Διατροφή

Παχαίνουν όσοι τρώνε μπροστά σε υπολογιστή

Πόσοι από εμάς δεν είμαστε γεμάτοι σοκολάτες από το ένα χέρι ενώ με το άλλο προσπαθούμε να γράψουμε κάτι στον υπολογιστή; Μάλλον η πλειοψηφία αυτών που διαβάζετε τώρα το άρθρο το έχετε ζήσει… Ίσως μερικοί είχατε σοκολάτες και στα δύο χέρια!! Έρευνα στο πανεπιστήμιο του Bristol όμως έρχεται να μας απογοητεύσει και να μας αποτρέψει από το να ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές.

Πως κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα; Ζήτησαν από την μια ομάδα συμμετεχόντων να φάνε το γεύμα τους παίζοντας πασιέντζα στον Η/Υ ενώ από την άλλη ομάδα απλά να φάει χωρίς να κάνει κάτι άλλο ταυτόχρονα. Οι ερευνητές κατάλαβαν ότι η πρώτη ομάδα κάθε άλλο παρά πλήρης ένιωθε από το γεύμα της. Επίσης, μισή ώρα μετά η ίδια ομάδα άρχισε να καταναλώνει ενδιάμεσα γεύματα ενώ επιπρόσθετα δεν θυμόταν και το τι έφαγε το μεσημέρι!

Έτσι, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η απόσπαση της προσοχής που προκαλεί ο Η/Υ μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερης τροφής αργότερα την ίδια ημέρα και κατά συνέπεια στην παχυσαρκία. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει παρόμοια επίδραση και στους ανθρώπους που τρώνε βλέποντας τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη έρευνα επεκτείνει αυτές τις διαπιστώσεις, δείχνοντας πως και άλλες δραστηριότητες μπροστά από μια οθόνη μπορούν να επηρεάσουν την πρόσληψη τροφής, με απροσδόκητους τρόπους.

Ο επικεφαλής Dr Jeff Brunstrom αναφέρει “Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει πως η μνήμη και η προσοχή παίζουν ρόλο στην όρεξη και στο μέγεθος του γεύματος των ανθρώπων”
 

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού