Διατροφή

Ψώνια για φρούτα.Τι να προσέξετε;

Ψώνια για φρούτα.Τι να προσέξετε;

«Όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν» στη λαϊκή αγορά, εσείς όμως πρέπει να είστε ιδιαίτερα εκλεκτικοί στην επιλογή των καλοκαιρινών φρούτων που θα βάλετε στο καλάθι σας. Αλήθεια, τι πρέπει να προσέξετε;

Καρπούζι: Επιλέξτε ένα καρπούζι με συμμετρικό σχήμα, χωρίς χτυπήματα και που είναι σχετικά βαρύ για το μέγεθός του. Φροντίστε η «σάρκα» του να μην είναι ούτε πολύ θαμπή, ούτε ιδιαίτερα λαμπερή και να έχει πάνω της ένα κίτρινο σημείο, το οποίο επιδεικνύει πως το καρπούζι ακουμπούσε στο έδαφος όταν ωρίμαζε. Επίσης διαλέξτε καρπούζι που το κοτσάνι του είναι πράσινο. Φροντίστε να το καταναλώσετε ώριμο, αφού έτσι θα είναι μεγαλύτερη και η διαθεσιμότητά του σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλα: Φροντίστε οι φράουλες που θα επιλέξετε να έχουν κόκκινο ζωηρό χρώμα, καθώς οι πράσινες και κίτρινες θεωρούνται άγουρες. Κοιτάξτε επίσης το μίσχο τους. Όταν είναι πράσινος και φρέσκος αυτό σημαίνει πως είναι φρέσκιες και οι φράουλες. Διατηρήστε τες στο ψυγείο και καταναλώστε τες μέσα σε διάστημα τριών ημερών μέχρι και μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα τις αγοράσετε.

Ροδάκινα: Αποφύγετε την αγορά υπερώριμων ροδακίνων, καθώς τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν έχουν φυλαχτεί σε σωστές συνθήκες συντήρησης. Ανάλογα πάντα με την ποικιλία τους ισχύει ότι όσο πιο κόκκινο είναι το ροδάκινο, τόσο πιο ώριμο είναι. Καλύτερο είναι να διαλέξετε ροδάκινα με κιτρινωπό χρώμα, απαλή υφή, έντονο άρωμα, χωρίς ατέλειες στο φλοιό τους και φροντίστε να είναι ελάχιστα μαλακά όταν τα πιέζετε.

Βερίκοκα: Είναι από τα φρούτα που αποκτούν το χρώμα τους λίγο πριν ωριμάσουν εντελώς, για το λόγο αυτό επιλέξτε βερίκοκα με χρυσαφί και πορτοκαλί χρώμα. Αποφύγετε να τα αγοράσετε εάν είναι ζαρωμένα και προτιμήστε βερίκοκα υγιή και καθαρά στην όψη, χωρίς κηλίδες, τρύπες και ζουλήγματα στο εξωτερικό τους. Στην περίπτωση που προτιμάτε και αγοράζετε ώριμα βερίκοκα φροντίστε να καταναλώσετε άμεσα.

Πεπόνι: Παρόλο που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, κρίνοντας μόνο από την όψη, αν είναι νόστιμο και θρεπτικό, συνήθως το καλό πεπόνι μυρίζει από μακριά! Επιλέξτε σχετικά ώριμα πεπόνια, βαριά και με έντονη οσμή. Πριν το αγοράσετε, πιέστε το πεπόνι στο κάτω μέρος του. Αν είναι πολύ σκληρό σημαίνει ότι είναι άγουρο και θα πρέπει να το διατηρήσετε μερικές ακόμη μέρες στο ψυγείο μέχρι να ωριμάσει.

nutrimed.gr

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50
30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό
30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια
30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου
30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό
29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού
29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί
29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα
29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50
30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης
30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό
30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια
30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου
30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!
30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό
29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού
29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού