Διατροφή

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές, έχουν αρκετά οφέλη για την υγεία καθώς είναι πλούσιες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι χαμηλές σε θερμίδες.

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές έχει μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, σύμφωνα με την διαιτολόγο Λάρα Γουίτσον, συνεργάτη της Cleveland Clinic του Οχάιο.

Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ (βιταμίνη Β9), βιταμίνη Ε, κάλλιο και μαγγάνιο.

Τα οφέλη της κόκκινης πιπεριάς

Η κόκκινη πιπεριά έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει βήτα-κρυπτοξανθίνη, μια ένωση που το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε βήτα-κρυπτοξανθίνη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης , των πνευμόνων και του παχέος εντέρου.

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ανθοκυανίνες (τις φυσικές ενώσεις που τους δίνουν το κόκκινο χρώμα τους). Αυτές οι χρωστικές ουσίες μπορεί να ασκούν προστατευτική επίδραση στα κύτταρα του εγκεφάλου και στις γνωστικές ικανότητες.

Σύμφωνα με τη Λάρα Γουίτσον, τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο συγκεκριμένο λαχανικό θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις.

«Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία θεραπεύει και αναζωογονεί τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του χόνδρου», εξηγεί η Αμερικανίδα διαιτολόγος.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού