτούσε επανάληψη ακόμα και δύο φορές το χρόνο ή το λιγότερο κάθε δώδεκα μήνες, η επέκταση του διαστήματος επανάληψης των νέων fillers στους 15 ή στους 18 μήνες θεωρείται σίγουρα ένα ακόμα πλεονέκτημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο χρόνια.

Χωρίς πόνο!

Η νέα προηγμένη γενιά εμφυτευμάτων διαθέτει ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λυδοκαΐνη) με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται!
Πότε πρέπει ν’ αποφεύγονται τα ενέσιμα

Τα ενέσιμα είναι καλό ν’ αποφεύγονται όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή δερματοπάθειες. Αν υπάρχει κάποιος ερεθισμός στην περιοχή αποφεύγεται η εφαρμογή έως ότου υποχωρήσει. Επίσης αν υπάρχουν αιματολογικά ή αυτοάνοσα νοσήματα.

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

(Ιατρεία Αθήνα: Βασ. Σοφίας 48, πλησίον HILTON, Τηλ: 210 7222070

Ιατρείο Καλαμάτας: Αριστομένους 53, Τηλ: 27210 29570)

www.agaitanis.gr

Ομορφιά

07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Στα ιατρεία Advanced Derma της δερματολόγου Χρύσας Ζησίμου, παρέχονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής με τη «σφραγίδα» της γιατρού αλλά και στις πιο προσιτές τιμές. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, το Botox, η Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως, στα ιατρεία της κας Ζησίμου, κοστίζει μόλις 150 ευρώ, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται βέβαια να […]

20.11.2023

Beauty Black Friday στα ιατρεία της Χ.Ζησίμου: Yπερποσφορά στο full body laser μόνο για λίγες μέρες

Μόνο για την εβδομάδα 20-25 Νοεμβρίου, η έμπειρη και εξειδικευμένη δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου προσφέρει τις υπηρεσίες laser στο ιατρείο της στην πιο ασυναγώνιστη τιμή! Ενδεικτικά η προσφορά που αφορά το full body laser είναι στα 50 ευρώ, μια μοναδική προσφορά για έναν επαγγελματικό χώρο με εμπειρία χρόνων της γιατρού. Το laser στα ιατρεία Advanced Derma […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ